嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

跨性別獨立短片徵求演員

跨性別獨立短片徵求演員

各位,
" Q; [, M$ D9 |9 L' ^2 X! q  K5 U  g9 o$ C  G+ z
你們好! 我是一個獨立短片製作人, 現正籌劃拍攝一段有關跨性別的獨立短片。  }' ?3 g, r: x4 P+ W3 \0 h
務求令短片逹到反映真實這原則,我希望可以找 Trans/CD 來當演員,以呈現出主角
$ r& G5 v* o8 N最真切深刻的情感。因此,希望各位可幫忙參予演出,令這個作品更具實感、更具& [  u6 {3 Y- |) L, f
感染人的力量。我盡量不希望找演員來演這個角色,因為我衷心相信,沒有人比你們
0 o2 j. Q" `/ S6 I2 b& @自己更有資格為妳們代言、發聲。
; [( Q, V( |' Q7 n, ^' A1 `1 v) i4 F/ ]7 z8 n
以下為本片一些初步資料:
& A* }  g. r- A) {6 U& t類型: 愛情
0 H6 ?) w0 @) V* m/ @: u& R$ u主旨: 真愛足以越過任何界限,包括男女的分界, y( p" k! P" n7 r9 P* {
片長: 20 - 30 分鐘
  }' \, r$ n* L角色: 1 X 跨性別女子 (MTF, ops/pre-ops, non-ops, CD 也可以)
4 L. k4 f6 A1 U1 Z' Y8 I" b8 l拍攝日期: 11 月底至 12 月
3 ?( @6 }! N4 q1 r4 m1 w2 t, u/ C% _9 A8 _3 M
如有興趣 casting / 想查詢更多,請 PM 我, 感激不盡。2 H% a4 _  \$ ~( k2 C+ Z
6 i. \6 E- ^# `) ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!: s+ f$ B7 I2 a7 y
我平時已經係用女仔嘅身份生活!; k/ O8 N/ e4 S1 X. A( L. S
難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!
' z+ }3 @& ?$ @/ y6 q5 ]2 o唔知符唔符合你嘅要求呢?

小心點好,

如果唔係環境問題我都想試,我既人生太複雜,2方面既愛情都有,矛盾都唔少,亦有自己既問題,希望樓主成功制作
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 4# ahbee9603 的帖子

完全理解。無論如何謝謝妳的回覆。希望妳活出美滿人生。如有機會,希望可以和你傾吓偈,深化吓我嘅劇本。

好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,- ?. v9 `  q4 [) {2 u
看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“ % ~; T( E# D( C0 n( b
我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。- K% |. H( A2 ?: m9 r% x
或許我地可以見面/ msn 聊聊。8 k& t) k2 H+ s1 q  G" N
! G. X* d; Q& G- x
再次謝謝!* t! D' T' d3 Z/ t9 a$ f- W6 k
引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-1 00:35 發表   / \0 x. O( }8 z, H- C8 ^
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!
& s; h$ W2 j/ l" n! _4 C' |我平時已經係用女仔嘅身份生活!( N! U' K) J; C
難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!+ M0 d4 ~7 t9 }! W5 f. Y& Q
唔知符唔符合你嘅要求呢?

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-1 13:56 發表   8 h! [" T7 b- h7 ?
好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,% K5 K8 T# x# G! M& B' v
看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“
2 b: o& ^7 c" ?; m/ j' x$ D我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。' O' i! I/ R' ~, A5 v1 z
或許我地可以 ...
  J" x& a0 e! M; ]6 k3 ^# X
* G/ I+ C( y+ n4 J2 ~* M- V1 Kok! 如果有消息你再pm我啦!

我可以幫忙呀
/ y$ o; W3 L+ P/ |% {
1 r! }5 q  J3 ]- f  k7 V' k" z# o你幾時拍?

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-3 23:36 發表   , S* V2 B: [! y5 i6 X' Z* u
我可以幫忙呀
9 U  Z8 |. {' g% z! J, x% n+ n
- G+ [9 |2 ^+ V你幾時拍?
5 u/ v) L+ O) S* j7 t, n: R
' v6 b9 T0 @" @: y# _$ B6 a你係cd定gid?

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-4 23:51 發表   
) l& ~$ v/ Q' j% {8 X% X8 S, N  d
7 G: S/ d2 c: @3 s9 L1 T; Q) m; R
0 `7 F; t' W  p) l你係cd定gid?
5 d: H# a- S! Z1 p- k& a; U  ]( \
7 o& v$ `! M9 O
CD
6 e# y+ [! R: T. D% q/ `3 D  ]9 X1 k' `: c4 _$ [- t! p
我唔係gid

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   
* m; D$ z, p3 k/ ~" L# N1 I
+ L& \: r/ u! V! j. z9 X. y( t
! |7 A( r$ e9 m( S
* k1 q) J! J' w" _; SCD
9 k- h$ y) o- x; e! m/ F+ R; L: `8 ^: X2 x
我唔係gid
7 X8 Q$ j9 V- T: r% E8 m) x

( s2 n& w' B5 X( W咁你可能會好難代入主角嘅感情喎!

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   ) y2 ]7 i) {4 P6 H

, C; W) k. k: p+ G4 C9 S  J- D3 ]2 l' S1 h* g* e/ a$ |+ m
9 F! V$ ^& G+ n4 P* N' ^: a7 w
CD
9 v6 y+ ?2 s3 @; J* ~+ ^) I) k- O/ P2 A
我唔係gid
  c: T& o# m+ n* y; p

) N* ~0 ~" N* u謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。
/ ?* D9 F6 d7 G如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。7 \, y; }' D, E: V
但無論如何謝謝你。

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-7 21:10 發表   
  {) J6 w: N, H* D& p
0 q( r3 A. e* I4 P
! Z9 |: a) c* c  ~' F8 ?謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。
0 Y1 r3 m& j7 i; A" o) @. A6 P如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。) E! [3 G# C. H2 F* z
但無論如何謝謝你。
; X3 g$ b0 T9 t* E' {

1 ?, m4 t9 b" K2 vcd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!

拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/

引用:
原帖由 zaki 於 2010-10-10 00:42 發表   5 H1 p; v+ R+ {  B) j+ [
拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/
8 C' {2 _- j1 T
4 S& q6 w' n8 v8 H我諗你應該比我更適合!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-10 00:02 發表   
0 K8 G7 m  s1 Y+ ^  Y* B
6 q4 \! S/ I6 U% w- Y6 r7 H7 n+ Y8 ^" B7 ^& g
cd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!
( L! c! r& l1 Q$ e( b4 |! N
- U# c0 B1 d3 f5 ]" [) O
$ A; ^* u) {% I% ^可能啦
3 G3 t6 E: [, F- R5 i
0 X% D* y9 \9 z$ N可以的話,我想睇睇劇本先
7 f: d  I; X. A4 i" j
: ]. ?  k' h8 C1 c: |! R0 i& ~因為我己係讀電影
1 x' i: L. ?( e7 P% x; N3 u  e# [  c
我有演技的導師; f1 d; \# b8 I8 Z# W

F+ Y* I0 l7 s# `% G佢同我約左下個禮拜見面
  g% [4 ^4 ^2 y1 V7 Z2 M! S% q
) H& T1 U4 e% z' [4 a( d如果有劇本可以研究就最好; l  [( w, K( }

" `( m1 I# L4 X* `: a2 F冇的話
, a7 E2 \, s8 b8 B; b
$ d! `) g4 W* U給我故事大網都可以

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-13 07:37 發表   
; t  R' s0 y1 z3 ^3 [# h
; D1 c2 [! y' i& U% [
- y+ O3 W) q5 q  K, ]* W
: d; R) S/ M4 {. U2 H1 T9 k7 _可能啦
) m# i% C* m: M
) N: d/ {6 Y: P) q" S8 o3 p) |- o4 e可以的話,我想睇睇劇本先  W2 a2 D; W6 h# m$ s' Z3 T+ U

5 [+ T  s8 A" E* ]因為我己係讀電影
2 o/ M* j. q9 {- q" z% f/ ^- ]; t# |2 a' u+ N
我有演技的導師. r1 m6 O$ y. e) h/ q2 |) F2 b
/ ^6 a& J! z" s7 e" N/ |0 y( f
佢同我約左下個禮拜見面
+ U9 ^* b' W: z, \- C( E
0 d( |: X: B: J* i2 T" e如果有劇本可以研究就最好. E/ g. C* l" s* ~% V& z( G
9 Q; P6 `! x" ]7 A' D
冇的話2 V0 t/ s1 F7 r1 P5 M% K

6 j5 _/ Q0 p. Y# _) j給我故事大網都可以
6 N/ r0 J8 E" t
' c/ G: |2 ^% Z4 T, e) s' D+ T你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-14 02:12 發表   & M- V- x/ f7 ^, B; R5 h$ }
& ?; R# }( V" ^1 @1 M1 Z

- i2 j2 }3 I  `/ X& s' S你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!
7 ~, C3 C( @, w$ a; n  o' H

+ e1 V4 G# ?6 V' C% B
) ]- d" P0 Q- [8 f好呀~我去問下佢

回復 18# vivalive01 的帖子

謝謝妳回覆。我劇本的第二稿尚在修改,而且要看投資的老闆意見怎樣才能算定稿。稍後可以 send 給妳看。

由於本人十月尾到十一月中要離港工作,有關 casting 的事宜要到十一月中才可繼續。謝謝各位姐妹耐心等待!
# l* p6 I9 X3 @/ Z
: s7 \9 e: k5 n; d( h[ 本帖最後由 Ruka 於 2010-10-18 20:51 編輯 ]

最近訪問的版塊