嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   3 X( ?9 {, l( S4 I- Z
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
/ Z9 V8 p# X; @) a( C外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
* I% R5 `; y- i
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
; ]5 q4 \. r6 X7 w8 `& D
1 K) l7 D) ^% u6 z依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , 3 Y' A) V9 S# ?
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
' @# w# @( h0 {$ A, _( ]
6 y2 A# J- n- {- Q3 ^# ~2 V哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...
6 Y5 m- |6 J$ I; c1 e仲有部爛鬼貨van ...5 a) g3 q, C6 {! h  M- m
我都好想日光日白出去影相 ~
; S7 U: R0 `; B. Q. v5 p4 e以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
  Y* W3 Q: P- p3 ?9 Y- j* z絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
) x* |5 c5 ^8 ^外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
- e! F- q3 G, P9 k% C% ?8 E# s/ E  M( q% {
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   % X/ N& l& _) y/ U
三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.) a% P. ~' E6 a2 Q' F# T

9 u: r8 C6 V% x& {! y依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
6 r) u$ E. z$ n. v9 U6 {' T我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.5 ^) \0 {' q/ s. y

) l( N0 O; P7 e+ \. a哎, 係香港無車, 玩少 ...
2 f8 @: v5 O% x* n: p$ s% k. m
我地男人大汗多油0 A. \# I% X' K/ B0 q0 I* x
哈~我開行冷氣, y/ u- l* _$ Q, `: I9 @
個妝都係易溶
, |  Q! _# ?% z- ]4 @老實說
3 g2 I4 X7 \$ ~, e' e' a為何不先搞一兩次室內的* I4 C  e! c! a) Z0 _" ?3 n
室外我可是接受不了! H% _3 V3 Y( {" L# z: _/ n+ d
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~ ' m! U5 t9 f7 L& T3 t
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   
/ t2 j! Z# O* ^1 Q; ~+ P  G" r( Z! e+ b( g
我地男人大汗多油
* Y3 H: t/ J& e" n8 D哈~我開行冷氣
6 u! i( T1 j* C/ i4 o3 D個妝都係易溶
2 p4 ?% a  n# ^+ ], F& e: c老實說% H1 ^: |! P* V# E- S  T3 J
為何不先搞一兩次室內的# ^- Q/ A6 T- i7 t" c
室外我可是接受不了$ h0 L5 d1 [  |; f
不過室內我也不一定接受得了@@
/ I, @( G" K% l; }+ B7 S冇錯~1 a! T9 @# p# t1 L3 b; P7 i
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   
/ n- `; L8 s( \/ P/ R7 _  w1 i; _/ c# U
冇錯~+ C+ u. D9 E  X' k; M0 o
始終我都仲係唔可以見光....
$ I5 o7 c3 \2 r+ `" q* i
點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
% P$ w. ?: [( n7 l0 M: F咁book酒店就OK啦 ~ 3 q- N7 y! X" w" b, G$ F
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
1 @, H3 `4 A6 j5 F揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, / ~! K" N, ]9 y; `; H2 ?1 W; ?

+ K- e+ a2 l: Q2 R5 }( J殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
4 T# O* \3 \( x3 y
$ [# x8 {' J$ k) G8 {) P5 a因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
! K$ U2 ~4 Z0 c: S
% O! H" h, o3 l0 C2 C揀人吉吉?
, o% K, q3 Y4 S
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   ' J6 m3 n# S6 Y4 t! z7 |
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
/ d* i1 M& c3 h  ^& z1 g/ A
  o& A( X; l* s( F: q殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 ! r6 l9 [3 L9 E. D" g4 d2 [% M6 n& h

- G( f- Z( T6 K因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
; g+ a3 F% C% [8 B7 r* ~8 p
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   6 R% \2 t% U) _$ [6 F

$ m% J. p3 W" m% M0 P! Q
) N. b% x8 v4 v; y( h( w& ^/ D9 kHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
: {& R2 T' B# r: N6 ^
5 S. j& \+ Y* q' M9 f; J: kCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
$ B, e$ f$ q% g4 m
& X1 h! A$ H2 Q: A2 V& q簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
8 L: U# Q0 i6 t6 L7 A" e; I
2 b2 {4 m* F4 y7 h2 u8 c有心水既都OK架 ~
1 x3 u' Q/ g9 k2 v  F' D* [7 k

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
4 _3 ?/ ?  O% Z6 u3 s
. K: V! P. k$ K
, b+ b$ v% |5 V; l- p1 S! Q
1 z' V: O& C. U& z2 B4 k
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
! m. O8 \" I. k9 t您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
+ @) T8 x# K( o5 b( |9 }% V/ t4 }所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:1 B" g, k5 b) S: h7 c+ D9 X$ [
1.一般曾經都有cd既人拍攝,
1 U2 m0 D6 Z; d4 O$ f: z2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
# u; g; |% _8 G, }
- O# Z7 Y# g/ i8 l# t; m# N" C6 O
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
1 P8 _- F; a5 c, Q9 c# v  [# W# @3 ^
對於你幾點找地方既原則
* m# ]6 q7 V/ y5 |' n7 C, j# x以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
7 [* a7 @7 ~+ J! ]1 Q& W% Q而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
  w8 K" R9 g; g; U8 m你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了' t3 O6 x/ m/ ]7 r$ S4 L6 n7 j: t
參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來
  t4 [& r6 ]% S7 p$ s所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點) G9 `" t( M( ]( h

! n* h$ {+ x6 ^) p2 c其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   : m* R! o$ V. H+ [8 b

# c- ^6 r' x# {, Q1 X* K/ K) B& u* P# e! @$ P
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. 8 s* S7 V! H2 j  `* Y5 j

/ t7 K( x9 m" @6 T9 ^簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
- w2 Y% y+ {+ j2 \9 k5 L
點解heel姐會尊重心儀既 " G" f& c* G+ I/ I" o: Y- V2 p. A
心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   * U, e; ?- L+ ?$ m$ r& w$ |
' [9 x& G. S6 }5 N

) y8 E9 u" B! J我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你1 V& v: D- b& e9 @

$ R1 e1 I6 E+ A  @對於你幾點找地方既原則3 ^2 q0 o3 d- I- Y- H: Q
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
8 y9 M0 C9 d+ X4 _1 ?而我也知 ...
+ j( X0 v5 H  e! l% {

1 x; C3 _7 p* ?# c. N1 U6 w" h你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
+ I( }& l: Z" v  B光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
' @( a' N( X( p. \, U偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....
# A6 S% P% a* R) p7 z: p就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
7 b. l- B9 a* N" w0 Z- g0 ~當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
. t9 i+ C: u# C: h$ `7 S6 ?, R' l3 T3 Z照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   8 s' ]5 W3 P4 L* R  J) I2 w

! f+ O: O+ v) A/ X; Q點解heel姐會尊重心儀既 2 D2 X/ H+ `: |
心儀受不起呢
6 ^) ~8 p* l5 s  V: f
' g4 f' ?! N: M0 T# u8 Q
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實