嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 38
7 @* H# T0 y, R( r裙長37" c/ u" M* |: o* {' |: K" i3 P
想問下應該買咩碼好?$ M, E8 D4 r9 Z* [8 G
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   + x- E" F0 @9 `/ t3 s" C
xlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   4 r; z. j6 e4 |7 q
* G; D, j, o( j* D

$ x, H' @. a- l# n0 H33 腰實著唔到 36.! ~- I& _8 g$ L3 V
我 28 腰著都好緊.
+ P; [1 S2 _3 x7 U+ v, X40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   
9 e& F* o) y( e  E. M. B2 @- x' s三圍:37 33 38
% {$ ~* n- i+ X: k  ^4 w9 T裙長375 r6 I0 n6 v/ j& H
想問下應該買咩碼好?
. e) j, g* c2 I8 N0 ?萬分感謝=)
7 F. D5 c( @7 d" c

& [( f, s& {  F; \& q(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,5 F- V0 ?8 m( |, O: L
講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,
. l) _; l" b1 l5 |" z如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,
7 C( L; R+ h# X- A3 Y& r1 D9 U9 i咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.5 U9 g6 [3 O) x- [

- O- S9 ?/ K0 m9 `+ N7 E小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   
8 ]( Y$ W! W1 o! l, h- Y" E. D- B: n3 q: Y
1 k" u0 A# s/ J9 y5 A
33 腰實著唔到 36.$ _( K7 f% G3 k( C# D9 c
我 28 腰著都好緊.
4 t: }  ^2 U! r/ y! c* M40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
- Z, ^5 r! h1 z
+ _4 b: e! N2 t# u
40都唔得% W. X7 F6 T- k8 \/ y: G  r# W
我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...$ x8 n# S& |) @; n+ Q# d
但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰..' z& I# P$ [7 P2 v! O+ m" ]
試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   7 ]. l+ V' @1 j
預定要加大碼喇.....42啦...
8 F9 X6 y$ p7 R2 {9 z/ ~8 h, V但係要睇埋你既高度先得囉
9 a4 P1 L! S& A( _8 U
我得168高炸3 J  i+ ]3 v: N
系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~
' i5 z7 C$ M+ E9 R5 [4 \
1 L) D, g- }! r8 ]40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   
1 e6 e, \- T/ O* S- o; H% q
6 N- S$ f; H2 b我得168高炸
3 H  l6 ~2 C! O$ V! k, n7 O  _2 t% Y系咪要改短條裙?
9 q6 s  ^6 p% \# |: D$ e
4 L9 D% F5 I; ?- Z: w+ N( S3 A. S
你扮晒幫人買打去校服公司問啦,
3 \1 M" }( H7 g* }+ S! F個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   
" E- {# v  b9 B" ?其實我都唔係好明d碼點睇-.-
$ z: q( D: q! W0 |, K記得我半年前上網必左個保良局# O9 y) b4 c" r
當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼3 k- X3 c. C3 W: c# Y
我以為我24腰應該穿28都ok-.-
: m" d4 _0 W1 O& ~7 [! W點知比我想像中細好多,個腰位超窄2 ]2 s+ x8 Q+ Z" ^; w; I( P+ \# Z
到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
, a3 R) u4 T$ K. w3 V& T( H
: w7 b, E! G& o* K% l
留意, 裙o既碼數通常都係講裙長,
" n$ s5 V) y0 K* ~, Y如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2",
, D8 J0 P( z* M6 I) Y! o38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差),
+ n) d; l' F( @; m8 [你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   
; h, I; ]& s) u5 R  R5 |  T0 l咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢4 n  v% x2 O! c) t+ U

1 D2 ?8 ~% v8 `! M+ W3 @記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服
4 P$ i0 V9 K8 E2 M1 N+ n個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -2 n7 J% z1 n5 P

6 n  {( z' @8 s0 J: Q. S依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
0 T' A6 S, ?+ |; [% W7 t5 G* O" O4 f0 R: z
你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~
2 O, j% Y. U, z- m( k( M
9 ?3 }9 H0 i! j0 J4 _連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦,
' z9 ^* ~% |7 q半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~