嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

& \0 L) y1 `6 h# O  Q
& \3 t1 z' r$ K+ {) |+ S[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD4 }: y: K" C8 R6 f. [1 i/ `; ~& ^

7 ^2 S2 X4 C0 ~8 Q心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   . T! b; n! _4 b. `# s- Q
唔好食野law  xDDDD
- _; S+ _; w8 X
- Z8 }% j6 i9 p. y, c' ?( r心儀會同意的
' @) }' K' L$ Y7 }! I4 f. V% h& `; i
同意" c" U/ w/ g) t) B: A9 n
我之前減到差唔多20磅5 E+ J( |; E" l. Y6 i1 }0 m
係由我一日4餐改為一日兩2餐" {$ ~  w# F: k$ X4 J* e& T& E
每餐既食用份量減2/3
( e6 l, D/ W1 r* w再加埋運動,好快瘦
7 v8 l  U9 x* P
+ c4 H* i; e2 T; w! F. gP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
: {' k/ n: T7 p  m; |' U, N
& `2 P& j' k" P( m' A' T同意: N, H0 V" [' J3 `$ F( U7 k
我之前減到差唔多20磅
# V0 Y3 ?5 u* F# K& Q係由我一日4餐改為一日兩2餐9 L( E; y# o. Q0 @. x5 E! i3 {
每餐既食用份量減2/3, K7 L9 e4 w5 W
再加埋運動,好快瘦4 r' h$ F7 U+ H9 F! s" A1 F
: t# \3 g5 p& q  |1 _, l
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
% X$ {/ C: y& N- H* ]
! }' h; K2 B1 a7 o4 ~% r0 |! ^1 T
7 ], i: F3 k/ V6 m! C+ [不過最佩服你,忍到口唔食
  X0 E6 U7 p, T7 y9 ~7 a我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   / p: ^% B% V. D
* R* }7 A: H; B& g5 V8 }
同意9 j$ Z) x7 O# ]/ I# W
我之前減到差唔多20磅
4 {8 T- @( o; E' M( o; x係由我一日4餐改為一日兩2餐0 X, K4 Z2 D' i. o% }0 s; ]* l; b
每餐既食用份量減2/3) g/ c' F. g. N! i  F
再加埋運動,好快瘦
& M7 l9 B, R$ W4 T/ j/ ^! N
5 x* j6 k% o$ t/ Z8 ~' y0 ?P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
" n! D$ u/ y. Z* O" k食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐
, H  m9 {1 H: a0 V出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   % m/ o5 C4 ?) u5 G& v/ ~! Q' h  M( u- t4 q
我家陣一日兩餐 ' \8 P, F/ A+ V) A) N$ b4 s+ {
出mk食每餐最貴6草
  w2 c7 v/ K0 Y0 E6 ~
! J5 V3 }1 x5 o) u( c6 t
旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
0 M- d9 K+ ?5 i$ j. |$ }/ W2 N& b( C% Y' u# Y, G
7 D0 p% @+ `' Y( }& }, M
旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野+ g! }  e0 U, |) P
最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   $ s; L7 m- M/ C6 o: H
想像下$60係mk食得乜野6 J2 s) E5 C- G
最平試過晚餐20落樓
! Y- w7 w" g" G. k  d4 Q* J7 @2 l- I, w, D
你去Burger King/麥記當然平啦.
' w! o6 N% i- |9 [7 N旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動6 H; v) X2 S) ?! [, n

; j* k. X  X9 H做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
% s0 M  u8 L# ]4 U2 F4 ~. J5 `! H" I+ E  H, }
就真正係燒脂肪了..5 V1 b$ u" ^) {( t

" L( H& c$ R0 @+ Q. y節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
! i9 y: j6 E% f; h) w$ j6 f2 A- k3 m9 O+ P0 F+ [
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
9 t( p; g! @1 J& U0 x因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表     O2 s8 Y: l1 f. N! _. F: c

# M& `7 z( S2 q% \% Z  _/ C& L/ M; f/ F5 e+ h3 X
你去Burger King/麥記當然平啦.$ T0 P7 x* q/ m
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+% R% F+ H2 E$ L
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食# `4 |: o2 A6 l# q
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   % V' U2 `7 C& c

6 u* [. P4 ^" J  ~# X0 t0 F
: q4 e- J+ m! X , t" f+ W4 X7 n" y
不過最佩服你,忍到口唔食
" s( R  r/ x6 P" Z0 F$ y6 M6 ?我就唔得喇,我好為食
3 [. A3 b. _3 l. L: n3 W
←忍吾到x2
0 y. g+ C3 q& S5 d* _4 i  p雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後6 |! c2 a9 v7 `, J# m$ t+ L
瞬間51-->57kg# Q  H$ B' B2 {
p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
2 |0 N3 z0 O2 o% e  M! D我自己都估唔到!!!
4 l) H2 Q6 x4 r# h哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
5 O/ b  c  V& O8 z8 a下午唔食,夜晚食少少野! {) U+ _% T9 q% X1 R* f: R
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )! ^3 y2 t" z, I: I& W
: o+ \& D0 K  o% z( ]
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
* ^7 P5 C; v. |# [/ y) i! n3 c/ ~6 Y) H) j( x. T
做運動很易長肌肉...
1 k9 U( o, K4 E! x8 X, f% Q+ M( d2 m還是節食著手?
" y1 r  P) w5 _: J像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
& F( I8 [& K4 S0 k/ s
! r3 Q9 w. z- x/ x同意
$ f/ t$ Q+ Z9 @5 g# a6 O我之前減到差唔多20磅
. Y" ^& \- s6 _) k係由我一日4餐改為一日兩2餐1 l$ @% S2 x% L7 Y
每餐既食用份量減2/3
8 Q4 X0 r+ \. O9 a: L2 Q9 _再加埋運動,好快瘦' a7 \+ [0 L+ m! d; q' U
5 F4 v) y1 Z& b# e+ N/ `6 U0 [  C- S
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
- ?# ]1 h' |* O1 u. t0 ^我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大

最近訪問的版塊