嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Recommend Hotel....? 

Recommend Hotel....? 

請問在九龍區有否酒店介紹,方便用來變裝,最好有兩層出口不易被酒店的Security發現....Thanks
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我不熟香港酒店, 但便宜的, 會多大陸團,
4 E1 F9 P) E/ z+ H6 q
8 b% Q: K/ C3 r, D' ^: |; F"有兩層出口不易被酒店的Security發現" <---- 不明白, 想從後門或偏門出入嗎, 就算你見唔到食蕉, 食蕉都可以從cctv見到你喎, 不要鴕鳥政策喇.....3 [* t) Y( q7 c+ [9 k+ p
  p( T# P; {, j9 J1 @
試時鐘酒店吧, keeper 都見慣光怪陸離, 又唔洗身份証登記, 比低錢就唔理你
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

Thanks, you're right.....however, I just concerning how I can go back to hotel.....because of the security guard may ask for details while I (wearing as women) go back....(-_||

引用:
原帖由 bugs 於 2010-9-14 11:05 發表   , Q! _6 h0 u* O# \6 W" O+ w
Thanks, you're right.....however, I just concerning how I can go back to hotel.....because of the security guard may ask for details while I (wearing as women) go back....(-_||
) B& [4 h( `0 u# c/ w" s
% ~: E/ ~7 l' s
1 t6 y% n& U& a$ @6 B& }8 a你係咪担心當你以一個穿得火辣辣嘅靚女形象返酒店時會俾實Q以為你係妓女而唔俾你上樓呢?係嘅話就試下唔好着得咁sexy lo。

Not a beauty, so, No sexy la....ha ha

Sorry, 我真係諗起 國產凌凌漆 麗晶大賓館 有陀地 % O3 u) @, y6 n) K& |- X) {

G4 i7 \! a0 U# j+ A2 j! u( ~, o+ T
Sorry Sorry - F5 W, h" C" ?) y5 ]! _: M' ]' q
, y  f* J  z0 Y5 y/ I
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 bugs 於 2010-9-14 11:05 發表   
9 M4 @* d3 J% _* pThanks, you're right.....however, I just concerning how I can go back to hotel.....because of the security guard may ask for details while I (wearing as women) go back....(-_||
" V" P* K3 ~  x) n) [" E
其實D實Q哥哥會問咩架?. x& S4 p0 S( s
不如你驚下行行下街比差人叔叔查身份證吧

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-14 12:33 PM 發表   
: R% e/ _0 a1 S1 D; Q. f4 }
; z& b8 X8 L" e0 s其實D實Q哥哥會問咩架?( B" `* h. R, v
不如你驚下行行下街比差人叔叔查身份證吧
日間既話
$ P, h& x$ z" Y" ?& C0 q你唔係閃閃縮縮
' ?( Q/ A/ F3 j8 O! N  n, V通常都唔會俾龜逗既
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-14 12:36 發表   - v! i: T5 Y% S& ]6 @* t1 g
日間既話: z1 ]7 |' ~' @' R9 t1 d
你唔係閃閃縮縮
& L! m/ o# R# d3 ~8 P, I2 u通常都唔會俾龜逗既
& T/ L1 V. m8 j, K* f
[偵探mode]( U/ x, B- B; b3 \
樓主驚返酒店時會比實Q哥哥問& r& ]) }% ]& ?% ]  ]* x
係咪因為樓主覺得自己變裝後會惹人注目及懷疑先咁諗?7 r9 h" ?* ~: [+ y" T% @" z
所以出街亦會有可能會比差人叔叔問話  [  p. {& p; }) v  ~
[/偵探mode]

如果D食蕉見到妳着得有些古怪,可能會查實你身份,咁就穿了~

引用:
原帖由 bugs 於 2010-9-14 13:00 發表   
7 U  U" a; X. F如果D食蕉見到妳着得有些古怪,可能會查實你身份,咁就穿了~
- T! s/ N& d# M  H6 f
雖然我未出過街
% w' n3 T+ z" l" ?+ N不過我覺得出街就自然大方點8 c2 H7 |. p# U3 ?2 w% a1 F: B' p* _
別標奇立異旁人是不會理會你CD的

如酒店有則門就可以靜靜地出入,起碼可以有位走啦….

其實,一般酒店就算一個出口7 M4 u( l2 Z8 @* W/ `0 I( T
平時都一千幾百人出入, b3 }; {" B; a4 |8 i% a) o
Security都幾更,同一個保安見到妳cd前後個樣都未必理妳: M/ X& w( M- b2 i8 B1 i
妳要知道酒店。。。好多種人4 r  t3 ~& K/ {% _+ c2 b: s& D

/ ~  k: L) N$ {( Z( D! ], S我都試過係酒店著suit出街、夜晚落seven買beer' r8 z( z2 y, c( A
搭lift有幾個其他人一齊、seven又見到人
2 `- e7 k6 z6 A$ H( D' d) Y無問題wor
" P* Q4 u" ]  y& l" ^. b0 Y
) n) _! e7 F$ w, X我試過著和服加白假髮同上智冬季出街都無事 : ~: Y+ N/ D% t' |* G: A
香港地、真係無人理
8 ^1 O* v9 ?. [) {! |. K' \9 Q) D( v+ N( t9 r
回問題7 D% r, A" H8 |- q3 d% C' x
有兩個exit幾酒店好多,因為佢地會分幾層搞buffet同coffee shop
2 f: j, i0 N4 c有d有平台駁商場出口: |5 _" b8 v) b% B+ p

' m4 ]6 c4 T! e) r6 h, `[ 本帖最後由 cosplayer 於 2010-9-14 22:13 編輯 ]

引用:
原帖由 cosplayer 於 2010-9-14 20:38 發表   
4 @" k  Q* ^$ H其實,一般酒店就算一個出口/ t' S) c6 q- L' q) j( O
平時都一千幾百人出入& U' `3 [; V& l. M. B! r+ e7 @
Security都幾更,同一個保安見到妳cd前後個樣都未必理妳/ J4 X; F% u& T: P! g
妳要知道酒店。。。好多種人
3 ^# l+ b/ Z" B7 y+ E& Q7 O" L4 E& ?
$ y* a2 J8 B; x& n3 f- d我都試過係酒店著shut出街、夜晚落seven買beer/ D5 M" ^5 [" P
搭lift有幾個其他人一齊 ...
; F* m+ [8 ^- ~  R# D; p8 H# A3 G
紫儀姐真係好有經驗

回復 1# bugs 的帖子

如果驚污糟嘅可以去維多利亞酒店試下, 不過嗰度要過夜,
6 b7 c9 i9 y  p如果唔想過夜嘅話可以試下亞皆老街麥當勞隔樓上嘅黑天鵝賓館, % M. |& p/ v# {( V) d
至於時鐘酒店小妹就未試過, 因為比較污糟所以唔敢入

以小妹所知, 維多利亞&百佳都可以唔駛諗啦! 因為佢地係唔會將房間租比單身男及女, 兩男或兩女! 要爆房只可以租比一男一女去Happy! 如果去d冇咁出名0既我就唔知租唔租Lu!
3 b8 h! f( l* E2 W  W; Y
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

幾個CD朋友一齊長租一個住宅單位咪得囉' P$ ?# I1 O1 o
舊區(如土瓜灣)好平租# W7 }0 @7 U# a5 M
又咩人都有(國籍)冇人理你地: a" B6 k7 \+ T
又冇食蕉
3 l* p: _* Y) f/ d! q夜晚又冇咩人

引用:
原帖由 wadee 於 2010-9-14 23:27 發表   
+ t- ?. m; \' C. q. ^4 }# l幾個CD朋友一齊長租一個住宅單位咪得囉
$ _4 \( W( M) Y) Y. d舊區(如土瓜灣)好平租! W# s- K2 r; n( W( j
又咩人都有(國籍)冇人理你地
! T% o1 V( J' w$ ?1 \- \又冇食蕉
) V1 O/ O  g7 z' m1 f, m夜晚又冇咩人
. H( I0 H0 V3 z  b. g
土瓜灣, Hunghom一帶的舊區的確係好選擇,2000幾蚊已有交易! 但係分配可能有技術上問題, 之前呢個Topic同心儀妹等亦商討過! 不過無再跟進此話題而已!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-15 05:53 發表   2 X4 D) z, Y: h& J6 {5 I5 M# f' f

0 h. E4 A1 @+ }% C1 t土瓜灣, Hunghom一帶的舊區的確係好選擇,2000幾蚊已有交易! 但係分配可能有技術上問題, 之前呢個Topic同心儀妹等亦商討過! 不過無再跟進此話題而已!
8 a  N# `( A: U如果我租只是用來放東西/ q0 t( ~! U- B& l, y: @  k9 k
我可接受的範圍是$300左右, o/ n: R7 i, }% k4 C9 O* Q+ ~
那就要很多人租了
; ?& W$ B6 v2 N4 ]5 q; a! }多人又怕有麻煩事發生
- [- @- r' _0 |& A9 q# E7 c" D: s; v所以...

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-15 10:09 發表     L  m! G- g& g+ J$ g
7 b0 v# l* H! K% I
如果我租只是用來放東西" @1 L& D! U3 I! @. d6 H( H
我可接受的範圍是$300左右: W0 D7 ?( c2 Y7 |9 ]
那就要很多人租了- G& f& o  I9 P) H) c* ^2 Q
多人又怕有麻煩事發生" t; W1 e7 _5 g! l# j. d
所以...
! Q, D. v+ q, w/ D/ g5 D% G3 N
* {, f, `* I  i: U
呢啲嘢開頭個個雄心壯志, 整整吓唔肯交租, 地方又無人打理, 烏烟瘴氣, 你啲貨分分鐘比人, 多數散band收場, 連frd都無得做