嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   ) B$ [* S: n) x
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.' i4 o) [+ c7 n* X
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
) a8 U2 l' F: |; t0 v所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
! B$ Q6 C6 m- M+ O) I' N$ K: s; i# W$ @
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , ( v' f+ [! d9 G% E$ D! T- y. v: V4 D
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.6 K5 w* A, A) D$ `& `' \0 q8 M, ^
7 Q5 X; U. i4 V: T% X( V  I& p3 U6 [
哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ..." k, N7 ~- S& W2 W2 {& }
仲有部爛鬼貨van ...; D  {3 I! o" \( z. N
我都好想日光日白出去影相 ~4 K3 r9 R* x! t* Y* G
以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   + a% @% U+ Y' P/ O/ t
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.0 y3 c) y* k) b$ Y( I, B3 o4 P
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
+ h6 i  F* y$ x+ K6 w$ B- J/ T+ e/ T+ Z& T# x
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   $ ^$ h* ^' t6 \. Z& J2 P5 p. u
三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.$ e) ?. v! X: C8 D

1 X" J, l' t) D6 j  g依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , ! i, `3 f6 ^; r4 m$ l
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
' v3 s/ d  E6 `* ?  d1 r. O$ T% k
# @* X# U1 a8 g) f5 W; d哎, 係香港無車, 玩少 ...
6 l1 {. c0 O& I" R' _5 S
我地男人大汗多油
3 Y/ B3 q# C  G' e哈~我開行冷氣; ~; o1 m3 k" O! A' j" p% d
個妝都係易溶) G3 I7 z) j3 M5 f
老實說' ^2 N$ R" X+ ]1 ]- A+ s
為何不先搞一兩次室內的
* U$ P/ O; v, ?) Y3 i0 O+ |室外我可是接受不了0 y$ _% Y: q* X( B
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~
2 S: Z/ K! X; a$ e我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   0 d1 Z9 ]+ N: l# d8 G
/ {' f. m- k! G# Q( _( T* Q) S
我地男人大汗多油
( h/ F) H! ~) h4 a8 v( g哈~我開行冷氣
% {: [, a' o' ]' j; S. t) p個妝都係易溶: ?2 {3 r; j$ \. H
老實說5 ]/ O6 I" E5 d% _* |+ P
為何不先搞一兩次室內的
/ j2 X5 A3 r# y6 T4 t( T室外我可是接受不了
9 s) i% i6 q: S不過室內我也不一定接受得了@@
5 B/ h  T/ N& p
冇錯~
7 x+ ?( |/ Z+ O& x# N8 s始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   
) L8 T8 c5 u% E1 i  Q
4 y2 w: S- q6 n4 Z6 Z  A2 }冇錯~
7 F2 f  i9 k, P2 q始終我都仲係唔可以見光....
( \7 {1 {, W+ A/ {點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   4 c/ O  [3 }$ r; R% ]4 R% \
咁book酒店就OK啦 ~ 3 g: q9 w- q% ^3 j
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
  u9 J  k9 H: h揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
0 T! ]5 y2 J7 T9 t, h9 g. u4 V  q/ k' I/ G! ^
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 5 K, n2 E! d* a8 S; g( \0 y( v
0 `( o: K; q% I: z4 Z- w4 a
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   7 X+ u) D) `: {3 \3 @1 o8 `
( o$ o: f8 E0 z% ]4 P8 S- R# o  c
揀人吉吉?
8 K" i. k; o6 }7 ?4 H, G. r% |
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   
" j2 b: x  M/ [* S, i& q如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
, G- l1 h( d( Q! M! c4 ?9 L
% M" b3 @; U& @, |! T3 J$ K. d殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
9 M  i* V* A1 M/ T! u5 b
+ I4 M6 L4 Q1 d! m因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
# U) W5 g# w# f; ~) w! d4 B
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   $ Z$ v) _, q7 B5 Q9 A) d7 y5 U

" f3 A  i% G8 E& A; N: O* K1 M% e5 m
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
/ C: Z+ j/ u+ b( {# g( H- K+ I, H! `
8 Z. B8 _  \* T8 v) U
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. ; U3 y& \$ i. l2 R8 l# v

$ x  g* e: t- i& p3 w2 B4 o簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   ; Q9 J: J9 e& ~* ?; g) ^

1 g# }- l3 g5 k1 J: B有心水既都OK架 ~
+ }3 M- d' K' \3 _" P  o. M

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   + B% c! N$ A% o7 n( P# C! m
5 z4 D: P( I( u/ l
) t6 Y" y. h8 P% r
3 F5 i9 p; d4 \+ F* R0 d; g0 p. y" k0 L
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表     l# E  k9 F8 O6 V4 s4 M3 r
您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
  K" g& {; r8 f' M; Z9 L2 `/ ~) d# I所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:& k' }) [9 i/ j2 W- X, g* a
1.一般曾經都有cd既人拍攝,) B0 G1 e7 Q- p% i4 j: w3 E1 F! h: w* p
2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
% Y+ p# M* T6 Y. P4 C' k! d6 b( u) Z2 l! f  Y" e
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
# x* m4 \7 r  T' G5 N4 o* w. C: _' T* D, F+ H7 S  L) V
對於你幾點找地方既原則
9 X/ L  a( p; O$ B以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
1 P) ?5 z. A( m) Q" O而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
( `1 I% c" Z/ z: l* H' u你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
; ]; K+ T2 @3 v- c6 l$ ?參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來- {* b, F- L2 K: m- O" ]$ e4 Z
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點
! S3 f6 }6 v/ u  M) j" b7 ~: x1 G/ a
" b/ x! j& m: J) i  @+ @其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   9 V( C+ R- J( W4 |. u1 g0 M6 A5 i

' a9 L0 [8 t; X4 f% h- X& D; ^' d( F: q, @0 h3 t5 y
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. $ b2 o7 H& A; K! \. C

: }5 r$ F4 I" X  o& t$ O) j簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
; Q. |' k3 B+ i/ `6 o! t1 g1 G
點解heel姐會尊重心儀既
  q* }6 C7 \' c. x: b& O7 a. X心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
- V4 c% ^$ |0 Y' P6 E  k
% t/ T% u4 L0 b1 s- X
' w8 Z  R5 Q" x, i: o, C9 D我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你1 O! g6 `" H  i8 y& T% P+ C

4 v" T" G$ H, c6 P6 H  Z6 o9 t1 u對於你幾點找地方既原則
8 D6 S% L8 p2 s, q1 ~1 h9 \以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓# ]2 h' Z% |& _
而我也知 ...
& c1 O; o9 A3 C: u% ]9 ^* O
9 A" ~1 b7 `  a8 _
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
# u; U7 Z4 U0 {% \光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉  h0 {1 ], ?3 U: @# @" c
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....
2 G- v/ C* ]0 ~4 a6 `/ p就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
1 J" t' C% N" \0 Q: C4 L3 Y當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
! d+ e) _  K; O3 U2 t2 h$ n照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   & o9 h# h: a1 {% u6 A5 O& p6 X8 m0 ?
( y: Y- k) F& i% t, z: `3 ^
點解heel姐會尊重心儀既 ) q0 E( Z0 O0 o. }: ^/ l; @
心儀受不起呢
+ `2 t/ F8 ?/ b0 e2 E5 R- J5 X5 Y
- l! E2 D/ ^, V! e- L* H
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實