嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

跨性別獨立短片徵求演員

跨性別獨立短片徵求演員

各位,   b. A; d5 F& T
2 c/ s9 \2 b6 r" ?3 z9 ^
你們好! 我是一個獨立短片製作人, 現正籌劃拍攝一段有關跨性別的獨立短片。
2 {# H: j- E0 L3 s務求令短片逹到反映真實這原則,我希望可以找 Trans/CD 來當演員,以呈現出主角
6 K- j+ u* d7 j. t7 ?5 M3 F最真切深刻的情感。因此,希望各位可幫忙參予演出,令這個作品更具實感、更具, V3 ?" A7 R) d0 e# i1 G
感染人的力量。我盡量不希望找演員來演這個角色,因為我衷心相信,沒有人比你們
) h6 @2 w7 Y8 P7 c% {# M0 `自己更有資格為妳們代言、發聲。" {/ F( c4 X7 V6 [( T- H

8 [+ q6 {2 X) I/ t以下為本片一些初步資料:
' E# F! R+ o% M8 D) r類型: 愛情
; l) m1 V7 w# j' D7 P2 q3 B" E主旨: 真愛足以越過任何界限,包括男女的分界
, i0 u) ]+ h( T; V5 x" b+ h片長: 20 - 30 分鐘
& e6 s6 [, ~. `' N  r4 F角色: 1 X 跨性別女子 (MTF, ops/pre-ops, non-ops, CD 也可以)
% d3 j1 D) g) l7 v& `( d拍攝日期: 11 月底至 12 月
1 q) f4 J1 z  p- V( V8 J' e+ J  P0 N: d6 E$ O$ H) k
如有興趣 casting / 想查詢更多,請 PM 我, 感激不盡。! g) n( o4 i4 ^5 S( Y; N' z
; v/ p6 \  S! Q0 m
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!  ?0 V5 t* q! z
我平時已經係用女仔嘅身份生活!
' m6 V2 q4 A5 {" P難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!! s, N; ?. r, `, t, {" G
唔知符唔符合你嘅要求呢?

小心點好,

如果唔係環境問題我都想試,我既人生太複雜,2方面既愛情都有,矛盾都唔少,亦有自己既問題,希望樓主成功制作
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 4# ahbee9603 的帖子

完全理解。無論如何謝謝妳的回覆。希望妳活出美滿人生。如有機會,希望可以和你傾吓偈,深化吓我嘅劇本。

好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下," u9 s& {! t% \! }# U9 ^. X
看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“ . c9 Y, g' q% z$ c
我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。/ l; o, y* S# K6 j2 {9 d$ V
或許我地可以見面/ msn 聊聊。
* j9 j8 h( R7 G& T/ F+ ^
. x, i" w. z) X再次謝謝!6 c5 ]8 P$ s& o; O: n* _6 P6 n
引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-1 00:35 發表   % I9 E& d5 D1 j
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!3 S  u& d$ g' S  B6 P
我平時已經係用女仔嘅身份生活!. i# |$ Z/ _' l0 k* n8 ]( g
難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!: i3 M9 `2 w1 D# [7 S% t
唔知符唔符合你嘅要求呢?

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-1 13:56 發表   0 Y$ h% c/ k$ O" D2 ^% h
好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,
* {9 _# t: Y, `1 x$ ?: D* C看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“ 4 i, Z' W# W1 e' i, X$ U" ~# L
我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。
9 ^$ N3 b2 Y4 s4 c% V或許我地可以 ...
* g( ^  _( Y. ~# P- p
9 l8 r8 F+ \4 Iok! 如果有消息你再pm我啦!

我可以幫忙呀
( f$ f/ i8 |. l0 v, X) w' ]: {: d- t6 o( ]( z, w8 l$ n1 l% B
你幾時拍?

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-3 23:36 發表   - c2 k6 L( j/ R" ]
我可以幫忙呀
- n+ K6 H7 D* z) O
3 ~% v& E! Y" @/ W3 ~; M8 I  I你幾時拍?
5 k3 h2 c2 c; B, \0 T9 l0 E
% F$ t7 E2 |+ E6 _, A3 ^
你係cd定gid?

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-4 23:51 發表   . M. w( U) y$ E( \* o- M: }
8 d- F$ k: H" Q$ Q& h/ K

: {: e% N: P% Y9 V你係cd定gid?
* A4 X  S: K+ U. \2 Y( |9 \* y2 V2 f3 P3 z' ]
! B; d" H) @: N# h) k
CD5 U% Q& c( I2 P$ v5 A
( P* K# A/ F9 h& k
我唔係gid

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   
! q$ q6 Y# c% M4 k5 b. L/ @9 K: c+ V
1 O  a, E& r# g& \7 o" F5 d
" `  ~( m& b  n1 G  {: T
CD# o; B1 P, X: N3 ~5 ^4 K8 S

* }% M& O; s# y我唔係gid
7 L# s! w$ c) u- [/ T' I8 w9 H
: y4 n$ C" X* ]6 j3 r咁你可能會好難代入主角嘅感情喎!

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   
: F  K$ ^# {3 V% D( W- _
( n4 M; t8 m# s0 f* K5 z* L" Z
/ L9 `9 u# S% A4 j. {2 |, F  I; k  `! M$ z+ I) i0 s. T8 W
CD
1 O9 j! {7 {  F( d% I
) Q" f" C* S4 c9 F+ U- d4 Z3 n我唔係gid
7 q5 s' A+ `7 m0 h7 U5 r3 Z9 y
6 p+ F; ~5 {5 N  C6 R
謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。! e8 v6 ?8 g/ y( o9 [
如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。7 k% U2 ~; R2 c$ g" n; `
但無論如何謝謝你。

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-7 21:10 發表   % }/ z$ b$ P) P# C" Y3 ^# t4 X
% B+ g9 r; R$ H2 T( N+ c* F& l  C

( _! ?4 K! {8 F謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。+ h- d/ z0 u1 @- N( o* U+ A7 F
如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。" }9 W8 u# @8 {! P6 x7 I2 H* E
但無論如何謝謝你。
# e6 f$ F9 p1 E6 i4 f) ]4 Q9 g4 S( p8 ~# O3 A) f0 f
cd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!

拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/

引用:
原帖由 zaki 於 2010-10-10 00:42 發表   + ]5 b) k7 X/ a$ w+ v
拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/
% j. L3 m  k; \6 d% {
: y+ q# y& U* A+ `; P) w
我諗你應該比我更適合!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-10 00:02 發表   
- H3 n( m& E" Q, f3 M$ O+ S
# V+ c0 \; [; N* y+ g# i/ u' Q
  X5 l6 k4 j. H+ Gcd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!
/ D/ f6 s2 A% x6 V
& B! U2 o5 C5 g$ {( s! Z2 r
9 S1 G5 @/ y: J0 g8 }可能啦, i- a+ r+ I. h9 D8 ]

( K4 h% D# P- J8 l! p8 T! t6 x可以的話,我想睇睇劇本先  ]2 _; r7 y4 b2 j* ?( u$ q1 c

* C* ]6 [" n9 E! M. Y因為我己係讀電影
6 G! C$ Y6 s( n' W1 P% x$ `( h9 i1 @  R& _+ Z+ P' b) u
我有演技的導師  d' Q, o3 h$ A/ h( G3 h5 d- [
7 M1 a+ K' Q! U! j" R2 T- M
佢同我約左下個禮拜見面3 @7 M! ]+ ~6 K

0 t* `2 E$ `7 j5 C8 a% A# s如果有劇本可以研究就最好: {3 o6 _$ U0 k; l. L' R8 Z

9 b/ k+ k! K6 u冇的話
4 W7 V" v  t; b/ o8 h! G; N- w+ o* f* B" D* _, C; ]" E
給我故事大網都可以

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-13 07:37 發表   / ^. |$ H: z2 j7 K- @. t

: Y, {4 L0 y( U4 ~- w  L
* k% R5 t$ j* Z* J& _- x1 p4 @  a1 Y0 ^& o5 c
可能啦
) l/ N, R& e0 p
: l  b- r7 K1 a4 b& I2 q可以的話,我想睇睇劇本先% @  j- |- U4 J2 `" Z  n) [5 H
- Q. _; b* Z9 i
因為我己係讀電影! L0 r9 j6 X# l7 k: }% C
' v* `. V/ c( ]* a* O& \  N* A5 u6 f
我有演技的導師
  P# a, }- a0 O  r2 l3 Q
0 E" u7 Q# X9 `- p佢同我約左下個禮拜見面
$ M; `: Z  T# L. w9 L6 o$ Z+ A8 I. E+ A' ?2 l3 x/ X4 L% e
如果有劇本可以研究就最好5 ]% L& y" Q) J3 r0 J4 y
: X3 P& H/ H. x; F
冇的話! [5 D2 i% H) ]5 |% A0 f. E1 i
( R% S  E, [0 v; g* a8 r
給我故事大網都可以
, j2 B8 g8 [- [: t' d6 M' w+ U; a9 e' f- }1 V
你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-14 02:12 發表   
( m6 K7 e$ A( k
7 q( V$ T& G9 r3 O  ?
( @) k2 G6 ^2 T: u! w你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!
9 m5 i: N' R3 r  d* l

/ ?# ^' k$ B" p5 F4 e& h0 M/ s# l1 a0 [; Z/ \
好呀~我去問下佢

回復 18# vivalive01 的帖子

謝謝妳回覆。我劇本的第二稿尚在修改,而且要看投資的老闆意見怎樣才能算定稿。稍後可以 send 給妳看。

由於本人十月尾到十一月中要離港工作,有關 casting 的事宜要到十一月中才可繼續。謝謝各位姐妹耐心等待!
/ @0 v# N6 B% [+ U4 L* C8 W" F7 ]7 P& w

最近訪問的版塊