嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

' X0 B4 t  _1 Y7 _2 M: @5 k1 ?) M& M( V# B/ h4 U# q9 F$ p! C

$ X. ^, q7 [1 a( s屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
7 V% t" M# P% H- C  ]& K
& o$ S* n6 Y. p: x5 n主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次9 |) N  _' a9 |+ U$ g7 A

6 e/ ?) L" |+ {, i/ w7 y我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
& [* ]5 E" u! x+ F
, m+ Z6 p# i$ l( C9 W# J醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
) w8 V* n: }" e* \
# A( a4 Q7 N! b& Q6 o1 R有次和媽在樓下荼樓渴荼時,% C3 h- f4 w; T* P# {) F' J
我手機上網看新聞<有趣的新聞>,7 r! c. W' X% k* b6 o' d8 C
我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
: R( j5 o5 d5 K( a" a(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)- Z: C6 E0 f" N/ w# y' Q

) l. i5 e  r/ a6 k; r[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
" y* q  c9 Q! x$ \6 l& g+ W  `  見左報
* N8 G9 j. I( m) D; l不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   
( T4 t3 \/ `" Y- _! L! _: j1 e) w0 d9 Q9 g+ N) Z/ p5 L
不明白呢?
) S8 c  p+ y% V0 X2 u2 B  e
  [4 f6 F0 J' N6 p4 L
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1- {) V% R" i2 L; R
% |% @* p9 S  l4 O  K

$ _9 m' ~9 a4 o( [& R0 M# r  U7 l[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表     P! w# E$ B8 T+ B9 ~3 [1 q, X' S& t

q; F5 \6 ?5 ?* t& L0 s( c3 ~
0 F2 @; @. ?5 w6 a: ahttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
2 u4 F* I. d% T2 P' l
- f% f- o! e5 x$ y! a
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺! K9 P7 M; L  @4 e
! n! ^& e. {2 R: `, A

( ?! ^2 h, T; `$ U 醫生要評估下我是心理/所以有排見???
8 H1 Y( B% W3 I$ c2 Y
" M$ ^8 ^$ H  z* f[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   & t- b. U- I( e$ p6 m  a. q
, 醫生怕我自殺
- a, x: G/ K3 M+ F  x% A( N
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
1 ?+ p: Y9 d- z- Z9 e  G3 V& i7 c; J) E2 k4 l: R7 G
/ y0 b+ W7 b5 {9 m4 `
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1# d! i: H7 W4 F/ e! F; H0 }. f% S3 O
6 {7 j' i. Q6 b
* O- @7 G) h- K; O

% v+ W# ^) U0 M

% S$ I9 v" B3 E  d4 T3 W. s& O, w東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
" Y. A% G* s$ c* V4 V$ k. |) Q7 R; F1 h$ b  s$ Q

+ B$ L+ U$ N) B9 q7 F+ i其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。5 K1 n7 ?2 Z4 ^3 v- U6 _

醫生說要先處理家人的問題
  u9 |9 T$ X) C
( m( E" r/ L2 u3 ^/ H$ j  n6 p
& K7 R/ p; ^/ u, {- i9 q- j# a4 T% E: `2 k2 W2 T

3 H+ L" b) p, E0 r% b以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始5 |: k7 S- P9 s$ g
(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)- x4 c4 `, g" _
今年29歲
0 U" I0 U* d8 E" j高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
5 t. i% ~0 w3 d, c; k( U. @/ `# s# ~, ]' L) H% p$ h
我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
% @9 J. _4 f: w( r/ p7 E, R5 b( d, O! M; J  V; m; A
我小學時真正想當女生
/ u+ A4 W4 _& ^+ m7 T3 D
! Y2 k; S6 u# L* r現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像
( e6 g% C% t) ?5 F1 {7 R2 |- F( t1 b4 [3 U5 A
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)
, `, \5 v" \, X& C- N' {8 T* ~' T2 j1 r; i9 B
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])
6 b+ I3 _+ t& {8 g* X* ^1 h" l9 ~) r4 K9 Q+ ?, {  N
叫爸媽打999* F0 T+ x0 N' ]: g- Q! b

! H; k+ p- d4 M! m3 y* u4 P4 N3 W+ w- r" }8 r4 z3 {. }( V
(我爸媽好古板,女裝都唔比 )* c6 F; K) I+ s* v) k

* b% D1 w1 L' Q" y; c1 U現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)
+ M  G( P! [& ]1 h9 C* T% h2 i9 k5 [7 }. g
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
2 q5 m' a% {4 ]: b
" @' H% m6 N  Q8 q我中學時買到藥周好ra~:Q3 J. k2 l& W# U. I( `% ~9 C

8 P9 I) E) ^) ^) [) h現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)
# y; S5 w4 z* \) f
8 W) p7 X; w1 r- I& i$ `而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
& L6 a6 g* e* o0 ~; f
5 y+ A1 O! h; O7 Q9 ?男~我會好奇怪" ^; r1 \1 k' W3 |+ t! x
女~我只喜歡自己& A4 V2 Q0 p9 D5 [0 H4 S

U, a- S6 `% i* i& O5 r7 HAV我想自己是女 * e" c6 h& p$ R
! Y2 C" x; E/ J$ g% R" D
(我看到自己皮膚一年比一年差
9 B3 e7 ]0 O: S* m  Q( z毛孔一年比一年多及大 7 l$ W( E+ f# d! j
毛一年比一年多)
& o3 H2 E$ x2 U( n
. m) F, _' ~9 @我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚 % w, u6 ], F- y0 l/ Q

! m6 x. n9 K6 ^5 H+ U3 O看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
3 a7 m% M5 [7 @
: D8 n3 |/ k( l7 s. ]6 s( [[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
; U* p* f+ [5 _5 G* [+ ]+ n只要有足夠金錢. S: y7 F  w5 y% f" A+ I- Q" \
唔會有變咗性唔似的% b- e) b4 w& w% g; x! E
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化) M  i5 k) E9 O& y9 ^/ i
脫走多餘毛毛、學女聲
3 I( p7 g  C* E! ]
8 r& U  D+ Y/ R* G, n$ E9 `問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野: X4 x- j$ y+ L2 l
就只講留長頭髮一樣( }( i. \0 K# i/ H- A
已經會令你搵唔到工

1 t( F$ X) T* j0 J" F' H- _

' v  W0 K7 Y( {8 r1 o( c我都29歲 到現在都沒長喉結3 ]; h, `& [' F8 a  J) O  x

( v# {: {7 r+ e3 E3 A: K6 y[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   / G" c& E! C0 X5 s# e$ {
醫生說要先處理家人的問題% @7 u9 `7 m2 N% h
  n" Y$ F3 G5 _1 X3 ]5 R$ c- L9 l

7 Q. c) R9 M5 s1 S  F% ^4 s& K6 M: Y
/ a+ b2 F' _" A$ ?. ~8 Y
我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心), y5 A- e. K' |" p: P, F
今年29歲 9 N4 S" |; `! X- Q$ p
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG7 [" q5 g7 B' z1 o
% k8 c7 j% m* U6 F+ }, I0 H
我只覺自己得 ...
  i& o# X* _, q4 d  s+ X& \- i妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?9 c# k' F7 ^! H% S
如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~; G- J- u" M5 ~2 |
醫生點先信妳呢?
8 l2 s" x8 @. B: s7 n4 h唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
% b, [8 v" b( M. X0 h* y" T$ w( n妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~' i4 s& v6 u- N% n! J2 X  Z
即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~( c2 q. r/ n# d) I9 r. L; e" B
食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~
% J/ \0 o* F1 P/ H3 C9 e$ S/ ]仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
. _% O# z& ?7 `/ w! Z4 q其實.....
) b. m& r+ P2 X! v( q; [只要有足夠金錢/ j1 d4 f' V8 Z- }/ B
唔會有變咗性唔似的" i0 n' u" C: h8 O; B2 k' Z1 Z
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化% H; N2 m  G3 d0 J
脫走多餘毛毛、學女聲
6 N+ z' {4 t# [, |  @) [
( B* L; a0 ~% i: t4 x6 Y問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
- U4 `* m% k) ]0 \) O4 k; B就只講留長頭髮一樣* w* ^; A; F# r# O; k
已經會令你搵唔到工:sw ...
1 c* z9 V7 u' ?, |6 T唔係割除喉核只係磨平~~
5 E8 K+ i3 @" }# H, ~$ g3 E6 \/ T有錢可唔可以令家人諒解妳?
, J- y0 {* i5 v" P: L) e有錢可唔可以令所有人接受妳?
) c2 R1 }2 b* ~) G7 h3 R6 F, P1 ^有錢可唔可以冇人歧視?: m/ f9 P) t$ }+ C
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
( q+ L/ q, S7 [! q% U5 h/ c3 z: X我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
& v0 J; P" ~- ]9 q9 h4 M& f
5 i, e. @) _  b( q# M+ K. n 我要做美女,不是女人
, J2 Q3 A; m$ u$ u6 T+ Y% }
& I' c  Q) ?8 L有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人' o4 @& Q  }# B% i

2 r8 ^) k- }' {7 ~7 `[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
6 j8 l1 Y+ z" p! p, g3 d- l+ ]: k% p, ?+ L2 k/ ~* F. z

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   5 C& ?* p' t( H
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
" p: N; i% ]  f  @4 t4 x
$ U0 U0 G$ o) M* f佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!

最近訪問的版塊