嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧; T* z+ R2 j1 a6 L; H9 }* g
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
  H! D" m5 u* R本人比較愛美
1 @# Q( N6 j& o+ w* @* k) F6 Z) s就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
, q( L, g7 I7 D7 v所以一定要化得輕手
! I. s- z. a4 [4 m9 X, ?6 }有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬. j1 i- ]7 e  q/ t+ M+ c
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
9 t& ?5 q+ e4 I" r6 n但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
" K' m$ L' r* S同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
* Y/ f2 a, _" d- z8 D4 l$ {其實有的@@"/ K2 }# V0 k1 l0 R5 f
本人比較愛美
$ R0 u( f6 i0 O# ^就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
( L- U  N8 C- Z1 f" h0 m所以一定要化得輕手* n, [8 o3 V& k) a
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
! t1 a" b: T% p我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
* w3 Z! i# [* O+ Z) w但其實機本 ...
' m: Y; G- G3 C4 ~0 k$ A香港好似好難找吧
, c2 g5 o- S3 b  N- D1 j. Z淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"
0 G: r8 M" F- ]. T, a; L# v$ I很多地方也有哦
% p  \. N9 P) K% e* h有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
& E1 o" {' T6 B% D& j" p" N: d8 Q: l這就是在香港買的@@"& y/ P; p3 {6 I- I( c2 i! p) N1 B
很多地方也有哦9 I2 e( u+ {9 W. V6 F
有興趣可以發個圖片給你看看
8 ?2 v  C5 ^% i( V" t3 @
我比較想上網買~
4 ]- r. h5 F) N" D! w1 o( U; J出去買怪怪的~
0 U& K5 @% B* X8 ^. X想用男士用遮暇粉底等等來化妝' t  r  d  y) A5 B
比起用女生的效果會比較好吧~6 {$ ]! G( {: a+ o
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
- W6 h( d+ o2 _0 d9 S- D* G$ Q& m0 @! b( F$ v
我比較想上網買~. y$ \+ _- S% j6 z# R% ~
出去買怪怪的~
, n( L; X0 C" c5 D想用男士用遮暇粉底等等來化妝
. M$ j' j0 c2 _, T8 D( z比起用女生的效果會比較好吧~
3 @, I5 z3 D+ ^6 O1 x到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
) `& y( I- z9 X5 ^) g遮暇的東西好像沒分男女吧
$ h) u$ T/ T9 f% d9 f9 Y0 Y2 s! b其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
9 b$ D* w4 M$ S' U. Y$ ^& w& V價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
+ U* z& ]. k' b& G3 a2 p, O% @" p4 K: s4 {  l: v
遮暇的東西好像沒分男女吧 6 s2 J7 k2 a( x. B: i- S1 }
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"4 o9 g) K. f/ U  M. D
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
: N  W2 o" H6 w0 k7 {' \比你講到好想買添∼* J7 i& a+ i) M6 g3 P. H0 ]  t/ X
請問有無多d資料呢?
- R# a% M5 g5 {0 P; a不過最近用了很多錢% Q5 y7 F: ]/ z6 l- w, m
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
* T# S+ O. I" F& c
9 V$ G, I6 C* J1 g3 N- t比你講到好想買添∼* w6 _. h2 a# K, |8 V2 Q9 D* u# S5 P
請問有無多d資料呢?
+ D( Z) G  T1 ^* N' s0 M不過最近用了很多錢' J* s1 q2 ?( x0 P$ N4 Q
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
2 \1 t6 y% i9 n) g) j5 T
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
9 X. ]+ \( b- `: E8 N
% c) ~2 m4 q) w0 j; O  i: P網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
0 s/ H. t4 p  i, w
我平時化妝唔用BB cream. a, m( q( y! r. ]" g$ p; y* t. O& t
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
8 J. o0 D3 M. ~& `4 p3 t呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   ) B1 `/ c7 Y1 h; U4 Y0 m7 m
; c6 a( s1 [/ f3 m1 r+ _& o+ Y" u
我平時化妝唔用BB cream
2 |  g  ~3 P( k3 ^如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
' s5 i4 L( r9 w: v; g6 n. S呢個牌子有粉底等等的東東嗎
' O0 Z( k: D4 f- `0 d$ _  ]5 c我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
7 h( V& t2 S: V! t4 g
  X  L/ {8 V- k2 ^6 Y( C/ X呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的3 M" x& H( L  g$ l! @* j
1 a- i9 d: b  F8 f! V: x& ?
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
& ]5 ?% J9 U, T
* x5 i9 f( C( @$ r, E我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉6 I4 E; q4 X$ ]# A# v+ g% V0 z

/ \9 j. l& W) x$ r/ i" P# b' ?呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
7 _4 o7 r+ @# Q# x2 G0 B: M0 `! n5 u% _7 T
( O& W, v, b& ?! s/ Z大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
6 S* Q1 a* }) C8 k6 d多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
- m9 @, S$ h6 W8 g' I2 v! f+ g8 Z3 ]# Z+ n; h0 n
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~, L; [8 ?% t' R( U
多貼一些吧我想看
  d1 d3 ]5 Q$ i" K- N* K* Q又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   ; F0 T' ~6 H6 A2 X: x. ^$ j

6 m' b& W  {: l; W  {- H* [0 @又唔係好睇,貼黎把鬼
% t- t) ]0 X4 e7 M, b8 _  [3 G0 @+ D, E咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
2 r) v. n0 R: A, Z& F1 N9 E
0 `3 b% G' a5 E+ ^& O! P網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
) A  a4 Y; `& _% E

& T6 h7 f- r: W "卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
. Q* t- X# e+ `- N; o; \$ U" Z  D" w" u; Z3 ?; p# c0 T, B1 b+ j
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
& h) D3 T) y7 s7 }8 E5 Y+ q& z2 X& ~: W1 l6 N
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
  U4 L- C* R( k( P, \& U+ |1 _6 K+ `5 N! m9 P; i' @
0 `% B. K- k6 p6 d2 T- V0 y, Q3 A' z
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   2 ^1 p  {9 R+ N

6 |: t: W% p- l+ c1 g
1 U' k5 j3 m" w7 Q$ [# vBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
# `! b. L. I& A2 d) o" H+ r( Z  V; S
我都是分開的耶~+ d2 b/ u7 {( \$ A
底霜是濕粉嗎?