嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

留長髪問題

留長髪問題

請問各位有無留開長髪、行街時比D学生妹話好核突等難聴的説話
( e6 Q& P9 n; Q8 M4 R) S如有的話、正確的做法應該怎様對應?罵她或當聴o吾到?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
長髪留左十幾年都冇聽過有人話喎. U+ L. X  a( s. n0 D3 x
反而有人讚過我D頭髪靚' z8 K# \4 W- Q" B
不過我每三四年就剪光

咁係唔係你留得唔好睇先 + c0 x$ e1 G0 {% L9 }
我以前頭髮好長都無試過比人咁話

其實人地點講無須放在心上! 每個人看法及價值觀也不一樣! 善意的批評, 接受了便有改進的空間! 惡意的批判, 記著它會令自己不開心, 及埋沒真我的尋找! 如你覺得一些事或一些情, 難為世間所接受, 亦覺得難過自己的心理關口的話, 還是放下這障礙, 別浪費自己時間! 如果是我, 我會不理會旁人指指點點, 因我的頭髮還是在我的頭上, 這樣做我沒有影響別人, 我亦不想因為別人的看法而埋沒自己的意願! 因此我個人覺得你想點就點吧! 我第一個支持你! 就像CD一樣, 為香港一般所不容, 我們所面對的問題, 還是有很多呢! 但這是我們錯嗎? 只要立身處地不妨礙大眾, 這又何仿啊!
2 K* @# A& d4 ?% \; T2 g2 P) }
' c% ^" l- E/ ?8 l我本來留長髮過頸! 但後來發覺負離子都唔得! 日日"奧米架"! 嬲嬲地一0下剪短了, 去0左"彌敦道9號"剪! & L0 |/ ^- M) V6 i, E5 T
而家類似呢個髮型
- A+ P7 o( y( q
! t! K9 r$ a; T* ][ 本帖最後由 CECI 於 2010-9-25 02:26 編輯 ]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

我的長髪留得無問題、女性朋友都話靚。
( R3 y4 D; ^0 N/ i0 i- |, @而且我又不是披頭散髪出街、通常都有扎起。

回復 4# CECI 的帖子

去"彌敦道9號"剪  聴聞剪得o吾錯

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:15 發表   ( ~' o1 q4 ^: {5 T3 P; |/ c: }
去"彌敦道9號"剪  聴聞剪得o吾錯
- v* m* K! `$ d; e* x) ^+ T+ n3 o
5 a/ c( X+ ]  MCharmy你話喇! 上面個髮型唔似在"彌敦道9號"剪0羊! 個個都係咁問過Wor?

回復 4# CECI 的帖子

妳個髪型很好 彌敦道9號,等我記底先。
* Y8 P3 s7 ~! ^+ w) ^1 e. D! n; L好多謝妳的寶貴意見 聴了妳這番説話非常高興、謝謝。

o合o合o合,無錯、的而且確這個髪型只有彌敦道9號才可以剪到。只此一家、別無分店.

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:39 發表   
0 g" x: S" g  U5 \妳個髪型很好 彌敦道9號,等我記底先。5 E$ f  n) Q5 b& u
好多謝妳的寶貴意見 聴了妳這番説話非常高興、謝謝。
. ]; K- U: a# P& a
: a4 W$ g0 I: i8 s! y+ r1 W: h1 M不用謝! 好姊妹麻! 我參與CDTV的日子不長還是算新丁, 但個人感覺這裡給人很溫暖的感覺! 這裡姊妹的意見每每比較中肯! 希望你也有這感受吧!

這裡真的給我有溫暖的感覺! 好高興認識妳。
: @3 b4 Z$ X$ q6 o# ]( z/ f我以前在叧一個CD論壇,發問題又無人回應、又常常發生罵戦。

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:54 發表     I) I1 z& E) B
這裡真的給我有溫暖的感覺! 好高興認識妳。
7 Q& Q5 S  J) e  z. `  h我以前在叧一個CD論壇,發問題又無人回應、又常常發生罵戦。
* D: J, K: Q! W! D& y, H& `% ~

/ l2 k& H6 a" @& N5 p  x9 G 我也很好高興認識妳啊!  我也覺得那邊比較冷淡的!

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:11 發表   + r! s! S8 t, N4 u
我的長髪留得無問題、女性朋友都話靚。
* q. y# q& G, f  C% \( X7 H而且我又不是披頭散髪出街、通常都有扎起。
4 X0 \( C7 Y0 J$ [% y& p
咁咪得Lor,驚乜野姐?

未試過比人話核突WOR~但會比人勁勁勁望丫~XD

當聽唔到就得啦
8 x$ e' q! q8 m7 \& D& D使乜同佢解釋咁多

引用:
原帖由 zaki 於 2010-9-25 15:47 發表   6 e% C' Q, \4 m: l% i
未試過比人話核突WOR~但會比人勁勁勁望丫~XD
, U7 }! c% C* K- T. |$ w( z) l' h9 t+ L* l! s9 }: X& z
Zaki你比人勁望係因為靚麻! 你冇可能會比人發現係CD!

話說十八年前 (sorry 老了) 我一把長髪 去到邊都有差佬揸身份証5 O' h" T. E& W( C; R
問到我就話(我響外國返來放暑假) 佢見到我D外國銀行卡 就放我走
& X& j+ x+ G1 ~+ b今時唔同往曰5 y7 f( h4 {1 I. E
你比D学生妹話好核突等難聴的説話  都好過我比差佬一日揸三五匕紜

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-9-25 22:56 發表   
3 ^; {: H0 F0 r  V; V3 {話說十八年前 (sorry 老了) 我一把長髪 去到邊都有差佬揸身份証
" ^0 \; G  {. s1 b4 t7 G3 J問到我就話(我響外國返來放暑假) 佢見到我D外國銀行卡 就放我走
/ ~& r! E5 @% @8 I* M9 ]2 T8 O$ N今時唔同往曰
3 n% W+ a# A7 S1 y: q8 D  R5 U你比D学生妹話好核突等難聴的説話  都 ...
5 N$ `# r' L& I* M' ~& v+ e
7 q2 j$ ^+ B8 |% C+ w" A5 _
長頭髮都要針對性咁查ID有冇攪錯呀! 又唔係做賊! 長頭髮犯法嗎? 過份! HKPF

可能因為當年冇人長髮 少見 似為我響深山出來( 我往西貢)2 U/ y7 z- g6 d; O" `% G6 u$ g
好奇怪 響我末出世之前D男人都係長髮 仲要電卷 加上喇叭庫8 |" q8 B* n- F  z& u6 E) x- {
都冇問題 (睇返老夫子D人物)2 {+ a" t) s5 d/ K1 P2 @" F
" _8 O/ H8 [; Q9 t3 O
問題係時代不同

引用:
原帖由 Charmy 於 25/9/2010 01:54 發表   6 M# Z5 G- Q5 T
請問各位有無留開長髪、行街時比D学生妹話好核突等難聴的説話 $ ^" l  P8 q7 \& l
如有的話、正確的做法應該怎様對應?罵她或當聴o吾到?
$ h; _7 O) c' B9 q
難聽說話唔多唔少會有, 只係你聽唔聽到
) ~: U/ r$ _) ~- d4 s6 P+ l( A無正確做法, 正常做法係唔理, 反正成條街大把男人留長髮5 P/ _/ i! l$ V$ r8 y
4 l2 e2 U( m5 v% [8 Z) ?

+ M3 t8 R7 h# l  v9 X平日的Apple常被髮型師叫我留長少少, 什至想我留到湯川教授的髮型3 R! k' S2 X7 _% S+ [' |- a4 T% @* c
但我怕熱...
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

最近訪問的版塊