嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
2 X7 ~6 ~$ i/ Z% I9 t; N我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
$ @- y& J/ U. S% K6 _1 B  m有條橫線實在很難看
* S  X, X& q8 b. J大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
8 o, Z  c7 b# {# i不知大家喜愛那款呢?. q. D) j  D% Y. i& l0 a7 T
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看8 w* N( m, n5 S, m9 n% r9 V  e1 I
有條橫線實在很難看0 b2 n" {: U- z& C
大家又點睇呢?
1 a5 G8 [; x1 ~8 f

/ D) C$ p# B( r4 a7 V: ]. Q女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   9 t, Q8 ?4 e% F1 g3 P5 v4 X, g

) S, c# r# ^* R5 g
8 i" x( {/ A+ `" ~0 z) m9 O女人衫少會有橫線
# U8 J$ R1 i# ~/ M! w
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   3 Y& S* P! q- f! I4 v
女人衫少會有橫線
! v1 A, j+ K/ Q6 ^- b8 c7 C就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
. i% B* o) `: L. Z% U* C: i不知大家喜愛那款呢?
. K8 W7 w5 w% G1 V, K6 Z我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看3 ~/ O& R& F5 O* A
有條橫線實在很難看
9 B4 r; V9 j# z大家又點睇呢?
1 h, i5 [4 Z7 ]# A1 [+ b; N' `
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   " N2 F  t+ J+ _

$ \& t' A7 y3 q我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
# ]7 K! O3 j9 y
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
: `( ]4 r; f6 }. H4 ?男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
2 u/ L) w% N6 b# l( b9 P# j' `  w1 y
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看# ]- ^9 X- ?/ w  b6 n
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝4 |; X2 Q9 |' ]& U! l/ a

D( [  T3 L: m! M$ z( T[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊
1 d6 m5 F& q! d女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形  n, u. x" d$ {) I; m
男恤衫就唔會
- y. y; h& k9 F. B, Q
  k* H. b2 _, ]$ I# O6 Q+ Z同埋扣紐方向都唔同- f( P% @& u' x5 d6 t
1 Y% A; Q+ q- D) ~
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料: h+ Z1 H* t1 I; H+ Y! ?% a
7 o" J. J3 E* X5 n

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的3 o( @9 S' T- }
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
* d8 E+ c% B* V5 S+ ?; w! z$ M$ r加厚也提供保溫作用
+ b) s* F# ~1 K3 F肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
, Q. K% y! F' D這線同樣地也出現在前肩位置但較高( t0 }- C: [9 W0 B$ a) _/ ?
位置剛好被西裝外套遮蔽. X1 T- F! A- t( s
以免影響觀瞻
; U% D0 n5 B% k& M% n. R5 M; p1 p3 l( \7 B/ U* E

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
( }; R2 o8 m9 q8 N! M男女恤衫大不同啊
! n& ~# z/ L9 s& [& ]( g: q( }$ e女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形: C( {- ~! _/ o
男恤衫就唔會3 R$ T- ~: ?* ~# h8 N

6 d+ `' d! Y( s! n2 A同埋扣紐方向都唔同
& q: t, [" F3 x. D* S# C7 j
+ C( d" o7 b- Z恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
: m- k% G( _, B/ B) N, I) j# w+ D# C我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣" V* Q% b* a1 x7 v1 X
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
+ a/ B6 G+ t; T男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
) _5 J6 \" R2 M因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身+ t- m% i" g' y9 p: t4 B
加厚也提供保溫作用
8 v* O- V7 k, |5 N; U- P肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
2 b: ^. m! F# O8 x; _這線同樣地也出現在前肩位置但較高+ I5 Z! H) ?# ]" B8 u" o4 T  y
位置剛好被西裝外套遮蔽) e7 B' O/ d' D7 ?5 _0 o; v
以免影響觀瞻
4 Y3 V9 \8 y5 ^+ |3 K
很詳細7 J; C( t3 D0 N5 h. i6 f4 b6 j
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
# O: ^; Z8 `- C# ?" h* {4 D3 j8 k/ X
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
9 t4 Z; _3 }8 f# B
+ q3 r! _5 K0 L3 T
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
3 K6 [& p% w$ n0 C* F5 F
3 w" s/ a4 a2 T5 L* g; f: `
2 V( f8 y/ ]5 m) j特現 , 男仔橫的身材 ?
% t. ~% o& b3 s5 E2 O我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   6 u& L; _2 v3 \. o7 V/ m

/ }5 C3 M. o4 g, R2 I我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
" S; a1 }( {- W" x但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
/ S1 B: t) Q3 X
+ w8 J1 A/ P: I% i$ J" s
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
8 X: Z, E5 x: O+ X* ~0 F. ~' o. S3 r9 s& z5 C2 R+ f

, j3 u7 x4 B* T0 r咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
5 ]1 M! g1 L8 F  c, h8 L4 \
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意5 o) }7 v' t4 n  u6 C& v
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
' |) Y8 C/ Z* a- ~' }
% s/ ]6 K, x  t校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
: c* b  B. t/ B/ G9 x! [% Z背後拉鏈就ok
8 B' q! `. U% n9 P9 e& l
' X( L2 [& J7 Y# Y# ]% G) A
背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊