嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

% G8 f: [; O8 g6 _" G. H. f
& A: A7 u6 N# e4 \1 y[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD5 ?6 }4 _2 k% U$ y) f9 ^0 K2 G& D
( X/ _$ j2 T$ p8 y5 w3 x  p
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   8 j6 b. K) M" P0 `& ^2 `
唔好食野law  xDDDD
8 L$ m. D$ r" u' ?8 Y( H: _
: t4 q& |; R* q心儀會同意的
2 i: N; ^, Z, S) a& X4 L% s同意- P0 C) X- a( f
我之前減到差唔多20磅4 P- i( S+ c+ G
係由我一日4餐改為一日兩2餐6 Q1 @- R# L; G  r
每餐既食用份量減2/3
: K2 L  T; }% ?7 U$ x' z% B) k再加埋運動,好快瘦; l) r6 M2 B: Q9 j- D

& ]4 [8 Q* p! |9 b/ w$ NP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   . i& W( v. F  q" j5 k# X

0 c5 ?3 X5 i, u7 S# n$ d" m% \同意6 l9 Z: k! w0 @; `
我之前減到差唔多20磅
7 f$ T' ^- P8 t$ G1 ~7 S7 j# z係由我一日4餐改為一日兩2餐
; a. ]$ ?- l3 S3 X7 w每餐既食用份量減2/32 \0 e8 ]/ P5 ^6 |1 ]! o: U! N
再加埋運動,好快瘦  J& d, R/ H2 v! h
. D1 ~) \2 @7 I) D  v1 Y7 v
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
9 S4 g$ F: \# W. ]( @9 e+ z9 [" |  [6 w, o; p
3 E( D7 n' V2 z6 u
不過最佩服你,忍到口唔食
& y/ o1 G* C; w我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   2 @4 c( p/ R$ c: n- v1 m
8 h7 i  x4 w* s4 e8 O( [& I
同意
0 {; S3 X) u9 s) V我之前減到差唔多20磅2 Y7 u3 v( _" W5 V
係由我一日4餐改為一日兩2餐
9 Z1 [( a! ?" I+ d8 |$ C每餐既食用份量減2/38 @, Z' V% y6 s2 w: X/ r
再加埋運動,好快瘦2 W. F' L+ m# p8 a

* y: h0 {: f" u* R* t- YP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
* F+ t& ^+ I0 g- R; `  Q
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 5 u- A3 C( G* v
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
! Q5 C/ g8 ]5 E. D5 p9 B我家陣一日兩餐
6 P5 v& V4 a; b, Y9 }. j; ]; _出mk食每餐最貴6草
  `8 v5 i9 u& z& m0 t
$ X- r- a6 }9 N' }. d旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
% r; _% ?- l/ S1 M7 |0 T/ e1 O0 Y& q% U
. y0 f8 _9 U: Q: n) Q$ E! o
旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
/ X4 V1 q2 {5 _/ J. S最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   - V8 }' _2 v, w1 j! S
想像下$60係mk食得乜野
9 c+ Z% r' V% l  z最平試過晚餐20落樓
: N0 P/ V; U4 t8 F7 z9 a

* _2 d; I/ P. }0 v' E你去Burger King/麥記當然平啦.
/ f4 ?- }- K3 m旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動8 W) }+ b1 A0 K% w

5 x% A  r! e) \做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動6 C1 B5 S- _' n- P" j' C" J4 Y

g6 S; f$ I9 j6 m6 j) V5 p+ Z就真正係燒脂肪了..
2 t/ F" w: Q# [7 P# [8 N/ ^, F: S
% {7 U* }5 J8 Y# @& X" k- W節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
- X# L# d$ C, T- ]9 ^/ J5 _% Z/ V4 \
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
3 K" ]3 Y7 J9 e7 I因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   5 q, l  m" Q5 O5 C

. K2 R/ n% `; f& W+ C7 g0 w* k* m5 y7 N) `- U
你去Burger King/麥記當然平啦.. M% f/ C/ G. k4 c* h* v8 B
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+
  w4 X# e1 U" t, E$ ^# t- Iburking...自從隻薯條轉左之後就無去食4 W5 ~; d4 M% U
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   
) S; |5 l# y$ }. \- s. \; e
% _% ~# o& D* L3 s+ s. ^) ]1 D5 {% \! j, ~

& G; K  D0 X  h不過最佩服你,忍到口唔食
) P; t# }# w4 z" ?% A0 j我就唔得喇,我好為食
2 R( K$ h! @0 h/ d3 @, l# o
←忍吾到x2
) q+ @8 B3 @- F; y/ ]雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
! I4 v# I( C9 U' b( P2 ]5 x瞬間51-->57kg
" Z# }7 ^6 S% Y5 ep.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!/ U! Q2 d/ P' a: n' K" Y
我自己都估唔到!!!
8 n; C4 [' R% l1 Y' F& n! J+ p; X哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
$ O# {  h' ?- Z8 O下午唔食,夜晚食少少野
* g5 e' C7 ~- g  `; h0 D初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )- u2 G+ K( M' d: }2 S! F: |
7 t6 E4 S1 v5 N
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....3 M/ D1 c( W! q. t+ z9 A
( D& u; |; g3 U. @" q9 V
做運動很易長肌肉...
( q4 G8 P6 U& l$ P還是節食著手?$ L& t1 h9 [% a4 l+ n# g& N' \' _6 Q
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   - c- P8 ^& z' v
4 e& X" N; |- E4 N. N
同意
2 t( K; m8 o  j9 W, O, @1 e我之前減到差唔多20磅; B. ^! t) {* \0 U
係由我一日4餐改為一日兩2餐1 U8 d: \, Q" L8 G$ x
每餐既食用份量減2/3
- y8 N/ p+ ^( _; K/ j9 v再加埋運動,好快瘦
% p% L& g8 B1 p5 {( E7 E. q0 F. Y, r1 C; p' h2 p' e
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
: z/ b" y% M8 L+ w1 v: |* |我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大

最近訪問的版塊