嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧* }) T) t3 _- P
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"% `: y- @1 ~; s. R  Q
本人比較愛美
! D& A+ Z4 g  V' d+ F" R就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
# g$ x( K( H7 X) ~  J* {所以一定要化得輕手
/ A2 ?1 ?$ N; B! u7 u9 h# f! f有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
2 ?& ^/ ]  o' I1 _- Q0 j我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
) D1 A- c: ?2 b" T- B7 p但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用9 W! b3 s; X# F' i8 C
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   ' H: b0 A9 U$ e# T7 x7 o$ N
其實有的@@"
# r7 V# v/ f( Y- d* S本人比較愛美
  u1 l$ \! _# P; ^! I就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
( B( s) `' i" N; q所以一定要化得輕手
+ ^9 _# W5 G" O7 M( V# L6 E4 x有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
9 H* t' Z9 T! X: L我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈9 v% _3 z9 e. E, _9 e8 C  U$ q: \. ~
但其實機本 ...
" M  o9 C4 q% C) U" R  ^香港好似好難找吧
$ {: m0 E) z5 x# j& Y8 B淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"$ Q' a0 w/ w* @  N1 a; G/ Y: a! F
很多地方也有哦
0 b) W1 c) S/ |2 @# r7 I1 ~有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   * ?. K8 l0 ^/ R5 n
這就是在香港買的@@"
, }% ?$ j/ x- {0 a" M很多地方也有哦6 l9 p( [- Z0 _
有興趣可以發個圖片給你看看
7 x, s" j/ R" ~9 T- K: i  F' W
我比較想上網買~, ^6 O4 T: w2 X) D3 i
出去買怪怪的~
' c2 ?- a1 M7 a9 I. @4 i- n想用男士用遮暇粉底等等來化妝# z# ?+ \8 C7 B
比起用女生的效果會比較好吧~
* O7 L# q0 U" Y到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   ( m8 O) ]) Z& ~+ U; \% M' k7 T0 C

6 m6 Y. A* y- |* B6 |, p我比較想上網買~
- o  O" T- B; V, H# A. w) L出去買怪怪的~' R! F7 v# _2 O; [
想用男士用遮暇粉底等等來化妝  @/ }& i  W3 T
比起用女生的效果會比較好吧~
" r' M5 m( G, D4 _$ U* E" r到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
) F+ M) X7 j! j: x7 D2 z2 \
遮暇的東西好像沒分男女吧 8 @1 D6 C( H" E' v
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"8 m% H' O& v5 i: @$ @
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
: Z4 ~+ _/ _: G3 e. u$ o" K! `, e/ J( p
遮暇的東西好像沒分男女吧
4 ^/ I4 B1 h# j: o, X0 `" a其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
, W. U& v# X+ x" q3 t; G( k( c; P9 A價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
3 f4 p% A9 f* f0 Q* O比你講到好想買添∼
6 |: y- s3 l- i! E請問有無多d資料呢?
! ?  a4 V: |4 t6 s不過最近用了很多錢( t( u: |& M6 V/ O0 x
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
6 \6 ~' e; q) y* ^# z' b0 t3 ]' V, C! k  {3 s" R! L
比你講到好想買添∼
; M& V; G1 \, r請問有無多d資料呢?
8 P0 t# o$ j, @9 X+ D$ \不過最近用了很多錢) v. @  v4 U$ @. F5 p8 @) C
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
( x3 @* d/ H1 ?1 M  O
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   * T, R, k- W6 E1 h
/ b! y, S0 {# q( V, C0 e: D
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
, I6 n7 `. g- T- v) Z! d我平時化妝唔用BB cream
9 u0 a7 s3 c3 X( C) [% x. o如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?1 ]! ^2 f& D8 P& B
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
/ n3 |- ^5 N2 h1 v
8 e( Y9 C, q) l% Z8 o. @我平時化妝唔用BB cream
: o% M: ^( n& q3 ?$ a如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
: P  T3 \# K- p1 p7 \/ C呢個牌子有粉底等等的東東嗎
* U7 }. W! Q$ w$ l- V' U我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉' @! w4 N# O0 s! Z% z3 G! L( w% O
% m( F4 P( L' ]
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的' J: ~$ n, s$ q0 i5 E: _! E

4 b9 q3 P/ ^5 R* U( T" A. q3 ?嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
) {: `+ `/ a* @$ [
5 R" K! P+ ~% R# [* \5 S" z我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
9 j# z9 W+ s$ ~6 L' P# e
2 G  l# {5 A; {1 T: e7 D呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的/ Z5 H  o! M! ]$ T) C
6 F& r! f. E( _* C
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
  d- z1 \! @( q! P
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
  V9 ]: V) A3 i0 I多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   1 T0 d0 V4 @0 P7 _
3 F# K3 S1 d' r1 V) V% P
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~) Z3 p! S$ z5 Y" i" b- x3 j
多貼一些吧我想看
  I* X, X9 u. V- o
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   - s2 f, r2 z" V( t* S( j
3 T" g, a3 |9 ]2 V
又唔係好睇,貼黎把鬼
$ n  [5 c0 p# J( ~9 h7 k7 c咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
) u8 @% A! P, r+ a
3 ^6 q# E9 u$ z* Y網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
9 p$ ^4 P8 q" B1 e$ t
9 X6 Q  K: x4 h7 M
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
4 X! ~* C6 y: r1 o+ Y+ W6 }# a+ P2 r3 y" U
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉* H' J$ F3 ?. _. G' Y! E8 J
; J2 W) V& \  s3 s% X
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的7 }3 V, J- d5 ^$ V+ k7 `
; P/ J# H- @7 |' a2 I% u
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
) M( s+ c2 \3 F- C8 Z

. z( ]3 W- X7 F! BBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   
- @3 e) F! H2 y' p3 M& c, C, Y. p6 o% Q0 T% I0 S

, S) f$ k# V! w3 l/ L: B3 _BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
( m' H0 D( V: S* }: t/ k我都是分開的耶~
6 k2 F! e6 ?! G$ \+ c( R底霜是濕粉嗎?