嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

最後有咩人去左九展?? (22-5-2011)

引用:
原帖由 jennychan1974 於 2011-5-23 19:58 發表   , b  W6 R' Y7 g- s: R

6 z7 F7 R4 w+ r9 j, u5 k
$ ^0 B& m; I6 q' w9 c% Kmaggie吾係騎呢又吾係小丑喎 ,事實佢好有心基打扮,所以好靚靚,加嘪有勇氣参賽,大家支持支持吓喇
& z5 L# k' [- O, x
& L7 J) C1 z+ d  q* o0 z

& Y8 q' n$ v: h) y$ R  M9 K9 g我邊到有指名邊個呀, 嗰啲前輩高人, 點敢嘰紇呢
" X  A1 z$ P0 G. i3 S: q; y
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
( U) ]5 v" u* {
8 e: S9 `! ]$ Y8 Z$ U01:13 果個心儀黎- -?

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-23 20:07 發表   7 V; K' h. O7 J8 l, s* }# i
* ]4 h5 M+ P* v& n9 A, i* b& o9 z3 Q
) \1 [" h1 G+ q+ H
真係見仁見智 la .... 有心機又不一定靚.....
$ }* b9 B0 x# G- }& a! v: Q. r4 m
/ F" P  F+ x; ^' j
maggie 真的也很美~~她被人恨評她內心也不好受~~# |5 F4 \" q, O% [. v  w1 G) N
咁妳靚嗎? 哦~~我知網上人人讚妳靚~~% v" P; b( B% ]5 b; a
靚就去試試會不會被人恨評丫~~1 W0 r, a8 ?' N4 i8 j1 x+ I7 ]5 y3 a/ {
閉門做車~~抬高自己~~扁低別人~~可恥可恥~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 23# adam5354 的帖子

Maggie Leung 個人好麻煩,同他有親關係遲早一定鬧交收場.4 a3 [0 L: a/ `3 ^- z% T
他的 "往事"真是無人不曉.

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 20:09 發表   ( @5 t" D: u9 D' C3 \* T" p
最弊甘有心機浪費曬,人地要騎呢,唔係要打扮、儀態好,方向唔同,不過其實這也反映HK觀衆嘅口味
. J( p( X& z3 b  T; }& |3 e5 o

9 k2 ]! N8 C# f' C+ A表面儀態好又點,可惜他的內心+對人處事態度真是......
- ~/ h* t5 |7 Y' c3 n, {+ z! q與他曾經交往過的人都知.

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   4 m+ G+ V3 Z6 f6 P; M) n! f! `
http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&mode=section&id=all&range=d&dv_iss=20110523&sec_id=462&art_id=15276188&av_id=15277471
  ^, D0 h9 o1 @- Z& J* o5 E8 j6 C; ~7 R
01:13 果個心儀黎- -?
5 X" Q: ]# ]& ~( J/ u* s) |7 Q2 l- m+ d( o3 z
哈哈天大個笑話~~ % l7 ^9 U* f; ~; R7 z
好好笑呀~~~~~~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 26# adam5354 的帖子

一D 都不像心儀,
6 ?" ^: j7 ~) I- x! ^而且心儀連CD 影相都唔比其他唔識的人影.
$ K8 @  t6 l; v& j! e! `; z怎會"出風頭"參加呢類比賽節目,比其他人影他呢?

回復 25# ae111 的帖子

人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 21:15 發表   2 M- O9 U. O! K. j% J$ w
人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
3 [1 Y: t9 X, i9 S
; C- B% Z8 h0 N; J% o2 D! j我咁睇, 節目都未出街, 你哋呢個圈啲新仇舊恨已經蒲晒面, 如果人哋電視台有人 monitor 緊呢到, 幾難睇呢, 真係笑大人個口呀 ' s% m$ c0 o# X+ I- i
$ C9 k( O6 i& [: `
再講, 呢道同 CDFamily 應該出個聲明, 表示正密切關住節目內容, 如果有對CD / Cosplay 圈子有甚麼不實或者過火描繪, 一定會提出譴責.2 f" b; L2 w7 G! S, A' v

% }1 p, g# _6 b6 Q( v不過算喇, 我都係早啲唞把喇. 3 V% o# ~$ ]& P1 g4 u% L/ @0 c

, D8 e8 L; ]) z8 F[ 本帖最後由 iamonheel 於 2011-5-23 21:39 編輯 ]
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   5 \& B' V/ [7 D$ G+ P8 k; Y
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=152774716 V4 [0 `0 t. {0 \5 @6 E# E

- z* b0 }; V; H  c4 k01:13 果個心儀黎- -?
) T% i9 ?6 o% c0 Y6 w心儀靚好多
This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

引用:
原帖由 涼宮春日 於 2011-5-23 21:49 發表   0 Z' {( x$ l* _' F* l: z
% V# u. t  m: M# J1 Y% i: x/ X
心儀靚好多
3 T" p! N- S) y3 w* }9 u

. B' l9 ^0 j& U! O5 G$ D7 @  l絕對認同.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-23 21:52 發表   9 V$ u* B2 e! c5 G/ C0 O
7 @* H8 J! ^7 w4 J- H8 ^
7 A5 ^* }4 C. B
絕對認同.
2 S- D  ~/ ]% b$ Z# f5 [哦~~緊係好多仔溝啦~~

只能說...留名睇死士
( ^' R9 y6 _8 B/ v, H/ B: e, ]& H5 W8 N& X
一睇就知...TVB根本唔會正視呢件事, 監製本身擅於make noise, 由美女廚房系列可見一斑" P( J2 @$ |; P; m) x  p: G. Y
make noise無罪, 但文字媒體報導失實就係問題! U% S: ~$ i$ f* Z+ n1 x- ~
但香港主流社會係傾向將將小數同化, 而TVB本身要笑匠多過台灣或者日本ge “真實感”, 換言之...絕望
0 f5 t" t: o2 C我都係果句...set高權限啦, 我唔想D硬膠小朋友入嚟做判官" s" S/ R5 g4 |7 ^( f$ [0 `

! T1 @# K8 [" O- _至於Maggie, 唔多講了, 花生當年食到夠, 呢個人做ge 野...見人見智啦
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   / Z/ U  A: r& z9 |# G4 ?$ P1 d( d% L
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
  S) L& m. c2 w$ i# b& f0 L+ {
: |& s5 ^4 Y5 v" z0 C( n" E1 o/ o' e01:13 果個心儀黎- -?
* ~( {' b- }( h2 G4 F$ V  m你唔係話maggie leung似我掛?
; q/ s/ o* J5 E& i0 o" e( l0 z* A" p8 L- a1 _; X

呢個節目一出街,我地就仆_啦6 x3 ~/ M. R% m6 P/ l/ x/ ?
因為一定引起爭論,8 M( i7 w0 H; Y4 u7 |6 ^- G
正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,# M- k( x( \1 Y* F  `, X* F
CD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.+ g% |/ y9 O' M% |: V& ?

& ?: p+ u/ h4 C8 a最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一句:要有自知之明,找台灣/日本D高手照個樣,要出位唔係得呢D方法既
什麼時候才能跨過鏡子的另一面,尋找另一個靈魂??
偽屬性賽高!!!

引用:
原帖由 pingu142857 於 2011-5-24 01:23 發表   * Z6 x+ b( g# W( C. H+ _* L* m
呢個節目一出街,我地就仆_啦& t6 U! V; Z9 f4 a0 ^6 T4 u; d. E" p
因為一定引起爭論,
. e: C% O; {$ w0 Y' |9 Z5 Z正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,
+ \, V  R' [# x; w% |3 fCD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.3 o# i/ Q8 S) O* ]& i

# |; _6 E# I6 `$ M. g4 v5 V& ~最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一 ...
$ a+ ]4 k, J4 W. ^+ ]
視乎節目方向點走9 p) s! I7 ~/ o7 j
如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮
  U$ r; Z( j- v  R3 H果D就叫搞笑反串% H( d' E1 x8 R" h/ v
根本同我地CD係兩回事
0 I- q7 {. ?. [+ w; B對我地的影響心應該不會很大1 c) b5 b% o3 V
監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加
: ^  D) a! D" ~如果搵到D紀香等等有質素既參賽者返來* i3 }" p4 V6 @& D
咁對香港普遍市民對CD既認受性有幫助都唔定
1 Y: Y- G3 ~' @
& ^, }. Y% C6 y; @1 |  y最怕都係有D香港真正既CD,但自以為是既人上左節目) [1 g2 W5 _; I- U/ y6 z
咁就真係影衰曬2 N2 D1 S) U, E  B' i

9 F# O  ]3 p& G, `9 B. u[ 本帖最後由 心儀 於 2011-5-24 02:02 編輯 ]

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-24 01:54 發表   ; h+ q7 }( |% h( c7 ?
+ [, L! o. Z) B/ R6 n! Q- H) O
視乎節目方向點走
; }% i6 E# `( ^3 i9 c7 p如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮1 x7 Y7 j8 R. N/ K9 u! U
果D就叫搞笑反串
1 I& e' M, G9 Q% F7 q根本同我地CD係兩回事
5 v# T: i. D+ Q) W5 J對我地的影響心應該不會很大4 z( a* P& I& N5 B
監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加* j. O- m6 y( C' H4 p
如果搵到D ...
2 d. M- F2 }( @$ z真係最怕香港上哂嗰班騎呢怪.6 S9 P0 I5 m3 {  l3 u
但監製又招到神人番泥...咁就 . ~! t: U# h& L' `

" I  g4 _$ M+ N+ bPS:死士絕對唔係死得冇價值/ }8 d6 S' o0 J* J" g
只要有一個清泉,其實已經好好...
, C/ {2 o1 Z! F* Q5 K( R話哂香港過去的想法係如花... ...( j" V* ~3 W7 r) L
認真的話,差極都唔會差過如花

古今多少事,都付笑談中 =v=
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Rachel 於 2011-5-24 04:01 發表   
5 S, v( W7 d& ?" D1 r$ w古今多少事,都付笑談中 =v=
- V7 ^0 c: K9 C# k# Q- L+ L
你問了沒去嗎

引用:
原帖由 kogptw 於 2011-5-24 04:03 發表   # G' P. ^; T" I% D1 i
5 P: R3 D! K' h  l6 s8 f) s/ d
你問了沒去嗎
  Y- I3 v- g/ m- j. U5 s! t要OT,冇時間去
; A0 _8 k; t' L9 M2 }就算有,我寧願去影航空母艦好過 XDDDD
) X5 `1 z$ ]: I1 J+ R- n8 F. E3 F, |; ]7 {
其實小R都e左相比佢~
, Q' S% R  f% B8 b唔敢send校服相去 @@
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

最近訪問的版塊