嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~0 M: a* O3 L9 ^7 |3 w/ r' r4 n, p# o

- f$ q' s# Y' c  e2 B2 C7 F[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD0 t5 M9 M3 d6 n- S9 E: g2 z* R+ u
5 q) J1 D1 r7 J( t6 n
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
* k9 @$ l1 m" y, H唔好食野law  xDDDD
! G* J+ r3 X* w6 |0 P) h( T' d/ g/ [: ~  N. G. M
心儀會同意的
+ ~% c9 Z" ^* T" [6 L同意3 D  h- }5 }# r; N
我之前減到差唔多20磅
1 ^% }3 F( s; @' D3 g係由我一日4餐改為一日兩2餐9 x. r% i* p+ k8 ?4 Y4 r/ ?7 z
每餐既食用份量減2/3
7 S1 W  b2 V* k" ^再加埋運動,好快瘦
# X: A0 n% [) ]4 X1 f: w  _' _
" M! {/ N  T6 t/ Y: eP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
7 V( ^1 F* I, T/ G: [: L+ {) J0 C1 C. c9 n& @, K
同意* }, t. {' z9 U) v, U
我之前減到差唔多20磅
+ v5 h: a% F. Y! g1 }/ J4 {7 r係由我一日4餐改為一日兩2餐
& E, f4 [4 j% Y$ B每餐既食用份量減2/3
% J! ^  j2 j( e! g( }/ v再加埋運動,好快瘦
) M2 {+ P" h8 U3 r' r
9 b! p% z4 k4 z/ [9 t& b$ \* G, OP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
4 T; h1 A8 Q! w8 S5 D1 u2 v
2 f% r0 g4 x, r) I8 B  ^* s7 n

* G/ k6 b1 g# h6 o) M/ I不過最佩服你,忍到口唔食
1 n4 H5 \$ g" R# Q我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
, o1 U! l( j, ~* W/ C5 f( D2 C; A& L, R, G3 H% t
同意7 W0 @1 K2 c7 [' H- e% Z: j7 J
我之前減到差唔多20磅1 U# l/ s" j; E! G, |! m, I
係由我一日4餐改為一日兩2餐
3 p( u( G$ t6 ^2 m% `: e每餐既食用份量減2/3; c0 ^8 {( D# d( r6 i
再加埋運動,好快瘦2 X# A3 [* w8 b2 c

2 a' _1 r2 ]& z: t" CP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
) @$ a  M% r3 ]) |2 s
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 $ y; M4 j( }. |6 s. V
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
, x' ^) R( H9 z% c& H% e我家陣一日兩餐 ' A# R5 l0 `  r, I# b# \2 a" u' S
出mk食每餐最貴6草
2 ^  q2 J$ d/ T0 S: l5 V7 N

6 s/ @3 ]% F3 R6 }9 v旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   % B; @: R' C! s2 `8 ^

9 A# x3 V, n: h- _/ R0 H) f% G6 ^$ [) g. s; u4 c" o2 o" R6 n7 Z
旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野6 o3 p1 R& w% Q4 g/ S
最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
& s6 }' s# v0 h' k8 S+ k% A想像下$60係mk食得乜野" R/ E9 q2 n8 O3 K  @+ R
最平試過晚餐20落樓
. r, t7 C$ o% b& ]* `% I' N, ?
2 v( \9 \& v* w6 Y. H2 ]( L
你去Burger King/麥記當然平啦.0 C' C1 Z9 o; _) f# M# d5 U
旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動" Z3 m; K' I. ^- J( @) b
5 c! C# m" `* Q7 s" k# O
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動6 J; p( D4 r$ w

8 U; o3 o# p- D  `  x' ^就真正係燒脂肪了..
$ }* W6 M8 n6 P, C
2 W0 _/ }: a' D7 U# p+ n! S節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
7 v& z4 c4 ]$ F. I" w0 P3 F' n! B7 {* E  I* q7 Q( _2 f
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
6 q( T( u% q  f9 z因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   - D& W5 I7 B- d& t+ U
; I; N. r5 R' a" T1 X, |% P

2 p6 ^  p' e+ S1 w8 r( H你去Burger King/麥記當然平啦.
4 B7 r" ?( N, L3 [3 y0 V# g/ o旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+
/ g; u" i: Z2 D. {burking...自從隻薯條轉左之後就無去食
* e9 d% k: w6 f8 g- a& A( wm記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   ( {  D" u) `1 H$ F' I
- B* X% N8 H& W+ G% o

. b7 z- g8 J! s. S) h% n- w, _
0 q5 G2 ^5 N! ]) U& y$ W4 A! `不過最佩服你,忍到口唔食
5 P  ?% f6 g+ W我就唔得喇,我好為食
( E, W1 ]! [! A! T+ l1 O
←忍吾到x2/ s+ y" S  D4 `1 V0 A
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後5 K5 V+ i- `/ m( M" y; U
瞬間51-->57kg$ P" X) z0 O% V- ]
p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!! a/ p0 E, H4 S  ?/ s
我自己都估唔到!!!
; n( h% F* G9 k3 D+ L哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
: \- G% I7 F1 c+ _下午唔食,夜晚食少少野2 a/ D+ T& y+ P3 q: w! \& Q9 F
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
8 F/ l( [1 Z1 L5 t6 J5 X& o1 L% r* e. o- z: ]) ?  w% E7 m
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....' P7 _: Z5 v0 W# k
( h0 Y% b  k) M4 n) |9 e! D
做運動很易長肌肉...4 E! d9 `+ k8 v; S
還是節食著手?
. [5 S; k  j7 K0 q; {像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   0 C6 }' U6 l+ R" ]% P+ G7 m( n

" }3 r. ~! d- q3 j6 B0 B/ u' _同意; Y: O7 y( e% ]2 M3 r+ q6 Q! u
我之前減到差唔多20磅
4 V0 y+ Z9 ], a& g* n係由我一日4餐改為一日兩2餐8 @) f2 O+ I( ]: j+ X$ L; t
每餐既食用份量減2/3/ L! s5 F% j0 b; j" u: q3 ]
再加埋運動,好快瘦
) C- Z* Z3 o7 H. n9 K; m! e1 {' R
& R* }" ~: B5 o5 A8 _5 _3 [( ]P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
4 q6 w" @2 s# n* V2 Z我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大

最近訪問的版塊