嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-14 15:29 發表   ; i: R* R+ M3 x" _
我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈
/ d/ e% w% i; t7 N

: x; I/ k9 K" I, n0 IGood idea^^5 w) j+ D0 s+ Z3 C* I" e0 O: b/ F; g
我一定會去

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:35 發表   
& o2 d6 v4 i: Z" u' [" \1 r( q- A, P' a% b5 d1 T
我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...
4 a4 L" p4 Y' z) h明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...
5 r9 h( _3 y7 J& @

; I  F, p. r9 q$ N* k我覺得膊頭橫不太適合穿蝙蝠袖...
3 C# Y+ a) j" ?: Q! h- U. `因為視覺上看起來看起來會更橫(囧
" Z- d  h4 d2 W9 g" p多穿一點V領 大U領的衣服比較好~~~

其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:39 發表   
* q5 S  n# z# v0 O  M" X/ u隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..
' ]8 ]4 S/ `! U: {+ X呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...
; M4 b; l3 g! s3 ?, o5 p# @

2 s) {' T% ]" s; m" \# j6 R不能同意更多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表     v' j' K: n& k4 \/ x
* l" U5 l- H" E

6 M) V- `) E1 b$ r" z我覺得你身材好正丫 - f4 N; i0 r. v3 }: \" g
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
! ~6 ?" q& n- i* b0 I. t- U/ b, x26腰差唔多啦,你有返咁高% V; I7 }) X. \: b+ y7 q
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以4 c! \) ]$ ?, B) z' g

1 Z0 i7 y: }; ?4 N& j% l" a8 w你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
+ H8 U0 y- j0 ~# G+ ?都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
2 J4 J' S/ ~8 U: U3 {

+ Y3 G- a4 _+ u; X過獎了...
# [  U8 X8 U" }7 _% T5 Q! n高過170的女生在HK絕對很少見 6 S  e8 u5 O% b& V. ?
腰圍方面...我想減到25吋就剛剛好了
- n5 p$ W4 P. x7 T3 N% h膊頭橫才是我的致命傷
! r' U7 u. C: O0 E因為沒有方法可以令膊頭變窄的 Orz" C( U4 I" I# @2 Y4 [
唯有從衣服的配搭方面下點工夫~"~% t9 s7 B4 R3 X8 Z# o
' d7 e5 ?6 e) Z7 _: w
不過有些衣服的F size我還是穿得下...
6 p4 |5 ]2 @! c' y6 s只是看起來很像衣架子而已(囧

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 01:38 發表   
# l+ t4 F0 x. @2 x( H' r% ]3 {7 l2 E. G6 U& `
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...0 L$ A7 j2 e% E3 p; u+ O0 Q
通常model或者外國女仔先有咁高! q1 M8 P( X1 p) o2 N
女仔一般都係15x至16x cm# M+ t6 Y" K8 X
free size的衣服適合呢個高度的人著
8 h# ~2 e$ T3 s0 E- ?. U) S1 Q* ~同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...
  a4 Z; O* ~! \( I1 B7 p5 _

0 q/ M* ]0 d; y! O, H. j' F) Z對呀...我走在街上看到大部分人都比自己矮小
2 x6 @0 i8 p# B6 W  p感覺自己好像變了巨人似的

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 21:51 發表   
1 o( _& }$ p5 Y9 v, \其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?
$ p( u2 L* P+ Q5 F, [

- Z3 w5 T# o% H6 d應該都有一點幫助的...
) C2 f7 u/ n& n# }$ ]所以目前在留長髮中~

我...180, 43~44碼鞋.

以我個人經驗, 難買到合身衣服可能是因為在網上買衣服的問題, 我曾經在網上買過二手的女裝, 有牌子, 不是現是一般網店賣的那些, 呎吋是沒那麼小的, 38碼(大約係細碼)的穿上雖然可能短了一點, 但不至窄, 我想以我身型, 40碼甚至42碼會好一點, # K: ^* y* |( }. u# h
通常網拍(不論淘寶還是雅虎, 其實大部份還是內地貨)買到的那些都是所謂既free size, 很多時呎吋實在是太小了, 正如樓上有位姊妹講, 簡直就像是童裝, 如果穿不下就要跳到那些所謂肥人碼, 但那些衫碼...也好不了多少, 可以有超過100的腰圍卻只有38肩,   我很瘦也要40肩...        總之要就無左中間個D既呎吋  f; {4 I0 I& G1 J1 e( @4 y0 S
不過要到街上買衫, 勇氣同預算都需要, 前者唔講, 後者嘛, 在網上買的通常很便宜, 而且可以隨時隨地在網上慢慢揀
" e, H  ^* J% c  f5 G
. O& f% a8 B$ x! N我的身型嘛...     身高178, 腰大約是28/29, 不過27的褲/裙也可以穿得下, 倒是鞋, 很惱人: 45碼 $ S1 Z$ L; L: Q' U
" M3 n- R9 e* `# z7 _* ^7 E
PS: 其實而家香港越嚟越多高既女仔, 170都好多時見到, 睇你係邊區搵啦

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:34 發表   
* W& Q2 ?' _5 h9 O( E
3 r$ x: K( k% c9 }" T6 _9 d8 T, `7 I( ~
我跟你交換高度吧~
7 r8 l' i+ W- f# ?

! Q- n3 J! |6 W* Q4 x
% k- n3 [+ N* l  [  C& z% c  你會後悔的~

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-17 13:48 發表   
2 H3 t7 x+ g* x/ k! P% ^
1 r/ j% T5 z+ ~
2 ]: G; E% \. ?2 @8 d9 ]! G應該都有一點幫助的...
$ }% _' P5 ]4 p. k2 Q3 P/ G所以目前在留長髮中~
& }! P' q% N% _. e
唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?, n# m1 a; P& w8 P
係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-19 01:52 發表   
  h: K+ Y( X- j' `' a1 `' B% i3 [; s% x
唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?; ~% G2 N# Q; d! Z5 K- f
係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?
; V6 C6 {0 ~9 A/ N

- M. ~. ~* r3 C  S* e1 d1 y, O遮到太多膊頭會好似長掃把 3 u: }5 J$ D, N
留長頭髮后前面兩邊垂向中間,搭到A型衫、裙就可以中和膊頭寬所構成的正V身型,膊頭位用公主袖就遮到
/ M& @% c" ^9 M  c4 D* P/ z* `; g3 t3 D  z& i
或披肩款都可以考慮,總之將你身上所有焦點移向前中偏下,就膊頭感覺無甘橫
* m, H% e4 n8 e: E% i" Q5 F* W, x7 e3 C4 \

! n3 d. V3 G  b  x% R* g) X8 g! W[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-4-19 04:11 編輯 ]
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

好高丫

我買one piece內衣件野短而我身長,著5到.
! N/ l8 z: J9 y  @4 Z我183mm高

引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-4-19 01:18 發表   9 P) A: o6 f' E' c9 @

0 X5 L% V1 \+ g* F. T- u5 A6 ^1 [+ M) N, s7 S

, h! ~# k1 r  U( i1 _9 y  你會後悔的~
9 V2 }5 H: c1 v* i& d  n

! R- J9 C) w. \. w; n6 {. i! o我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點><

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-19 22:34 發表   2 Y) B) u# V8 Z2 p% j. b* {. z9 f

0 _3 B! ?8 ]- {4 y& G' U" x! V$ e( G0 o; C$ j- w% i) t5 i
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點>
; E% N% W* u9 L, x
2 X* ?3 j2 w% K& J6 y3 I  V
我焦點落在你腰
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

向各位學習中~~~~~~~~~~~

我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.

引用:
原帖由 NikkiWong 於 2011-5-7 01:47 發表   
( _' J" a7 l9 T* m! `# Z我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.
+ C' J: |6 B/ f( E; i, Z
- w* P+ v% X. z; R* y; j我應該跟你差不多吧@__@
9 Y( `& g- k- h9 u/ Q9 I2 U2 p只是38cm的我穿得下而已

還可有穿連身式的長裙嘛?不是嗎?