嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡 9 b2 q7 I$ U( x4 l& M" g
我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
) A& u4 ?% ]4 Y" s我穿不了4吋高根
, e* \* z/ J; G/ L4 F1 ]- t$ W! F3 Z( T! a
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行9 P! y+ Q2 U9 ^9 @2 e

' x3 M, P8 C9 w2 j# c& g[ 本帖最後由 kinkyb 於 2022-5-1 07:08 編輯 ]

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   + K9 Z1 Y! \# P0 d
我8至10cm都OK。再高好難行。
+ _* Y& D) C6 E( X9 q& K

) g& l1 a1 g9 e* e. R我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   - s0 E4 f' b% {% Z! J& S
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
$ ]- x$ g9 h+ n2 v: }7 w! ]
  N3 g  c( i6 g/ }9 {比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
9 d/ ~2 l5 P# C3 ?" i; g我25X,穿40-41。
8 B) X5 J7 |' y/ c$ E4 G% `; P+ @
咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......* T$ r/ C( ?4 p5 A

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
# m$ [1 E% I4 Z/ P再高好難行,企一陣已經好攰......, L" _& n* G/ T
' B# ~/ W$ d: [: s8 K: T6 X) Y* _. ]0 t4 h6 J% A
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   # ^0 ~* l: S, I% a$ f) \$ _
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
/ y# h% i7 h( P0 s2 W- k* B
* m9 f! i; u+ ~, z
防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
3 b, Z: C, T# ?) c我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
/ s- W2 k8 |' G- u

5 o/ A  \5 y9 z( I& ^7 H0 a2 s正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)1 a- }: O5 T1 s5 y( n& w

6 ~1 d' M# |# v% |6 Y而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得+ t' F" y( j* ^6 K3 M

|7 B7 W2 ]9 P# `. U. S
/ |7 z2 e8 k* c; ^
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   4 u: ]9 i2 q5 |5 J7 Q

" i* b+ \8 s3 Z( {  b6 }; o
5 d- a7 Y8 _& a# f' V/ @- F有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
# i7 s# ]; S7 Z" h# R
( e; B0 u: D& S* [8 X* @( s. Z) N4 Z
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
' I3 e( k2 k1 `9 Z2 u7 e" ^$ F; Y' q8 \
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
# F, y3 b9 G) V+ c, r: C+ \, J7 u" C
% Q  D/ u6 o% P所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)' V8 R/ R; |; f7 ]
* t- v' x( e3 e8 U# K

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表     g: {& ~& r8 H& e% s( N
0 }+ y% W" m7 l  W+ G
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
; R8 v* f6 i2 M+ M* R2 g0 j# H如果245,11cm比較適合。 3 f( N, W3 E8 f% c) r) E6 y" @0 r
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   ( B/ ]; m4 [+ P5 _. q6 W# J2 f
: M+ d: g3 d& d- g4 O; W9 g7 `4 g- b
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
+ }3 a' x* v1 J2 [3 A5 h2 L
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。9 p$ B1 I$ r9 [8 M' J
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
9 ^: [2 k8 g9 v8 U正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)6 b( g& c: w# ^& j# V7 s) c* f2 h( w
/ ~: [  b/ a: L
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
2 X, n2 Y# D' v; l3 b  m# Z" C1 V& f9 T# p3 f
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
$ E6 m& r& s: j  q* `) Y9 L5 T0 ~, h6 c* ?
8 d9 _# s' X- d0 _2 I8 \同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」% v( N, O! \4 f5 w' r4 j5 p% ~

" O/ Q1 m0 J* f2 s! k! o所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
# c& `* l' e  ?. LHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   6 S$ I( _6 P: y! }4 [! O) b9 A
" I+ e" X4 l+ n
如果245,11cm比較適合。
' u" o" g) z. d" S/ H6 ~
% G8 Y0 N! Y; [; u0 s4 \; Y% H6 q站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
& W9 N: F+ g7 D& B
# \" D2 Z' c3 t. W  T" w( H! O謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上

最近訪問的版塊