嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
% V$ T9 b! `5 X# G  _2 ]9 z/ G$ A3 x我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
# i, z4 Y0 |1 u6 j5 ?3 \. Z3 n  `有條橫線實在很難看
1 J# }* E& e5 Z7 Z大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
7 a7 l1 v! p3 b9 W6 y不知大家喜愛那款呢?
/ g8 M# ^; H  m0 `, x  C我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看3 t4 R2 S/ c9 R  C  j
有條橫線實在很難看! F4 s: y4 Z; G* L, N' ^* w
大家又點睇呢?
: y0 K& i& \& Y# u

+ b7 R6 V% D5 P1 A& J女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   ) j* I+ N6 h. H3 N, t2 _# ~+ m
" b0 E( A$ q: ]* p- J7 |
1 S- \7 d3 ^$ N# P$ C
女人衫少會有橫線
+ a1 E6 q  n5 D: }6 r男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   8 `( R) A& `, ~- ]; _! [) W- b
女人衫少會有橫線
6 G$ g/ {: b; x4 {就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表     `) K' u# E" D; r
不知大家喜愛那款呢?  B7 B- v" J' B4 g, x& s# E
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看9 r* W/ F1 A5 k& \! O* a
有條橫線實在很難看
1 r. s$ O' X9 k7 q# j, y* O, t( m大家又點睇呢?
2 t" E" |: v& r2 z. M. U# a
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   ( ]& a6 G5 s+ I/ o
3 F1 o, z  Q: W8 U, p% M6 h
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
6 n) ^7 E9 U8 o# I- l( G
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
+ i& d) t8 M. z* l4 `7 v男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
7 |4 V# f5 u7 m, U, w5 C! H
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
$ x) J% l# ]- K4 |, }8 e所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
/ s) b1 ~1 ]( F+ t  O# U3 y( R5 C" N" W8 h( H

男女恤衫大不同啊
! v1 R3 _! v1 [3 A3 r5 ?0 m; u女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
1 o& {& z% v& n, l$ y4 A男恤衫就唔會
9 G1 I, I4 \( }
, x' l8 L8 c; s: D% E同埋扣紐方向都唔同
% h, @, p5 a. o5 G
2 U- |/ l" W* z  I恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料8 t1 [' ~  P) a& Y( z

( o$ z+ O2 j$ W9 V- v8 A! l2 u[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
! i9 n, s  s" p8 f因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身; _7 [. B0 W. S: c* R& Z
加厚也提供保溫作用2 c! N4 L% Y& b! I$ n: f7 o2 f0 Z
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
7 {/ W$ a7 m5 w% _1 c" S! a這線同樣地也出現在前肩位置但較高4 z0 t" L$ }1 }
位置剛好被西裝外套遮蔽: ]( b8 ?2 z& Z5 u
以免影響觀瞻( \, B8 f' L- ?$ P+ b9 m- ]

7 a8 F4 s0 h6 {) V2 W7 }[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
0 h. m% E( P1 |2 F2 m! g( m男女恤衫大不同啊3 G* [# X+ p; t' K" U# b3 b1 K
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形1 Y3 F" B8 v( s- X5 O! f
男恤衫就唔會; K* a3 g# z1 r( W8 k: D
7 @) p: a6 m$ t' {. S8 E- J( ?  B- S
同埋扣紐方向都唔同5 J, |# s" n: F- K
% q3 Q) X& p* v; h
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
- n5 h: A- Q: X2 j/ U2 X8 n& P我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
8 q* I, }& [+ Y但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   - n- j( b" M* q. X
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
0 q& A, F, M3 A因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身. r2 v& r8 X- e0 R9 g9 j( V5 J
加厚也提供保溫作用
  Y9 y: g% \  N5 t0 b! d6 K肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
' \' X: j( C" S這線同樣地也出現在前肩位置但較高' ]  [( s6 R- _5 A' A/ `9 L
位置剛好被西裝外套遮蔽
3 G: \. [& D/ J以免影響觀瞻
* K/ O5 A* w. ]) J% q3 C8 r% O$ N
很詳細4 G+ m8 F8 u6 f0 U. s6 J
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   9 Q% V; [; f5 H* h# S

; {; n7 g+ X# [: `就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
$ h% P" C% Q6 H+ b+ y9 i. s9 b
: a7 Z: ?# Z6 Q$ A3 P7 `
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
+ ]; m, D: ?9 }' q- ?4 U" M, g* _8 `0 V1 h+ b
) F# h1 b8 E6 @2 r
特現 , 男仔橫的身材 ?
) C: o8 _1 S* J( b* W# a& |+ y! s1 N
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   ; _5 o, I# r% f# c) Z$ f/ a* a

B$ X; F$ a( N% `我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
* H. Y( U# x+ a& T/ d% b但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
4 e+ h: R: X. d. l* p2 Q6 v& k! D1 g6 e4 ~# l
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   * }4 P/ \- M  I2 T- S
7 y/ A5 ~7 R" K. Y: J
' m5 \6 U. r$ G0 j8 _0 D# L1 X
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
. R/ f# |4 \8 ~% h5 ?2 R% v' q0 E
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意9 p, W9 y% b; Z) l: G
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   9 }  q  x! V* u" o8 Y6 n
# `8 z/ s+ T9 G2 H  O
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
/ Y- B6 h" s0 U, C7 ^; z( d8 s背後拉鏈就ok
! E4 d% V0 c  t- h9 r$ F7 X8 z3 u" m& M
背後拉鍊引來暇想