嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

離開...是為了回來

離開...是為了回來

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

覺得好的就按一下感謝吧~~
妳要走即刻走灑脫無謂回應

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-19 21:00 發表   
: i! A- [* ]* n$ F我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
1 N0 R  I0 m3 U* n2 @' @
' x4 u% E# |8 _- v3 P

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-19 23:52 發表   
( l: H6 U. L7 d1 e! T! v6 p4 e5 W; ]" c. s

: }, |/ J& d4 ^3 x- t**** 本內容被作者隱藏 *****
$ w# B# v+ W3 v7 ~! `0 ?+ O咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 21:20 發表   
- m9 Q6 P/ ~6 ?/ ~+ V# o& O3 c6 W
: Y( K! w5 |5 d5 I咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
* _& Y) f' \8 `8 l) h

' j* j# R0 C( V# c

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 22:44 發表   
- ~! M$ v8 W! Z% R, D
/ R6 q) X* I6 X* y1 Y5 z7 `
" L8 U  n' a) t2 R**** 本內容被作者隱藏 *****
" U+ S2 F" l* R+ S
係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 23:03 發表     R9 ~' V5 Q2 x& K3 x  ^

' p. U+ _% {3 _$ w7 i: @+ Z# H係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
  O9 a7 q/ P* O- l) M
6 i' q! ?( R! |! W, N% _3 c; M" S
引用:
原帖由 Joey123 於 2014-10-20 10:34 發表   8 {; C) M; y( j; q, T* e' ^
大家通常出街會去邊行
* a) b) D% I' v8 _# N
, w9 @  l* @( I1 g6 E0 Q: w+ d

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 23:07 發表   ' i2 {: p/ K1 P' V* R7 V

0 j( t8 J7 L7 p3 e2 G! ?0 `. ?8 A" e* M

. k! b/ R% d( W
6 K7 A" x( Q6 i; s6 F/ ~**** 本內容被作者隱藏 *****
+ [/ W+ T/ h8 W* ]$ U, d( S* g
我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:32 發表   ) P6 r; B! ?/ x, [. U4 f9 u/ E/ B

1 d3 |/ @& {2 |5 l" Y我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
# ~! E6 j2 S: L- q9 I# Z
4 c% h$ c: L( Y$ s! a

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:38 發表   
4 w% Z( ?1 B: I: t
8 h) O4 P0 Z6 U  u3 S8 z" e
% D) x0 ]& v1 e7 F# L# C/ g**** 本內容被作者隱藏 *****
' I9 W9 Y' k9 j$ {/ n% p而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:40 發表   
  ^" N$ J% G: z3 G. n0 o4 i- L7 }% V/ s
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
7 S+ O9 W/ E/ R' ?5 l+ k: q8 ]( ~+ e; a

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:48 發表   4 Q6 U8 Y- ?! y  g- o
9 r7 m" L) ?- _

4 [! ?6 N# L( R1 x# o5 m0 l**** 本內容被作者隱藏 *****
# g% {, b9 q1 G6 g4 O' T
鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的

我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... % |/ Y& D5 h6 v9 [) u# N1 x" q
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
% b" V. d3 X8 F6 \. S5 O之後有某某人就寸七七咁: 就係有D小朋友出來亂UP廿四, 全無養寵物的水平, 新手又來扮有料...
. [2 X+ w( @/ _# S" I我真係唔明..佢指的水平是在哪裡..3 O4 \  f% ^8 y. }, E6 i8 G
(香港地就係好多人有D咁的特色)
$ S) A6 j2 `1 n0 \! Q
' M0 g7 e# B/ h4 l0 U5 J3 w4 ^之後我明白了, 我無咩知識地位人品, 打字多左, 會俾人找毛病的, 又說我中文不好又說我呢樣個樣
6 [: I. i  \- V2 m都係一句起, 兩句止..."精簡"   I) q7 [# U5 _+ B1 D
之後我明白, 網上發言唔多使客氣留情...人地生活壓力大, 要養起頭家, 日頭返工好受氣, 打左十幾廿年工, 人生見識多2 ]- s: e; N' L/ [" o  _! Q4 T
而且跟本上..唔多必要放上心, 人地都係打下字..打咩字, 無咩必要理佢咁多

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   
+ J9 H$ X9 ~0 q- a4 Z9 e0 T- m我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... " V) O0 n6 H+ i/ L
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
) t2 E: r4 N! d9 O2 t5 d2 r之後有某某人就 ...
2 y# |. C* s: |% S" b0 k
我都明咁O既反應好令人氣餒,不過既然有言論自由,就唔好理人咁多,你又唔係講O的犯版規O既O野,理得人呀

唔...好似有點離哂樓主的帖題:( R' c; ]0 v, O! l
因此, 我又發一下: 離開和回來, 其實係好的
7 e) c  y% v  b/ l! F6 y! Y就如, 我地人在某國...如果長時間都無咩出下國...從來沒有離開過, 不一定是好
9 _/ V2 T( u% o3 b% d: u) `又或..離開之後永不回來, 又不一定是不好   
6 o* u3 m3 K8 a  J6 Q' U% ~$ ^$ F. B7 z& ?" l3 V
離開, 不一定要回來
8 W- M2 @& B  [9 t 就如, 之前做開教書..唔做老師, 可以轉行姐, 無人限住你要當某一行, 你無做老師唔會死, D學生無左你, 都唔會死* a3 @2 g% B- @8 H0 Q8 \8 S2 y
7 x: s3 |; n( i  J/ t
離開, 亦可以回來! y6 c: I3 S# _+ o2 G+ {
就如, 聖經中的浪子回頭故事...  人生..亦都有無數的例子, 拍左好多次拖..亦都可以找回初戀那一位

0 d! k* A2 w9 i- X% _
  E4 L9 ^( Y  J( {5 t7 c[ 本帖最後由 dcch1 於 2014-10-21 22:23 編輯 ]

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 19:40 發表
6 n2 D+ ^5 q- W" }: I
" v4 z) @' \% y  r鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
, T" i% y0 v- r  ~) g; s仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   : P; _- \, X% i1 `
我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
. X! I) A4 I) c$ f# ^8 E0 W5 ^: C例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
5 V) E% k. S- j) q之後有某某人就 ...
# J/ \) ?: b' `+ X; L) m4 W
其實我成日都被人串
* y# e* `* \  E/ f而且好多都小圈子淨係圍內友講晒
10 Lionel Messi
生活照請看fb,ig,歡迎搭訕
http://instagram.com/carmen19991231