嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???$ i( P$ t2 c- s0 l* w* `- w
$ M4 H5 G. J; R8 _+ s

0 x0 s* Y6 s2 l8 }' b; u! ]屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
# {% ~/ o' g: E5 ?( A  V0 s$ b. _
$ C2 R- z4 G' S1 f7 k% O) b主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次
5 }, D% A+ I. v  f6 V7 [- ^0 E8 w0 w- ]
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
/ R! a( e$ ]: @6 L( ]
$ r. u6 [& j6 I4 z醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
# D  t( ~0 ^: I: {6 C+ r. B- ]7 z8 D+ O* x& F# n
有次和媽在樓下荼樓渴荼時,7 K0 b/ i+ l" ~+ t* ~/ j
我手機上網看新聞<有趣的新聞>,0 k5 R5 G2 C  E9 s* ]( Q: L& q* S
我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
+ `& m; N2 r+ J% V5 [. ^; w4 Y3 Y# b(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)
; Z* I, a- o# c2 ^5 D/ T5 f* v6 p# \0 F1 e! w

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
" J9 S; x, ^6 b  見左報
3 }% t; [( f  V9 R, r% W- ?+ ?" H, J* U不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   % F: ~3 z0 N# ^+ R6 Z- t  P9 K( Z
0 D& X* g% P, S( i/ r( i
不明白呢?
, d8 C% H3 o" q4 F+ N) [

8 b% A: v0 c/ ^1 Vhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1, L$ Y. H$ O( `

+ i/ ]& i, q7 ^7 R. G) g  c* q+ H& D5 V  \" @# W' s  S7 z; }+ k; I

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
# j. r5 S& T" |1 |9 Z
2 d' q! y' m4 L2 W5 o4 T9 Y  u' z8 o( D1 p$ q4 a' G1 z/ t
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
5 j- K2 t1 o) ~* v; \! x8 P
3 E, I! O$ @, \7 x. {! e
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺
6 n9 K: \, I* i4 J: l0 I8 W2 A$ T' G

) [( ^" F9 o7 ? 醫生要評估下我是心理/所以有排見???, Y+ ^5 s/ B, m0 g  o
! {5 V& c% s" q' V, z3 Y

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
' q3 U& y$ @( f6 G6 V) @7 ?, O, 醫生怕我自殺
/ C/ {( }3 d! A% x
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   & O0 K3 g( P' K% r5 D
' n5 ]6 B* R8 k% |6 X2 H1 I, M9 S

, f% R  U- d9 f9 ~& P( Hhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1" n' F' O" w9 K  V! W
/ X1 P1 }4 s$ M4 e5 W' p

' S/ s4 W" Z& y+ g7 k* [! }
9 M9 q3 J; r7 ]0 S; Z( i
- q1 x% A! Z: k% H
東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。# i0 f4 E! y9 R- V  o
2 b8 d+ i5 f9 @. ]' g

/ ?" h0 l( z# z* w8 q  }. U% d其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。, x- w  B  H% U- i2 w  w7 e7 t: j

醫生說要先處理家人的問題
" ^4 A+ S- n& E7 Q$ ]! i, W# m$ r- t' U2 k. D) E* @
3 ]9 l2 ?4 Z  M
8 I" ^/ L! T. N  }

4 T/ H# |2 R: K0 i& h' u以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
# C* W6 P/ x' z- _% d3 U(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
( D$ l1 v1 w4 O" s今年29歲 : q3 F3 \* E! X2 T+ A
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
; x1 z& O6 Z0 D6 K$ E
0 Z* z! E4 C" ?  p' e9 ~" J 我只覺自己得60%像女 (我個頭像), D1 R( K2 {* t
( N5 k7 K' Z# Y% }5 p
我小學時真正想當女生
1 W# ]9 D# v( F3 |: V& N& M. d8 T5 w! `# B
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像8 [5 R% M1 z, T

: W6 x( ^1 T8 T7 ?9 Q/ A# a' P不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)
; l) T. V0 ?( }, N: C4 z8 W
9 e. w6 G  U& h/ w我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])+ w2 i% W3 D& ~4 O4 f: k- v

2 Z! M) m; |4 \/ a2 F, ]叫爸媽打999* _5 N1 @* ^4 {6 G  N
2 w/ G4 q2 y5 z8 C3 Y1 o  Y4 l2 d( a
5 m9 x5 H6 U9 ?$ W. S2 w
(我爸媽好古板,女裝都唔比 )
& I! F! W2 `" t, E4 `% d% Y/ x  _3 `- L( d$ n% }
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)  y& u6 i* l' h8 M/ c* X

& ]8 s. E7 A3 ~& X4 ]5 r我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
8 |3 O  M# Y7 g  a, W
, d4 p3 |/ v+ ^. R: K我中學時買到藥周好ra~:Q
4 n) N. h7 w3 C1 D! ]+ @
! R! f+ @8 m" i( o( L( q6 ^; d1 K現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)
7 D# ?& X- I1 X, T+ u8 {/ Q$ s  ^. F6 o  f- ~
而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)' @1 [2 m( }! p) F* w  I9 p2 }  E
, ^' P) }; J# Z5 D( j1 ~: t
男~我會好奇怪
6 |4 B! K% C  N女~我只喜歡自己
0 _% e( u5 p( h" X$ S
9 ]' b$ i) F0 j7 F# [AV我想自己是女 ( R- c& f# C% j/ \/ \# W

/ e( f# J2 n/ Y5 `, o. s$ Z(我看到自己皮膚一年比一年差
6 [1 |/ j& y' i0 \7 t9 \4 _毛孔一年比一年多及大 + o  @9 Z; i; w* C
毛一年比一年多) % l% m2 |& T! N7 V8 Q* u/ c
1 I/ `4 r/ Z! Q
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚 # |" l; [! q9 t3 E

# ]( m" O( a* b! W* @2 A) l; d看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔% {, I1 w9 e! [/ Y4 U$ T

. `. b2 Y% N, L1 H( d[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
! O" f4 s0 Q# |9 n9 o8 t只要有足夠金錢
/ }6 X2 r' U; r: x0 X# a唔會有變咗性唔似的+ o, J. g0 ~" f! w; h. R
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
9 O3 r9 X# s% ]! {4 j9 e* V$ X' Z脫走多餘毛毛、學女聲5 r, V9 l3 T! u+ I5 ^
. @1 q% y4 j6 I* L9 R3 {9 m6 e
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
2 y- j( W& I' y% V7 L% i7 i就只講留長頭髮一樣6 ]: Y. [, @- e( A1 n/ B9 G) Y
已經會令你搵唔到工

- K+ w% U" M# y: r
4 h" [3 |+ D& o9 v
我都29歲 到現在都沒長喉結0 Z+ ~  t3 l5 T' K& V6 y, v7 i# T1 U
3 b* u2 v1 w1 i4 A* x5 R. ?9 R

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   
0 v% r0 s% U0 u( n& b6 q醫生說要先處理家人的問題
$ G; a) n5 _- b2 [, M+ v5 x) W# d
: r1 m) r: R9 v4 ]/ N1 P

1 T/ Q5 e9 m4 k2 L: A
5 t* _; ^; T4 l4 ?+ c0 L我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)0 i/ [' X& ?9 {* @( F, a$ a" ^
今年29歲
. R2 b/ I  u- \! D4 u& c高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG7 r$ C" U* I/ ]. q

7 P' }. ?) q& \, R9 w- G 我只覺自己得 ...
# X" K+ F! C- b妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?1 m& u3 E$ I# D6 |
如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~! K, Q2 c5 o! s1 Z( ?: @
醫生點先信妳呢?1 D/ s1 }9 j+ }3 s
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~5 x( Y% o, e0 _1 l' f( v
妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~4 l* C! C1 u: o2 _4 J; l5 I* }
即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
' G( q# V- k' r% X  I7 |4 k0 f食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~$ [; ?  D) m* h. a* V
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   8 J) X' S4 `& z6 q+ p% N+ J
其實.....' y3 u4 T" ]+ N3 t$ L$ s: T, W
只要有足夠金錢. M& a( i/ A1 U2 L; {% {" v- }6 R
唔會有變咗性唔似的, Q  K. C! P- t  G0 D
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化, x5 w( ^" s/ y5 a0 c
脫走多餘毛毛、學女聲
- z; y" j# M/ T1 f; D/ |5 i( A  Y2 V8 Y! w
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野* V  b& D" s/ b
就只講留長頭髮一樣! D8 {& m, h  k. r% L- }$ {
已經會令你搵唔到工:sw ...
- \, r8 t% w0 t. \; l3 E, A, P+ m' n2 M
唔係割除喉核只係磨平~~
" I& v* Z; a% B3 M- t有錢可唔可以令家人諒解妳?
5 z: [1 n! S7 F& z1 E, ^有錢可唔可以令所有人接受妳?
( I: k4 x& G- E- M5 T有錢可唔可以冇人歧視?- }3 Z/ D! Q: i( |* v! k& S
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   0 I9 y. e0 k$ \% S' x
我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
: X; p* l" d5 Z1 q4 y) p- h8 S5 j9 Q5 n
我要做美女,不是女人 " @& m# w* N. b+ \) L3 p
3 m  w: u. d$ }# P4 q& O! M
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人- K0 T8 a! X6 l) B7 r+ C: j3 O

7 [; ~" k5 K) J  m[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知, F/ @& S* ~/ p3 ~, F# b$ L

* Z; r% N2 C. @- Y; L[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   
( a- T) A9 k+ ~: ]醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
  e3 s( c! Q! y
; G% N5 _* V* D3 X' p! j" _
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!

最近訪問的版塊