嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-14 15:29 發表   
) ]4 i+ D  i, ^我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈
! t, g( w8 {5 o: A- a7 g4 t2 d' j

. n4 p7 D2 @# N6 kGood idea^^0 x* U+ C; n# I
我一定會去

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:35 發表   
) N4 c% h: }0 J. r6 m8 w5 _' J" T* a6 V5 p# h; {) c. B3 H
我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...' A9 t/ U7 G) a- d4 b4 C& b* N
明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...
1 W: O5 U3 y  x% I2 H2 b7 K* B2 I4 C& ]  @& S
我覺得膊頭橫不太適合穿蝙蝠袖...
1 P5 h4 e8 W8 _9 U因為視覺上看起來看起來會更橫(囧
+ G% e7 U" w( {* P/ G" N多穿一點V領 大U領的衣服比較好~~~

其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:39 發表   ' h- A& A% }' n; I" p- s
隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼... u/ |/ ?; j& T* ^% |0 D% f
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...
1 x0 N& T% X# w' X
7 s3 ?9 ~; _% j% O4 m; s- B! r* J; l3 i
不能同意更多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   
. f- g+ z! K* ]. s
5 B5 m! v+ u/ N9 e4 c
' L7 Z) j/ o# t我覺得你身材好正丫 & q/ ?' B$ `' r7 r
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
& r7 Y. g1 A% \& ?- V5 F3 J1 \26腰差唔多啦,你有返咁高' q1 K3 q% F. q/ Y" |+ \
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以& ]5 w8 e+ X5 q: M$ W/ A
3 ^" d8 M$ m' {0 I7 c0 V) {
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
" X, f2 {. G8 L9 p0 U4 F( K5 C都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
" l2 C) X2 q7 P; Y. R1 _
: e; T9 P6 d4 a0 F. K
過獎了...; I$ N: R7 P5 U  R- _3 v
高過170的女生在HK絕對很少見
' B) I' W4 e, v1 H4 _, Y腰圍方面...我想減到25吋就剛剛好了
2 j& @* @. f; m1 A" l  ~膊頭橫才是我的致命傷 ; O8 g$ a) ^) I1 w- F3 X
因為沒有方法可以令膊頭變窄的 Orz+ E# ~  Q( k! l+ I' ?8 E6 w- v. \
唯有從衣服的配搭方面下點工夫~"~4 T# v; `4 h! g$ U# X! H, ?0 ^# ~

2 T' ]6 i- T* H不過有些衣服的F size我還是穿得下...' w$ ~. `: `% m( z1 Y- k' y7 E8 x
只是看起來很像衣架子而已(囧

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 01:38 發表   $ ]4 o; v+ N' ^& K9 x
0 j: z  {" `4 E  H) J
我覺得女仔好少可以有170以上咁高.... `- q) W4 Q7 w5 i
通常model或者外國女仔先有咁高2 O" q; g$ E# S7 D: \
女仔一般都係15x至16x cm7 z/ L& g! @+ j9 z9 d
free size的衣服適合呢個高度的人著
" z# V2 X% Z: r0 a同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...
( D- f( B0 |5 N( O0 A% O, H
) @6 Z: ]) X- D* x% t7 w
對呀...我走在街上看到大部分人都比自己矮小1 m+ G4 F# u; r; J
感覺自己好像變了巨人似的

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 21:51 發表   
/ t/ ?3 C9 a  {* v- K其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?
2 |# |- i# P7 p, ^$ E0 O

$ }8 b! h& p7 P* }" @) w# k應該都有一點幫助的...) E# @- k; B  u# t. u
所以目前在留長髮中~

我...180, 43~44碼鞋.

以我個人經驗, 難買到合身衣服可能是因為在網上買衣服的問題, 我曾經在網上買過二手的女裝, 有牌子, 不是現是一般網店賣的那些, 呎吋是沒那麼小的, 38碼(大約係細碼)的穿上雖然可能短了一點, 但不至窄, 我想以我身型, 40碼甚至42碼會好一點, ' a7 y% G6 v; i
通常網拍(不論淘寶還是雅虎, 其實大部份還是內地貨)買到的那些都是所謂既free size, 很多時呎吋實在是太小了, 正如樓上有位姊妹講, 簡直就像是童裝, 如果穿不下就要跳到那些所謂肥人碼, 但那些衫碼...也好不了多少, 可以有超過100的腰圍卻只有38肩,   我很瘦也要40肩...        總之要就無左中間個D既呎吋
& x/ p, h0 F2 m4 H不過要到街上買衫, 勇氣同預算都需要, 前者唔講, 後者嘛, 在網上買的通常很便宜, 而且可以隨時隨地在網上慢慢揀$ V, o$ I' {/ r/ {" t

& I2 H% K( M" _+ I/ x我的身型嘛...     身高178, 腰大約是28/29, 不過27的褲/裙也可以穿得下, 倒是鞋, 很惱人: 45碼 " O2 L6 ]" r/ {
7 m4 f) K' y% _3 b9 h' B
PS: 其實而家香港越嚟越多高既女仔, 170都好多時見到, 睇你係邊區搵啦

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:34 發表   8 J: w, E; ^; T7 N% J3 y
& F$ Z5 x7 X+ s1 ?/ ?
2 P4 e8 v+ n6 ~& l2 ^3 p& I/ T; C
我跟你交換高度吧~
" G  m) e0 x6 y1 X6 x
7 {  F5 l8 h9 O
% J. \4 c2 f' G- }2 D  你會後悔的~

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-17 13:48 發表   
8 t  f6 _9 u3 P) G0 Y  e9 B* h4 s4 p4 E. B, Q& X6 N+ i

* u- F' {! A/ O應該都有一點幫助的...
. r4 i& J4 s1 d9 v! t所以目前在留長髮中~
: @9 W1 {. n1 o( t- I# Q" g
唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?
( ?' l% f' j3 M, g1 h係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-19 01:52 發表   
' j( E% |9 S2 Q1 K$ ]4 r& O! d& A! s* V# Q8 L
唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?
* B+ G* v1 C/ E係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?
$ I+ ?( h7 k- _0 r+ v1 U- P  y& i1 H" ?: p8 U6 D, I! z4 m
遮到太多膊頭會好似長掃把
/ a" W# R1 B) u3 P$ z- I7 p留長頭髮后前面兩邊垂向中間,搭到A型衫、裙就可以中和膊頭寬所構成的正V身型,膊頭位用公主袖就遮到% v: {% a% X1 s

& i: I$ @2 E3 v. m2 L& n# C- N+ K或披肩款都可以考慮,總之將你身上所有焦點移向前中偏下,就膊頭感覺無甘橫
+ ~/ A' V; R; v6 F, `/ h. z5 ]2 K7 K

j3 U# O- J+ e/ |: i7 @6 H[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-4-19 04:11 編輯 ]
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

好高丫

我買one piece內衣件野短而我身長,著5到.
8 q& G3 `" t- q0 H9 S: o我183mm高

引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-4-19 01:18 發表   
& x+ d9 Z; S+ D, i& |1 h* X1 ?% G0 P

+ o+ v) |/ L+ L0 `/ W' D' E9 A$ ]" z( }# ]* C! z" m, u3 c  G; a
  你會後悔的~
' b" _6 T. N6 R6 U; Y+ a) N) a; W. R/ Q
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點><

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-19 22:34 發表   : w! t# ?, r* ]9 Z  q# F5 l: c9 ~  h
* g/ |6 b# J  F9 A) C; o! F
% H( U4 N, L+ Y3 w, u8 L
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點>
" m2 S5 U) W' P) v

! h1 [- l6 m! r( Z我焦點落在你腰
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

向各位學習中~~~~~~~~~~~

我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.

引用:
原帖由 NikkiWong 於 2011-5-7 01:47 發表   & c  [* P4 u* F1 ]( ~% v
我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.
0 o6 i; q( I% A# x/ R  j
* X9 C3 |% }2 x5 Q3 C我應該跟你差不多吧@__@
/ K9 ~0 W: x, C/ r7 }5 D0 W只是38cm的我穿得下而已

還可有穿連身式的長裙嘛?不是嗎?

最近訪問的版塊