嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
, _7 c+ J9 H- X% d4 l0 W我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
# _' `5 p8 }: z1 c8 G有條橫線實在很難看
) K0 A3 b$ m- Y" [  f% {大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   ' h9 S" N- j0 S& J5 e
不知大家喜愛那款呢?3 X" m% w$ \' m" V) u( g
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看. k2 c; ^/ S2 J
有條橫線實在很難看
: b; o4 \5 i$ q' h/ t7 Q3 s9 h大家又點睇呢?
# \6 X. f6 v% G* n/ G
8 r- v  Z' B- A: s- f8 A$ ?7 T! t/ N$ t/ h
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   ! n" g" E8 S# [. ^8 H3 c

( a. {; z+ S: h, Z- Q0 `
" h6 E# `* Z( j; E3 i3 `5 f  w女人衫少會有橫線
' f( b: i  t: C  O: q男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   0 d" |, \" F7 x6 u# |& [! D# }* g
女人衫少會有橫線
1 F5 O4 h6 j7 O9 N4 N; _' g
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   ' `" s7 }0 Y! @$ X$ y8 l9 D
不知大家喜愛那款呢?
' m% ^4 b# M, r/ [我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看% q- K) P8 H1 u$ I
有條橫線實在很難看
: V$ P/ ?7 t2 E9 c0 D5 c大家又點睇呢?
, T1 d! U  e: d$ |0 Q8 B我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   ( O/ i$ X. G9 b8 H

& G+ P. R, S$ [0 S# S我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
* {: D5 O* r+ g) b& [' [5 Q
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   , |0 q2 h) b7 X& S" s7 r5 a
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
4 _0 Q0 ]2 P  l: r; l2 [
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
$ s6 u# Y7 O0 V, |所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝/ |/ [* G* h8 {; o
, c# U) m6 y" h1 `3 [% _+ z  S

男女恤衫大不同啊
2 ~$ P" c5 e: t( x# w. l- ]6 z女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形  d/ @% M4 \  D( l6 `
男恤衫就唔會
. \' E9 b, A% V3 ^& g8 ?. c8 U! m& b7 g/ B2 V5 l4 Z
同埋扣紐方向都唔同0 r- }" f5 q* Q7 |! i
4 N  j& f$ V) Z; a9 Z7 ^
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
( s: S8 }. ]/ ?. g# j" q
8 ~2 b5 M  F3 x" I! ][ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
. K4 w; h  O* S; }$ d  h' v因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身% w: G7 t0 i& B3 c
加厚也提供保溫作用
3 j9 C7 U3 s$ z4 P肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線- ?% t  l5 T1 L+ S
這線同樣地也出現在前肩位置但較高4 U6 c2 W6 K' ?2 J& @' `8 y
位置剛好被西裝外套遮蔽
: t  o: q+ y: f) u- F以免影響觀瞻4 C: a( m2 {, j7 x* G# N
$ n6 z9 z8 k/ a* a# C) S( C

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   * `" u$ s7 @: k4 r  h+ Z
男女恤衫大不同啊
: n2 D. A3 G* [* I8 n' J& S4 J女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
5 c' }$ w# V/ j- J8 Q男恤衫就唔會
/ m* b# _, d( `) u5 J7 j1 w  C
: |5 i" R. N) P. c/ y/ _# z3 I同埋扣紐方向都唔同6 u! |6 ^7 N0 h; U

6 ^) s' `% y/ [" w, }0 ~4 h  v恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
0 G: V4 ^/ b+ Q: t9 ^我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
+ \( R# G5 V8 E但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
) M* c0 n# \  m3 _8 z+ O男恤衫上背有條橫線其實是功能性的% O& b  \& w+ h' d; N' z3 c
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
8 N; K( c$ g1 c加厚也提供保溫作用
2 A: @  T: M* w2 ~# e0 k" H) i肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
$ \4 ~3 H& Y& [0 d" ~這線同樣地也出現在前肩位置但較高& n, b' @$ C/ z* H" Z
位置剛好被西裝外套遮蔽( x- u+ b/ r0 J( w0 Y
以免影響觀瞻
1 m/ U. S: L2 u; m; }% y: i$ I0 G
很詳細
4 j2 H$ Z; D( V! b我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   3 r2 c+ |! P; g9 f- v# p" L3 Z
& t. x/ J# Q" w$ {4 g1 }
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
5 Q' y, o( k- V! d: L! v

* B* v3 W# Y7 H特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   # a* v3 x2 {' c3 ~& v
8 z- h" q2 H$ D2 I

4 i# k9 ^: V1 D6 }8 }, P: J( H$ a特現 , 男仔橫的身材 ?
% b) `) W: u* z6 W6 x3 v
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   & A, N1 u6 h5 c; D

' _! F7 x! G& o2 J* J) T我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
3 _# ^, A9 [7 e1 u6 a2 x; W但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
- u+ I9 b, j6 ]& z7 y$ x) _; q
: T9 {5 m9 N7 K- }5 o' @
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   . q' N- I5 V/ C3 X  H

! `0 K1 v6 X/ L- Z
% B5 c6 [( z6 _, v7 r咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
& u; f2 i: w" ~$ y4 Y7 `0 _/ \
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意+ t" O5 k8 h9 O& I2 H4 V& d
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
7 d5 o; Y& G9 |' [! O- C7 o5 J; m% d. w+ }: |9 m+ `, G3 S3 \
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
) q$ v# z* d! R- Y, L7 L4 \背後拉鏈就ok
& O* ]& E4 G. r6 c) g
; |) n! I! g! t# x+ _
背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊