嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Heels 聲明 : 大家留意

唔~~高人大會,不過人怕出名豬怕肥呢過係硬道理,announcement都無咩問題既
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 00:34 發表   ( h& |7 Y9 Z- D# l! F$ B8 Q: r5 E
佢唔會再有機會貼圖 7 h' V/ s/ Y: l: Z! H
除非......
% R* ]! ?2 Y# \7 k9 [; M+ x& a3 r% Z% _( ]& @$ B- w" }& S
除非乜呢
8 o8 J& j) I4 S, ]( J* G; O
9 |6 u3 ^, R) S% G5 t你乜嘢咗佢呀, 雷霆手段呀, 多謝多謝, 感激感激
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

這年頭啥樣的人都有

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-24 12:42 AM 發表   8 f$ P2 v. u, H& f, r% B8 ^
; m0 ^' G' A: L
9 ^. E9 s0 {7 o/ Z3 K9 a; {
除非乜呢   ^# Q0 a' ^) T7 H6 {

% K+ d$ v* r3 I' m$ F9 z你乜嘢咗佢呀, 雷霆手段呀, 多謝多謝, 感激感激
無野既
9 I  J; ~) c$ l/ \  X1 g$ L6 C見佢咁俾面
9 [% \2 [: ]. [- U& t9 q我咪禮上往來3 B4 c, }; @9 B: q% {. M$ L: T
請佢食1000個鐘皇家飯5 ]! F: w+ ~* D. T4 D
咁囉
YV3S1E117XC050141

人都有A貨
# g3 F4 H9 a+ [( R* K
9 J. E2 [  [" v6 E- u: c$ R" D真係第一次聽到

依家諗緊好唔好向佢開刀了結佢7 l5 [' n% T0 W4 |
各位點睇?

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 00:58 發表   5 i7 k! E' b! z5 U
依家諗緊好唔好向佢開刀了結佢0 n( @3 x! Y, ]3 d  j3 [& v* Z
各位點睇?
! B1 }) H' f& z0 z  o  }; B
7 A- N, |7 K& I" F論壇管理我唔熟, 你哋作主啦, 點都支持, 感激感激.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 00:58 發表   
1 L* |, b* g% F& y0 ^2 f依家諗緊好唔好向佢開刀了結佢& S0 @- @; r' T! D/ Y
各位點睇?
" L7 R# L, w7 k7 p
$ m! E( V$ w* X) h
偷圖係嚴重罪行, 但是否先警告 再犯才一刀會好dd呢?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:16 AM 發表   
7 e8 t# P" F. m
: W. j  X  v9 o  u% c. Q5 Y6 F" r! o' x
偷圖係嚴重罪行, 但是否先警告 再犯才一刀會好dd呢?
本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
8 A6 j. {3 R; l% E. o# K
4 ?( G6 i5 E3 E+ F" a1 r

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:16 發表   7 y6 B( @; ~: |! p$ g

6 N) U8 Q3 t: {& W+ m* v3 p
5 F1 o. c* M- M 偷圖係嚴重罪行, 但是否先警告 再犯才一刀會好dd呢?
& V' F# d. A! Z: U1 g

$ I- D1 y" b9 u  h7 D* Z  V佢無係到偷我啲圖, 主要係 set 到個 account 同我似層層, 無論user名, email, 頭像.' I5 u8 M9 N. a  w2 F& J
. e3 w3 J, j2 D
我唔想有人上當入我數, 所以一定要澄清.

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-24 01:24 發表   4 f" r1 a+ A, d: m

/ Z; C1 F1 Z! ~7 @  d: ~" j$ r) c4 }  s6 ]3 `" T6 D/ e
佢無係到偷我啲圖, 主要係 set 到個 account 同我似層層, 無論user名, email, 頭像.# B6 g/ P# `* P4 E
' g3 Z1 o! L4 O4 @
我唔想有人上當入我數, 所以一定要澄清.
5 f4 a) m; v( x( _  i5 [' A* c8 w  R/ Z$ C) U
個人覺得如果連E-Mail都一樣這是有心的呢! 但是否惡意, 定抑或慕名而來, 還是了解一0下吧! 澄清當然有這必要! 但同樣喜歡High Heel亦有其權利, 看看可不請他改名吧!
9 }2 B2 r! R+ ~

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 01:24 發表   , H* `& M0 m* ]/ a
**** 本內容被作者隱藏 *****
# Y- ~# s5 ^! g3 [. c
6 z% P! }; x9 K4 Y既然...証據確鑿手起刀落! 推出午門吧!.........阿門

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:30 發表   & \, u* C4 d/ n3 |

7 H' _  P9 r( i( P/ c; ^
& {0 ^  `$ ?. U% W個人覺得如果連E-Mail都一樣這是有心的呢! 但是否惡意, 定抑或慕名而來, 還是了解一0下吧! 澄清當然有這必要! 但同樣喜歡High Heel亦有其權利, 看看可不請他改名吧!% ~0 a% z3 w% z' J
& V3 \6 n0 @9 ]+ f# V
- t% v) V  ?% @3 v我有xocat/timway account, 又係iamonheel, 佢又係 ...2010,
, [; H6 q3 l% @, x1 O* y! }0 \係xocat/timway 同佢打過招呼, 舉報過版主, 當然無反應, . n9 k: j( H0 g2 C6 c/ S
點知踩到過嚟 CDTV, 當呢道係散仔館, 無規無矩.. m# L: s4 Z2 v
' x8 G( h+ m2 w$ k. X

' w7 h! e# ?; D% h4 |& z* r, O5 P# R, k( w$ H( d6 R, R- D
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:30 發表   
7 D7 @1 N+ f0 N1 l! g7 j
1 y, Z% V. i7 m4 U. D' s  s: ]+ m% x0 d, s( z4 Y
個人覺得如果連E-Mail都一樣這是有心的呢! 但是否惡意, 定抑或慕名而來, 還是了解一0下吧! 澄清當然有這必要! 但同樣喜歡High Heel亦有其權利, 看看可不請他改名吧!' F( T% y# U* n. s  L) y& V( P
3 S% c, |( R- o2 H9 H& }7 {, c! F) z$ |2 V$ q
“E-Mail都一樣這是有心的呢!”
5 I; J1 r" D' A
) ~7 _3 u0 V5 j$ Y- U* f要入人以罪 , 必須要有確切証據 , 估唔到, 現在也有 “莫須有” 罪名
. Y4 H* N3 ~. [' j3 Y. O, 何嘗不是很多人同名 ,( P4 v- D2 s1 l+ Z9 Q
emal account 會以Monica_001, 002 , 或_xxx 等
2 I# b  R" h- C, j1 x唔通有人叫 Monica, 之後所有人也不可用此名作為名稱或E-Mail" _8 h- ?. ^. c& w
何嘗不是很多人同名
7 P% l3 B1 I* g; m, M特首叫曾蔭權 , 唔通叫人改名, 唔可以叫做曾蔭權 ,  O6 k* X; |& |8 u! o. s& U
因為名字類似 , 容易引起誤導(misleading)$ v4 e9 D: b) n# P7 N3 K
5 K) k- O7 k6 D
有罪 - 罪犯何條 , 要通告天下 , 否則會變成一言堂 , 0 {7 a1 _9 Q3 b( D
        這跟極權統治有何分別 ???, r! N: ~; s2 w8 W) K) A
        這跟23條有何分別

同名要看情況啊,0 z  l2 `1 p0 p, D3 c9 j8 a
像Monica是很通俗的名字,很多人會用,
- b" p: l( e) F但是樓主的名子,一看就知道它的意思(組合而來),就算喜歡這個意思,也可以改一些並用不同的組合方式,而且id本來就是先註冊的人有權利,也許此人也是如此構思id的組合方式,但後到本來就該尊重前者,不可混淆,這在商標官司也常見到,0 F0 U  c+ s) t' J0 G6 {0 ]
例如我的id(ameifule),前面的amei大家一看就知道,應該也很多人使用,但是後面的fule就只有我知道它的意思,別人可能會用****amei或amei****,但是如果ameifule****,我也會和樓主有一樣的想法,
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

但是樓主的名子,一看就知道它的意思(組合而來),就算喜歡這個意思,也可以改一些並用不同的組合方式,而且id本來就是先註冊的人有權利,也許此人也是如此構思id的組合方式,但後到本來就該尊重前者,不可混淆,這在商標官司也常見到
! g7 C9 ]% k' s. C
2 @  t  R5 ~# _( v& b. `現在香港id 製度下, 所有人也可同名同姓 , 姓是由父或母傳下 , % L) n8 o: [+ c
名是由父或母改的 , 只是身份証上加上(xx)作記錄與其他人不同$ `/ @) P+ Q; n$ H0 U- l- ~( s
這是不關尊重前者或其他人,
6 c8 I* ^$ j' z; r) k
% u# L8 d3 i9 S/ y+ M; m唔通特首叫曾蔭權 , 唔通叫人改名, 唔可以叫做曾蔭
$ H& J$ D/ e) y! d& N/ K& B難道可說叫曾蔭權就是先註冊的人獨有權利$ ^: A3 K4 T3 k0 C$ n% V9 t+ h
邊個名先  , 邊個名後 , 唔重要8 _1 h7 ?' C6 m/ \  V+ {
因為先後不是問題# n% R  K5 X% `0 X
  n& x) r; g" ~9 I/ Q7 Z" p

最近訪問的版塊