嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有 8 N6 ^# n4 {) x/ V( b* U
衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,<

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 butterflies 於 2011-4-10 23:26 發表   
. q8 ?+ K% m$ Z  B8 F2 J% S: l哈哈...嚟左呢度咁耐, 終於有人同我有一樣困難
9 ?" n3 B0 _; h+ O! H7 d& w

2 K' h6 ^0 Q9 K蝴蝶姐姐~你多高阿? @@

引用:
原帖由 怯~~ 於 2011-4-11 09:28 發表   
+ Y( @/ i! q+ H其實高唔會太難買衫掛..2 r& p7 J2 a# t- K: s
真羨慕你可以咁幼條腰..2 a) f( _/ @& p- K
& c. ~2 G' A# s  a" a7 {# A
反而想問一下邊樹有d 大碼短裙仔買...( c0 K" t, x7 f0 W- P
因為我仲大你十幾吋 成...4... % [% ~: B/ l2 R& c8 D7 O
成日覺得會無我碼
7 E# s% x; X  y) E3 S$ ?$ h9 n' g/ X* T+ y4 q* @
上身Free size的衣服通常都不太合穿~"~. O( W4 k' _, G$ X
要買有size的才穿得舒服......
, |& ]$ L, @% b2 h
& ?( c' V0 _! L! q8 f大碼短裙我看過網拍的有很多~
8 _9 l+ C! A7 ^你可以去看一下呢=)

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-11 14:58 發表   7 S5 U1 g' {: x
我仲高...183, 44碼鞋...
) Q; u& P/ r% M2 {% b5 ], s
9 F" a" Y7 j# \) j+ R1 ?6 F9 _
你都去那買鞋的呢? @@

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-4-11 23:18 發表   7 f: o2 Z$ E; q! G0 \6 J

: J) p6 u* }" r9 g( I! ?6 x) f0 R; W' O4 y
係呀,高很難配女裝
" C6 z0 F  t+ s3 \& K. C2 q
( B% i# Q# f+ q$ Q的確是...不過我只有52kg
: E1 _  M* E# c0 h; z& sfree size的上衣有時也勉強穿得下...# I/ Q7 f; Z+ X8 S0 j# K  A
不過穿得不怎舒服就是了~"~

引用:
原帖由 bbkululu 於 2011-4-12 01:31 發表   & t% N3 Q+ l0 `& J9 x) e0 }
咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有
0 B/ O' m: @, V9 ^  p衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,
4 `8 i) X1 E; s$ R
5 |5 [) }0 N) _3 z! ?0 ?$ t6 s我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已

我 172, 比較橫, 腰 32, 去年興嘅到腳眼長裙都多數著到, 主要呢啲係背面一大塊橡筋, 打晒褶, 乜人都著到7 T" l/ U: J) @$ a' q

4 U0 Z/ g. y4 N9 Y而OL suits 或者連身裙, 我可以著Viola 最大嘅 40碼, 半截裙就 38, Wanko就 38-40, 視乎款式.
4 d: W( U1 S1 U* @  L7 J8 {' V3 I, [6 p- g1 R$ Z9 F6 P4 B7 y5 u
鞋我US Woman 39, 歐洲或者中國大陸 就 40-41, 算好容易買8 G- h* e. C* n" D7 a! k/ x

) x2 G2 z6 z7 J, E不過鞋真係要試, 例如近來買嘅 BCBGeneration 啲鞋就偏大, 標39其實接近 40 US Woman.; {( J5 d1 k$ ]8 \+ c$ }/ G
( b" T. J; `0 p
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

那就買加大碼吧* J: j4 z( [! y' m
還是買的到的

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><. i/ p3 y6 X( r5 D
" J8 K, l+ W# y# I% Y% D
鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><$ w! L4 t  A+ U  u# \* w7 l

* v; P; x2 O6 Q; k鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

玲玲都係183, 好彩膊頭唔算橫, 不過都試過好多時買衫變左露臍.....
, {% y4 C9 f; s1 g. l- t' w$ x
# E/ o$ w1 E1 k- f  O有一排好想著長tee, 不過買左好多件, 最長o個件先勉強遮到patpat, 變左迷你版長tee.....(晒左好多$$$  )- n! z2 ?% @9 ^7 S+ r% ]8 L9 m

1 S: v0 H( P6 S  E) o買鞋之前見到靚就買, 結果9成都係唔啱size, 上網買size 就ok, 不過d 款真係太少.....

不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....

我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈

回復 33# sakuyi 的帖子

高妹party

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   7 X  o0 L( K9 }0 N6 h( a4 B

/ w# n: X) W; K. h7 j- e
: h' e9 |6 Q2 U我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已
; K" M* Q4 v' A: N0 n$ G
我遲D返工就冇問題喇">~<"

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:32 發表   - U- O, J: W; P3 s

- S8 C3 }& J7 U/ Z' N& t# M# C7 ~7 [  [
我的衣服多數都在拍賣網買的...+ Z5 R) C4 V5 d
因為都不知道應該在那買...而感覺上亦比較便宜
6 N, E2 t8 m# i/ _- P& `+ f4 j" h/ ?+ [0 p* a: @
上衣的話...肩闊至少要38cm才合適1 g  H$ ~3 ]& \4 r/ ]5 t5 i
現在盡量找一些可以修肩的衣服來穿~, Z7 H: L; t! ?5 d  N  H8 s  i
深身的衣服看上去沒那麼闊" h4 ^0 s9 d5 r3 X

# i' `& Y* i8 D$ R, i0 z不過夏天要來了...都不理 ...
  z$ K, ?  Y' N5 M我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢.... o2 ]0 Z) D4 z- m- K* k
明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...

隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..% y: _1 p/ s4 W2 _3 N- F
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
& I+ I; x, x7 |6 s; x5 P' |* u: |$ A% ]0 H7 @! f' m
9 {5 c/ s& G5 y- w1 h
我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已
- a, u+ ^  o3 V7 l- E! w, Y' `8 o# I& h
我覺得你身材好正丫
7 M, [; e; g0 L% C8 D) o176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! , z: N8 I$ s& l' R4 D8 h2 F& o
26腰差唔多啦,你有返咁高) q/ s3 L( E$ L7 e& Y% ]6 J4 ?  T$ T
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
1 X1 O" m% n3 f( Y9 [: I+ e- L0 Y7 g& n% Z3 d8 N) m
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫( Y4 Q7 r* y4 c2 e8 [7 e+ L% I: P
都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經放棄左網購好耐: V# @+ x- D0 ?/ L! N5 p# a1 g% n+ H$ |
taobao/yahoo都係,而家只係網購有牌子既衫

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   
% p7 C2 ~" f% j/ V/ a
- m" w9 k. d1 G
- Q$ g- `& m! k+ J" w. X: O我覺得你身材好正丫 6 l4 m2 O/ u5 l
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
2 x: c0 n5 K3 [8 i/ {7 @26腰差唔多啦,你有返咁高
4 x2 o+ d+ U3 A7 o38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
* x, e: H- E, v# f! }0 K  A8 b; x( ?; h7 r/ L: h
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
4 Q- C; A% Z. B都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
, P2 t! x) n" {& x% R: W我覺得女仔好少可以有170以上咁高...2 G* x9 m5 {9 U: H; \* n
通常model或者外國女仔先有咁高
$ A" K5 M" }3 r- C( ~: ^女仔一般都係15x至16x cm
1 M- g# Y3 c& Y4 ], V8 q; x% Ifree size的衣服適合呢個高度的人著
' I7 i5 r, X" h* c- d同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...! C3 a7 q& p6 e4 M
3 k) W  l' Q9 V( q" ?6 V

引用:
原帖由 LingLing 於 2011-4-14 12:57 發表   - g0 P% {9 E' X* \( g" t
不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....
9 f1 Y& n) f+ ]; }. A% z

: r: I& ~) b1 z現在27腰了...
; R% i7 o/ L+ e- y, M# N希望可以減回來吧><"