嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

離開...是為了回來

離開...是為了回來

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

覺得好的就按一下感謝吧~~
妳要走即刻走灑脫無謂回應

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-19 21:00 發表   & q5 ?% I8 N. `. B: l) d
我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
# b) p, |( z2 V/ T& Q$ V7 F  {5 R- o) [! q% V, l8 O5 a* i

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-19 23:52 發表   
" c2 r( q: J, W, |% J9 l6 c1 ^' ^$ @( X. w- y
# C; |  e4 X8 G! F0 L; g1 U% ^
**** 本內容被作者隱藏 *****
+ S$ G" G1 N9 ^2 y8 i8 i9 X8 S咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 21:20 發表   
  g4 r9 h4 {- c% O" _& p# ^/ a0 k, W: ?. H
咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
" W* W0 v5 q0 o
8 \% h2 `$ {4 o# O% b+ k0 T2 N

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 22:44 發表   
' l; W  f# e8 k& ?8 e( Z% C6 r6 a6 ~- C% B1 `. S) j8 s

0 k$ A6 }8 A6 G8 D% b# h! b**** 本內容被作者隱藏 *****
* K7 k3 H! l* O; n0 ?3 R; O& g  W
係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 23:03 發表   & A" l% Y: Y* X

$ v9 l" N# V: c" J9 A- ?0 [5 w; i係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
( H4 f9 k: N; J! t8 o

$ L  {- T. L/ }% u# _* a4 H
引用:
原帖由 Joey123 於 2014-10-20 10:34 發表   
* d5 z) o) t' s$ a" E4 q% [& j- W# O大家通常出街會去邊行
9 Q7 }- C' l6 }
$ u+ o1 Q% F$ a2 W# G

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 23:07 發表   / R7 [0 m: Z7 ~8 ]
8 y/ C5 V; P4 ]6 e* k3 P

, j+ C% Q# n( J5 U, e9 ^5 b
$ k2 G; c; M; a5 l$ W) g$ Q, i9 `2 @* U1 `
( x5 x. `  @. A+ c6 Z1 \
我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:32 發表   7 w% s4 K. ?5 Z7 j# h
! t: F3 O! m6 \0 \
我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
+ @) h1 {) X6 S9 V1 l( g# z5 [( S2 Q" p# i9 K/ c) X- o6 w* T2 w

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:38 發表   
, l+ y7 T8 U% z# p2 k
: X9 n: I. c4 m6 s, S: s. y- D0 i9 C, ~& v  p; S/ R$ w. X1 K
' B( @5 [0 s* {$ m6 R. U4 t
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:40 發表   
. g( [( H' A: ?1 T" E; M" ~* F1 n: Y2 L
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
6 ]: i2 I6 @8 x- q+ F# X  q* q  x7 E% d

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:48 發表   ; c- V: c; [& c
" g# ?. |; d) q3 v3 j
6 C8 ~7 J* V4 q2 P
' E. y& C' {7 I; @0 N5 p$ Z& R- L
鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的

我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... 5 k' {9 o- q: P; w  V! J
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
( h8 g& d6 w' P" T7 J之後有某某人就寸七七咁: 就係有D小朋友出來亂UP廿四, 全無養寵物的水平, 新手又來扮有料...0 d- e  _4 O& B, a8 ]! Z) ?
我真係唔明..佢指的水平是在哪裡..
9 o. O$ I* V& X  x) ?(香港地就係好多人有D咁的特色)
; f: Y: [' O$ R2 M3 w2 s. _
0 |/ [% V( c  P8 b* }8 {& r之後我明白了, 我無咩知識地位人品, 打字多左, 會俾人找毛病的, 又說我中文不好又說我呢樣個樣+ o, L/ g2 ]( b7 Q" m' [& M
都係一句起, 兩句止..."精簡" & _9 Z& f1 \7 ^. ^& ^
之後我明白, 網上發言唔多使客氣留情...人地生活壓力大, 要養起頭家, 日頭返工好受氣, 打左十幾廿年工, 人生見識多
8 C. D* \3 Y& c' ^而且跟本上..唔多必要放上心, 人地都係打下字..打咩字, 無咩必要理佢咁多

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   5 H1 ^0 O" U3 t; r1 [$ L
我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... 5 C) W5 o, P; a0 x) L
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種; l* k& Y& K/ E9 n1 i
之後有某某人就 ...
9 D  W- L7 F6 e  H7 U+ R7 ]: G8 H
我都明咁O既反應好令人氣餒,不過既然有言論自由,就唔好理人咁多,你又唔係講O的犯版規O既O野,理得人呀

唔...好似有點離哂樓主的帖題:* J& ?$ l% H3 J' w
因此, 我又發一下: 離開和回來, 其實係好的& h; F5 _7 j0 I" p5 x2 }) W
就如, 我地人在某國...如果長時間都無咩出下國...從來沒有離開過, 不一定是好
4 |( b4 D; b9 `3 p又或..離開之後永不回來, 又不一定是不好   
$ B3 n3 b6 @$ u6 _' t
( N, \# e! n2 X& Z: Q) j$ O離開, 不一定要回來  U' u8 e, J) f2 A7 O; p9 e
就如, 之前做開教書..唔做老師, 可以轉行姐, 無人限住你要當某一行, 你無做老師唔會死, D學生無左你, 都唔會死- {; e+ y0 E$ V
  X: {" c: k5 S  w4 f
離開, 亦可以回來
* l$ [$ j9 R( X 就如, 聖經中的浪子回頭故事...  人生..亦都有無數的例子, 拍左好多次拖..亦都可以找回初戀那一位

% v( k6 i7 O( G1 E( _
: J0 h- `. r) ]- F

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 19:40 發表 % A, j" D. y7 p' q( V/ W
4 n$ ]' X& w4 Q, {' e/ M
鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
; t  _* l+ t' y/ q" B
仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   
2 v) v& S; `- G8 X+ Y我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
+ k0 M" K/ W# H3 }0 g0 {9 ^% K例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種: N2 b7 S( R8 S* {) X
之後有某某人就 ...
" Q; J& Q) y- M' e" Z
其實我成日都被人串
3 J) Y/ K* H( S( O- n9 @! ~而且好多都小圈子淨係圍內友講晒
10 Lionel Messi
生活照請看fb,ig,歡迎搭訕
http://instagram.com/carmen19991231