嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
" S* ]0 g. o9 M) g3 r4 J7 ]- D我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   1 T& x' C; u1 ?# b$ R2 _
我穿不了4吋高根
2 [* b5 g' E: O5 o

% G9 h; S. t3 w4 _1 B4 }有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行: }  A8 S; v& D

# I  z+ o4 Z" K$ r1 D2 N- Q  C[ 本帖最後由 kinkyb 於 2022-5-1 07:08 編輯 ]

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   6 P- I# p# k. p! f
我8至10cm都OK。再高好難行。
9 J% e9 U# Z8 L6 {$ c" M  y8 Z* `* A

3 q, y# q2 x  o' p* }# |/ O: g我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
% A" ^% @4 e6 P5 S/ E+ T我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
$ ?5 F3 p; \( q# p4 Q0 B) U8 A. |
# _& A' U% D7 O. A比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
- m2 |# V  ^) Q9 r% J6 W/ v我25X,穿40-41。
- K, \  o" @- G5 M$ O
( a) c/ b5 V& B7 s# W: D
咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......- Q$ c# X$ W( K0 i. [7 M1 A

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   5 d( x: {" ^' L" i. \' f
再高好難行,企一陣已經好攰......
9 W3 c  E2 I4 Z! P( C
/ M$ ?/ R* V1 \8 W2 T+ w

9 G: m) Y# ]* |" c; G  j我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   + W7 Y3 R6 c% V( n5 J
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
) [" \0 q9 U' X' p) k$ R) e0 o% \3 \6 O- I1 t4 S$ v7 a/ |& J( S
防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
# @* O7 U9 r+ E' y我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
1 b. m* F, d* c" `9 {: j( E- c! C" j8 h, F( m9 O6 i! U
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)+ H; ^+ V0 Y6 `" r4 F
: g9 b, Q8 @1 G2 |
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得% f4 S6 k  L. }8 k, N% r0 y

6 u& c6 |7 _2 d4 W6 a6 K" y7 S; X5 R! v
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   * N& L. ~$ d& U# c- h* C: ?

, |% u, P& j, [+ }4 s/ P( _6 e) S* W) L! r. q8 u4 ?
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
6 i9 i, ^5 T# P8 G) y& M; |

a# H+ z. p+ l2 Y3 }! P1 a* V有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
+ o' E3 S( v. t* ]/ ~
/ ~. \) \( h/ J4 P同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」* v: g* G  Y0 ~4 T1 v- N
1 Z. J% h, |3 F7 c/ a2 ~; u; P) ?
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)! U  P' o) |6 _0 Y1 _/ [9 d3 K7 R

/ L9 S, |6 G+ ?# y[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
9 M1 T3 O+ u/ e9 K4 s/ s/ Y+ N3 n& l- H* H  B3 w
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
) c1 }& c0 Q4 s9 O) c如果245,11cm比較適合。 ; a/ t8 R2 A7 G$ Z- y4 ?
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   
% w) m% \, U: _0 l+ v1 I7 T6 q1 \1 t6 P4 u5 P0 w' o& K
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
" J( m% U  w: g  R4 w站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
$ o1 B. d' A8 h1 j' M+ p/ W* ]
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
3 D: v& ?/ |, n; W: i正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)3 h, t! v; m5 p' T  K8 X( ^) N& y
% X% _1 l$ D3 L% }$ n
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得3 c( _- _  ]# Q- a( N2 J6 Y

) o, d# I$ l8 [% t有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」* }. p  k: u- v

6 c4 @! A/ s+ r同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
% E. }7 g! p: H" z) w" F5 H6 y
( _: Z' u. r8 @3 \# P- _所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
8 g2 l' Q. K3 K/ N( r- t, u' L5 o. ?3 c
HKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   3 e( |  p3 b. R/ J0 Y* N
" a& g1 b$ X- Z8 ~9 P7 v2 S' c
如果245,11cm比較適合。
$ a; e, V5 ?4 h1 a$ X8 L6 t4 c# V& M! ~
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
+ e% `9 v* f/ c  L7 g4 q5 h3 L7 t0 B0 u! C' S
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上