嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

返大陸會吾會被搜袋?

返大陸會吾會被搜袋?

最近幾個月無返大陸,所以吾清楚會吾會過關被搜袋?% B; m( D7 b/ Q( A/ J& T6 d
我間中會帶d女裝返大陸酒店享世私人空間,! `3 t/ J* O& `9 }; x  c
但聽聞最近過關會被搜袋,我怕比大陸關員搜到女裝,到時吾知點解釋…因為我普通話一般,而且怕佢地公眾地方搜袋,比其他過關人士睇到晒就尷尬∼$ m( C* m$ \: a( g2 \$ N/ o
請問各位最近有無返大陸?有無被搜袋經驗?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 好奇者 於 2019-10-15 16:42 發表   
7 @, p4 z8 w. C# j! N) q最近幾個月無返大陸,所以吾清楚會吾會過關被搜袋?
2 x5 b  T& X% w" ]  p! d我間中會帶d女裝返大陸酒店享世私人空間,. H3 _/ ]+ l9 \- }3 \6 X
但聽聞最近過關會被搜袋,我怕比大陸關員搜到女裝,到時吾知點解釋…因為我普通話一般,而且怕佢地公眾地方搜袋,比其 ...
+ Y5 \- N; ]" u. ?
6 j. E3 e4 H( a. k% O8 Q$ {
依家好似冇乜點搜袋- J6 |# C* k0 r: T9 C; E( |, a
除非佢覺得你可疑先叫你搜
超喜歡校服 婆仔鞋 愛到不能自拔
件野加上有蝴蝶結既野 我都好仲意!

IG:Kohinata_Kana

我成日要返...
  _7 a$ S! f2 G- T) x
# @7 J1 w" h0 c8 w2 t會入去一個同黑色屏風隔開既小型獨立室開你袋
. Y, n4 C3 ]& z$ E  I
7 u% @' {+ F$ ]/ k; k! z; G試過一次,看了我有電腦,衣服,文件....登記回鄉證後,走得。
" {( B5 f  G) ^) h
+ v: K2 C# k: R4 v% m0 c[ 本帖最後由 陳真 於 2019-10-15 17:15 編輯 ]

引用:
原帖由 好奇者 於 2019-10-15 16:42 發表   % K9 P$ V( g3 q' s) W' ~6 w+ l
最近幾個月無返大陸,所以吾清楚會吾會過關被搜袋?# t( v4 o1 |) Q* I) x; @
我間中會帶d女裝返大陸酒店享世私人空間,0 B. R# m- v# o1 H0 |# U0 r
但聽聞最近過關會被搜袋,我怕比大陸關員搜到女裝,到時吾知點解釋…因為我普通話一般,而且怕佢地公眾地方搜袋,比其 ...
8 x( ]* r( M2 a1 s/ \6 r  N$ f

. k. _' e, X5 Z% x0 d+ `4 f1 L7 R女衣,7 [. A* ~; t5 C( j$ l4 H
又不是 禁品 9 M7 o8 k" e4 O- l- U" D0 A
(*^o^*)
享受 一分一秒的 CD

你都は做坏事,は带违禁品,怕乜野

癡線咩,我差唔多日日都兩邊跑,你無犯事記錄,好好哋,邊個咁得閒搜袋啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 siying 於 2019-10-16 09:38 發表   - v' u7 O: {; o2 D! I) I6 Z
你都は做坏事,は带违禁品,怕乜野
1 e6 q  L* C/ p4 R  B+ \9 s
因為我怕大陸關員搜袋睇到女裝,要我詳細解釋原因.
3 R' g- N5 z& w) m4 P我普通話吾係太好,到時有排講

回復 7# 好奇者 的帖子

無事,女裝唔喺違禁品啊。
做自己,唔聽教。

引用:
原帖由 好奇者 於 2019-10-16 09:57 發表   
% r6 m3 M3 k" N7 C1 L0 Z, E/ h5 g4 a# R% W* `. ^
因為我怕大陸關員搜袋睇到女裝,要我詳細解釋原因.2 _/ L) Z5 c5 }$ W3 m2 }# o% B
我普通話吾係太好,到時有排講
! \& A! W3 y% S/ a- Q2 x9 h依家呢幾個月個時勢我都無上去, 怕麻煩 轉返在香港玩算( h- L2 n$ E% z" Z- s5 Q3 x; `& u
我之前每次都帶好多裝備上去,都試過好多次比人開 gip 睇,佢問係咩黎我次次同佢講話上去影相用
1 y" J0 ]# c* a% p8 K之後都無再追問 , 佢地一日見咁多人我稔佢地都估到係要黎做咩" w' V, W$ j" e3 J
只要你唔係帶違禁品應該都會放你走
/ o# ]/ i: D) @' o% |: M1 {3 i+ y+ W% s5 \  }" B! {( p
普通話唔好都唔緊要,關員好多都識聽廣東話
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 陳真 於 2019-10-15 17:14 發表   - Z" T# J$ q1 ?+ W/ v
我成日要返...4 o5 C) p) y2 R
- f7 b! v1 K- _( a
會入去一個同黑色屏風隔開既小型獨立室開你袋$ r7 X# n4 G0 y9 f# D" [. }9 h

/ _. ^' c8 `- x試過一次,看了我有電腦,衣服,文件....登記回鄉證後,走得。
, c& R5 W# }" q# h/ K1 p
皇崗同深圳灣都係一張長檯幾個人一齊比人check 要有心理準備比隔離睇到
  T' \/ b7 }8 D9 B第一次係會覺得有D尷尬, 只要試多幾次就會覺得隔離D人又唔識我, 其實又唔洗介意其他人既眼光
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

我如非必要不會返大陸.............

引用:
原帖由 squirrel99 於 2019-10-16 11:39 發表   5 F/ w! {$ Z; J+ M  P7 p

3 a: l. d9 z, S: |: c皇崗同深圳灣都係一張長檯幾個人一齊比人check 要有心理準備比隔離睇到3 {' G" G! E7 Y/ @
第一次係會覺得有D尷尬, 只要試多幾次就會覺得隔離D人又唔識我, 其實又唔洗介意其他人既眼光
) r1 Y; _, r/ [5 i3 O- a3 N8 y$ c' f9 r1 n/ d9 o
你講果個應該係海關 check
6 W2 z# {, V( n* b4 B! k; K5 X0 E' E! V
樓主說的那個是 公安點相 check.

引用:
原帖由 cicilam 於 2019-10-16 10:26 發表   5 {' ?' r+ R1 ?2 a7 ~4 J
無事,女裝唔喺違禁品啊。
  T7 b* n: Q, {1 e

5 Z4 B5 O. l$ I/ C5 w. f口罩是,
6 m" L8 e  R4 N6 D胸罩不是
. O! I2 V0 i0 C+ y9 B/ i- a0 L8 o0 L( a% f5 x, y1 y1 _
(o^^o)
享受 一分一秒的 CD

回復 13# misslady 的帖子

又唔系集會,口罩都無事既,最多俾人問咪大方答囖
做自己,唔聽教。

引用:
原帖由 cicilam 於 2019-10-16 20:28 發表   
- u$ U( E2 p' z& \5 M/ C2 t9 w  M又唔系集會,口罩都無事既,最多俾人問咪大方答囖
2 u4 R; u, m) _7 f2 v8 N" z原來無相像中咁恐怖^^

咁咪唔好去大陸囉,依家咁嘅時勢喺香港租酒店都好平,時間充裕啲嘅去台灣/日本玩返幾日都唔會貴得去邊

引用:
原帖由 Eva0313 於 2019-10-17 11:31 發表   
0 k( u" D: h) N4 [% r5 q咁咪唔好去大陸囉,依家咁嘅時勢喺香港租酒店都好平,時間充裕啲嘅去台灣/日本玩返幾日都唔會貴得去邊
, z# x" g/ j2 C  Q- p2 i$ D9 k  p# @6 [; K
好提議* U3 }) A' D: R' L
) z9 F+ Y5 d! U
(o^^o)
享受 一分一秒的 CD

回復 12# 陳真 的帖子

搜袋就未試過, @' }0 }8 [, j# g1 d) E
有次CD過關因為E道太多人去左行人手過關
( n6 [8 a8 r; r% l& Y; ]撞啱女公安姐姐
( F5 ]: z8 i, _; I望住我笑左一聲; {$ W9 z; {% T4 X' k" v/ U
問下叫咩名9 G+ P, G( P# d
走得

宜家香港酒店平番* v) M# E+ o  N. R
要消費既寧願大家留港好過去大陸喇

最近訪問的版塊