嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡 ) q( S5 @4 W$ L$ n3 U+ X% l
我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
4 ?$ ~2 U- h! H5 _我穿不了4吋高根
3 D, w4 v, u6 U  s! o
# p# o5 j2 `8 m$ k! s% X
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
, r8 J4 Q) |' V) C# i& f  a3 U$ ^- k

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   ! {2 l( |& J) w, Y; q
我8至10cm都OK。再高好難行。
2 l4 R8 m7 Z8 C

1 h, c) [/ q/ R0 K我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
, P) g: M5 `. g. A5 ?3 t我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
- Q! @7 A( C+ v, l% q+ K6 `

' Q" y' U+ l% C' i+ |0 [/ T7 y. m  g比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
' V9 _2 m: \  Q2 K0 N我25X,穿40-41。
6 D  Q' o6 N! J
+ ^+ S% T9 B& {咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
9 V7 y+ [- L4 u5 H$ F" I

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
9 R4 `( _4 W5 K再高好難行,企一陣已經好攰......
& s2 j% P1 d5 N8 c" A4 I. J
/ z8 s+ A- k  L2 f: a; X" n" O5 o. |9 M( K
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
+ `' s( l- w, n. f8 v個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
1 y- X5 o$ x2 S. k. e. X) o; ~- ?
5 ?8 o: u* |# B, o$ m* J防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   5 u% t! q3 E$ N  o% `+ l
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
& q+ `' N7 D/ a: T; G( W
5 r" O. G. W  n1 Y; F6 L6 d% J" i正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)" C1 q3 `( L2 w

% D1 M* V4 T0 A5 v% {1 R* u- G0 d而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得; |: d1 l0 p/ ?" t3 h
4 A2 j# R! s& O6 E: X

/ t6 ]( w; |! }$ `4 [9 O8 @7 {1 c
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   7 D' w: q$ W* I1 L' y* |& x+ @
( o$ f! b! I: G9 _" O! }$ f" d

- n, d# V1 Y$ p; q" ?" q, N有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
4 A, p. _* O6 T8 O- i
/ H4 F' M: G9 e) G$ Z, q
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」3 B- b2 E/ q' V! i! b6 O
' X1 E3 r1 v, M. @5 F
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
" b4 R3 O$ R! z$ C, @& w# ~6 `! U' q/ x# C; ?+ W1 x
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)2 L$ A7 E$ t+ ?+ O
$ {: J- X) d+ J2 K8 ~7 C

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
5 J. K& e2 S. J, b* l
1 A' \( q, }2 N1 n, `/ U$ p我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
2 n8 Q8 X% ^; ^, h! j# R% E  ?如果245,11cm比較適合。 ! _' Z5 Q" J7 m( r5 t
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   
' H: m5 A5 _# L. {7 l* q$ S. k! n. V5 p
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
& A" S, A& s& R. M4 e' r; e
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
8 Z8 X2 G2 m8 }0 {: m
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   5 U' P$ [* u+ p% H: @2 S/ q3 _$ T* s
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)7 }5 `8 ~1 z4 y) n6 j; q

s- u& n  s1 j; D1 ]) o而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得; h( I7 M' j8 `4 b  @: }0 x3 \
5 i4 `1 K5 S& S6 ?: p: m$ U6 E
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
$ Z2 t3 X% M$ p5 x+ G( G2 f& P% }8 ]4 [0 @, |
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
5 R8 t+ b' D2 o7 |
3 p" k! i0 [, N9 x, A- V, h. F所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
5 v6 E% l' b7 J  A: _0 Q0 WHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
9 g9 m& ~4 X" G0 S0 W: {1 x" W) {; ?5 b' y
如果245,11cm比較適合。 $ h4 N7 r0 i7 g) e
1 K; A% d1 V/ |" J
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
$ P/ ~# }/ q8 t4 \

* M; _  u4 T# p; j, H; W# t% k% `謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上