嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?- W) H* `' H0 C1 X+ W- J2 \
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看# K! w( ^2 C) o: o- ^4 G  f1 [
有條橫線實在很難看$ Q- I3 ^6 w+ ~9 y8 H0 S, g
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
* C$ d  B, w, S6 `9 m9 e! K不知大家喜愛那款呢?4 J3 F/ |- C/ C3 q, x! t5 G
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看( i8 g& B, f; }& S: i
有條橫線實在很難看
# L9 q1 }. n0 F2 d* Q! B大家又點睇呢?
/ d/ }, c; x" \) e7 e
% O$ G8 z3 C" d- H3 b% m
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   
- {% a; l9 C2 C, N0 ?+ F3 u5 G: Q
( U8 C/ G5 G7 r; h. {3 i  }5 @1 l
女人衫少會有橫線
! _% k4 }/ k# q男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
3 L8 \- \8 P+ @5 z+ b) s女人衫少會有橫線
9 [0 \/ W2 K6 U" d就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   0 u$ B- P7 x/ t. ^9 |2 ^. s! E
不知大家喜愛那款呢?$ I4 N- H- _/ m# u; O
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看$ L, R0 e1 O) r5 n
有條橫線實在很難看
: Z* `4 t1 T1 b3 t6 F2 H$ g4 w% N* N大家又點睇呢?
: Q, ^$ u: c/ H* X' r% l  E! R4 j9 B- `我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
* F: R$ k, ~, \- j) g, u9 h) ^& V) h  i+ \. D# X8 q+ i3 L1 n! k) ]& a
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
+ @8 Y  s- o: U( Z  K
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   3 }' b$ Z& a) K3 q/ O9 p% n" Q
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
4 l% j. N/ D9 P7 D6 c
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看( t1 b* Z* j( f" V7 F$ I) G
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝& o5 n0 ]( B  n% r+ K

1 a, I5 Q, m1 R! B, K[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊
4 f* [: [/ q+ s9 t" R3 i( J: u! z女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形( v8 t6 C4 M4 x0 i: L2 z
男恤衫就唔會9 R8 }7 s* h" L0 M& S* u
6 F2 j5 B' o# |6 U% H
同埋扣紐方向都唔同& \1 t! y, d$ b3 q. q* x
* X8 a9 D" ^3 h5 M  ]
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料! N- ]5 i( j9 P- T$ \
0 s' F1 W( W" `  w  f1 x; Q# h' ^

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
4 |+ j. t' |5 H& k因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
, A9 A! j" V) A' ~) K4 b) {# c  @加厚也提供保溫作用
) h- i2 ?" C+ Q# L肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線" v& v8 a* d  v9 I
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
; U) d! P* C9 X4 c% M位置剛好被西裝外套遮蔽$ Q+ m5 p" A1 [2 y
以免影響觀瞻" ?; y# ?/ P  ?9 |8 ]
6 B7 J( r: Z7 P& v% @

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
* F, E/ `  B6 F. e- L男女恤衫大不同啊
: i* |  e. w8 @+ M) q  I; Y女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形1 Z5 N* c3 P  {! Q  W
男恤衫就唔會8 [  w2 c  u) M

t3 {( K2 q+ H6 N2 S同埋扣紐方向都唔同
% S9 t8 |3 Z1 n1 g9 U6 S! V( N4 X7 B, L
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
8 m# b$ C9 B# y我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
7 Q' B9 k9 |5 d但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   ! L0 Z0 ]0 f8 L2 U+ b; |2 e5 O
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
6 r, \3 t9 J# O5 E4 b因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
$ d0 q. P/ i, c" z加厚也提供保溫作用
! _. P  ^; y/ [4 U6 j肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
+ b4 T3 ~5 ^4 \* b這線同樣地也出現在前肩位置但較高' {! J+ |" W* S! C* q4 \+ _
位置剛好被西裝外套遮蔽
( b: B. `/ z/ U' r" ^以免影響觀瞻
. {3 V* `: B! Z- O! ?
很詳細1 T$ X- c+ n( T) H7 N* Z# j: ?
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   * v7 I1 }0 L1 K+ }; F1 T
! H. U- _7 M* b
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
6 i" j/ w- l4 A, ?5 ~

! i" o0 q1 _( ?" I& U! t特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
: z: T, z: k& C+ ^2 R3 K+ _+ ?( A  Y
: Q/ T2 H8 A- C! R
特現 , 男仔橫的身材 ?
; P% v2 f# P" ~& g
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   3 ?' t& ]/ s9 x2 P
0 y1 o5 c: F' W" x# n% i; v; ]
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
# V; ?6 e! w% y* f/ U但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
5 B# V+ J2 f+ Q+ B# ^5 e9 e* ~

1 L% a: j# }5 z: L9 v- }- ~1 e8 H咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
3 Z6 }  u1 m2 n/ ~( k% \! T3 h/ T" e5 M2 F& m
5 \$ k9 K5 V" g5 W: J4 @. k
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
/ j/ I+ x3 p! ?) m校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意6 {4 {( f. S: m/ ~
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
/ }1 b$ K. ^- c- k/ I; e1 |6 P1 Y2 W& J
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
: x6 V9 b" i; R5 A8 h9 n背後拉鏈就ok
# {/ A5 M! X, _7 ^9 v: T, ?# i' k* G5 |" h, q$ n
背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊