嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

如真心考慮緊TS(變性)の香港網友可inbox我嘗試提供幫助: ) (但不能假扮想TS!)

如真心考慮緊TS(變性)の香港網友可inbox我嘗試提供幫助: ) (但不能假扮想TS!)

我睇ing沙田威爾斯医院のGID(Gender Identity Disorder/性別認同障礙)科
5 B0 _" D( F& V. _4 y
! _, J3 U. L2 S( w9 g/ o[ 本帖最後由 潼潼 於 2016-12-11 04:42 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~
welcome to my fb : )

fb.com/ChanTszTungTung

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
但不能假扮想TS <<樓主講呢d? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

cos if not 真のTS,我就無法幫助到

TS好友求一齊行這一條路

YES!!

my ma 堅不接受me SRS!!! my ba 就都唔賛成但話可包融
" O  y- _( r  B7 M) n& P
- K& ^" ]# _8 v  |3 b* M; PP.S. “SRS”即“Sex Reassignment Surgury/性別重置手術(俗称:変性手術)”$ a; F: I! W# N$ H
0 g" H2 \8 {( _' v9 {1 N! [* [

但TSの初心者未知如何途徑可睇到GID+ b6 c5 C, `. X
& Y. H; y' X4 z, c. N: L
P.S. 連普通科医生都唔係個々都知/ e  x9 O: b+ U
' {, K; t) a7 m5 S8 g0 V

引用:
原帖由 adam5354 於 2016-12-11 21:18 發表   
2 u7 l" P/ O6 R+ G7 T/ C4 U$ M1 `+ w任何人如果有需要都可去看GID並不是你決定人家!!!: l' m) [& c6 o9 f
最終決定的是當時人和醫生的專業判斷!再者要看GID不需要任何人幫助也能去看的!!!
3 M* X, F$ k! l6 [7 k! R
, D! c! [: P, o; l% T可以每次睇醫生幫手俾錢
# N8 {6 m- X" o- m
, Z  t* J6 D2 [

引用:
原帖由 Nanase 於 2016-12-12 01:01 發表   , g4 p3 E* R8 q
3 D  d5 z; M6 U, B8 I: N
可以每次睇醫生幫手俾錢) q! W( W, i# n% m  B% u$ J

2 Z1 c& k/ k9 k5 z* L9 N  @
2 T4 Z2 Q6 O; F  l$ t3 C- T% l1 }
/ J  x# y3 D6 Q6 N! M! T6 S' J# E順手傷風咳都全包

引用:
原帖由 Joesphine 於 2016-12-12 01:30 發表   ; m: \$ Q  q  X9 n$ A/ b2 u
5 ~7 @! M' E1 Z+ p6 M& [

, t9 \" i3 j- Y7 U( ~順手傷風咳都全包
9 y. u) M/ ?5 y+ \( F
# I) K: m! R/ j8 P! v
如果可以包埋專車接送就更好啦
/ X- O! ~# w0 V好多Sis去威爾斯都係山長水遠
( |" Z( [6 f, W$ l. T  ]4 G8 j( r7 C3樓部Lift又要行咁遠...
. u! e9 E- D# O8 ?3 a2 O走就陣就變左水貨客...拎住成個紙皮箱咁走2 Q, e! C/ w0 n" E

, B: H! v3 i+ G8 @$ L7 G- k# E" n& E6 e8 U7 d& j1 B

/ H6 s. f- S; C7 A$ t# v- A7 K( o[ 本帖最後由 Nanase 於 2016-12-12 01:48 編輯 ]

抱歉冇此服務提供

咁多位TS Sis要加油╮(卅▽卅"")╭

but 依度可能冇乜TS?!
1 D. d* _$ a( @, _% r- Z& Y- B! K: C' ?8 d& Y: u

一個真正想變性的人不會常常掛口唇邊我係TS我係TS!他們會改變自己以自己想做的性別融入社會不會自我標籤!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

另外,好似通常変完性の人都会淡出跨界転而融入大眾社会??

潼潼 咪on9啦,咁睇gid 黎把鬼,唔融入社會生活, 唔通係成日講比全世界人知,我係TS ,唔該專重我咁呀,咁個2 年"現實生活體驗" 做咩,就係要融入社會生活,做完變性手術還要心理準備充足面對好多不同境況;你就on77 咁扮"女生生活體驗",你唔好睇gid,浪費社會資源。

依位唔似姊妹,cos 咁粗口成個男人咁!!
! ?  r/ C) G2 U6 w

其實如果真係GID,去普通睇E生都可以有轉介信拎到。你咁樣幫人,可能好多CD得比較多嘅姐妹唔知自己唔係GID會搵你幫忙,可能你地一齊去睇E生,會鼓勵左雙方促成左錯誤。要知道有啲姐妹可能比較有經濟能力,佢未必會政府醫院做,去左泰國自己搞掂嘅話,就麻煩啦。

其實樓主都只係一個精神病患者( u! {8 Z; U4 [( S& T2 w
除左治療既經驗分享同經濟支援& g/ p4 N& j4 X$ {4 ?+ f9 ^( g9 @1 E# ?
你有咩專業資格可以幫到手?9 F6 b( b3 i0 [' m- g% y. y. h# ?
係唔係TS / GID , 呢D請交由專業人仕評估
5 S7 e6 F9 S0 ^+ x( t2 i/ Z你唔自己話係就係...話扮就扮到
; Q" b3 c5 x. u) R5 W) d別外樓上都講左...唔係人人都鐘意標籤自己的
' V- w& i. X- j8 a& ?) W0 i) R' Y' Z9 k

TS要真正融進女性圈子中仍然是有困難的。