嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
/ m% }% n, g; S) I6 V4 h& b- g絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
7 L' G$ Y; Q* {6 Y( W6 R) ~! F外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
" |5 ]% `( M4 T9 K" ]3 D$ X+ a
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
! \1 d% a2 U( _9 X! j4 A* s1 h' b( d( A, q
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
' I+ M7 t$ n) @. j1 K$ |  Y0 e我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
  D; Y( X( g; i
$ {6 K/ R. j+ ~2 \; h' Z1 R: Z哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 .../ ?! h5 ^( X, H# h
仲有部爛鬼貨van ...
- u- G- i8 T2 Q5 R, m我都好想日光日白出去影相 ~/ h! F  A0 \0 S, Z5 A- v3 B6 r, c
以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
- _, E; K  a5 ?! \! o8 _, L2 I絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.7 ?- c5 B; K1 x; I4 W* ?& E, n
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
& {5 O, s# U/ x# a8 v7 e
2 a$ x" Y- |3 k# {
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
- U8 p! a6 a& t. f, k三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
6 F+ [; |; E' e7 K2 n3 G! _; T! l# O3 n
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
+ k- H$ u5 h# M) Q% W3 `4 [) s我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.3 g' F7 c4 p" _$ D

1 @' K* w' o* W5 H  c$ N: k哎, 係香港無車, 玩少 ...
) r& p$ D/ I  z5 }9 e3 a, ^我地男人大汗多油2 d2 y6 l) }4 y$ |7 J: _0 l
哈~我開行冷氣: `( z; f1 `& A
個妝都係易溶
) K& H) [- Q9 w( G# X) W8 g; B老實說* r& P0 K! M+ C" N3 x4 O
為何不先搞一兩次室內的3 c, T/ a' y6 w8 H3 l( W, s
室外我可是接受不了
- f8 P9 _" t2 R6 q1 w4 d- E+ J不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~
' _5 R1 ^. C5 R7 z, j" ^& {我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   7 J! M+ Y3 w  ^: B6 x8 K5 B  ^
) ^9 h1 \* c8 `% X! I* ~+ s
我地男人大汗多油& n5 e) t; j! R9 ~) M
哈~我開行冷氣
& w3 c8 q8 {; T6 l* |個妝都係易溶
5 ~, R$ ^4 {8 E6 {/ a/ z老實說2 B4 J- ?: u( M- S% F* N& z0 L1 U  [$ p
為何不先搞一兩次室內的" _6 R0 v7 @, L! u" d* l1 O1 @
室外我可是接受不了& Z  C' C* V# |' z# e! X
不過室內我也不一定接受得了@@
9 O; _# g5 N3 O* Y' O
冇錯~
' o, Z& f9 ^3 Y, Y0 _始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   5 X. r8 ~$ h( y! m, K

z6 `- n2 L$ @0 R; {; D) B冇錯~
; n0 U$ O9 u5 j始終我都仲係唔可以見光....
/ S, w- V( u3 [! v2 |6 W9 E; {( o* \
點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   , ]. {* Z% J6 t% t
咁book酒店就OK啦 ~ * A7 R, k5 I" P/ \
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
( z5 i/ |9 e" O2 l& T. E0 \
揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
) M$ ]0 c$ d5 X% H8 v. Y! W  E. B
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
& M$ N* z/ ^/ ]1 Q/ I# g& \4 {# B0 d# G! U% ?4 V7 g( B; m
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   9 ~" D6 c9 Q/ R
+ i9 w2 m) w" r0 f& q7 l, G
揀人吉吉?
! K6 l9 O8 ^0 l1 R  I; m& z9 X/ A
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   * ?- m' w4 ^: D
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
0 T3 }( z& G* r) s, P
+ e3 v( L$ R- y" _: j殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 2 W/ ~5 b. ~+ n2 ]
9 h$ X. ]5 e; ]* s& B; v% z7 _+ }
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
; r( N3 u; |! \: ?6 j
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   # n2 M; V$ B/ C8 N- m# G  a% K( J7 L5 R
- l8 d' i) F. [0 c
0 x. |3 a$ p" K
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
  x& B5 K. G$ }- c( g2 D. O9 A5 T: _. I
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
5 \3 v" f- ~$ D9 O
; R3 @. i4 H) G0 l1 L- T( W簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   6 _0 \/ V) z0 e( n' F2 J
1 O% Z, O3 ]) c: H$ g( H
有心水既都OK架 ~
0 p! f0 ?  h# {4 k1 b2 F  X

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
$ Z3 C- z5 r, [; M: f8 K$ [2 a* z  O6 N% r& K" ?
# {8 d. N, c' d4 T% r, }: U
0 {+ o5 U- r, ~' i6 ?% l9 S# [9 \
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
1 Z# Q- m1 o- _6 A" n+ U. |2 J" e您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,+ R3 a& ?: z- E8 G
所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:
& C: `# y1 V- u1 B& o1.一般曾經都有cd既人拍攝,
. ]( t* u) d5 m2 P* |$ p! N2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
) u. E$ K8 C8 L0 _+ B' ~- f6 K% }8 K' `# S3 y% j
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你4 I9 a% h! s1 W0 Z* O
: [7 X' H: Q+ ^# t6 C1 l
對於你幾點找地方既原則
/ g+ o; m3 b; A+ v$ v3 Z7 |9 v以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓: `( U6 e- Y/ e
而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
- O2 c" c# D: x6 ?1 _& W. X* ~. ]2 D9 ~4 j你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了8 Y7 @7 Q/ g' u! ~1 p
參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來% Y* c) n" M" e
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點
7 B/ P5 m& r9 U- Z3 R7 P) ^
% z, p6 B. e7 k其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
* v) L) q: H2 y) n. U2 \6 l7 t4 V- d9 u5 G% @/ _' s3 z% @

/ F7 l/ q3 K( i$ I/ i- w; OCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
7 ?. j5 g* |! ?/ x% v" G2 R) }' Z6 J6 v" K3 g3 N$ e
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
' V* z/ p/ S$ _$ F' H點解heel姐會尊重心儀既
5 K7 V) H# Q' e8 C2 \1 {( I7 l心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
9 V3 I) N( B8 E( Y8 o6 m8 a4 s2 G+ K6 n) X* o
& B0 D) J1 Y9 {6 o$ n1 H
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你: B8 M' v% B& X2 `: u

, }& G! v1 V9 W( L3 x  A1 i! v+ A對於你幾點找地方既原則
, L2 R% Y) n( g' {$ B( p# I) t以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓! U* c% W) w8 Y2 G
而我也知 ...
% s$ n) Y/ g, P+ W$ U

& O' G$ [% S$ q你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......) v& k, Y: S$ y( X0 a
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉& |; a3 c. L1 A) i0 R( j$ n* x
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....  @$ Z, Q4 n& M: C( ]$ F
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....( ^; {  B6 y  _% X8 U  {  X9 _7 ^
當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.9 H% M9 U* W( |! A" S5 P
照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   8 M' O, x, ], p# Q  C/ B

; l# h: k2 r0 G: {5 A. s點解heel姐會尊重心儀既
& f: w0 a/ O# g5 l6 Q( b心儀受不起呢
1 d0 d! P; e2 [' S& W& D
" y! h. q+ l1 Y淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊