嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

最後有咩人去左九展?? (22-5-2011)

引用:
原帖由 jennychan1974 於 2011-5-23 19:58 發表   
- V: M& _/ k1 P: W: L2 F- |  i1 @* b: |3 }7 F0 O' K. q
  r: ^6 A! g% K" V$ o
maggie吾係騎呢又吾係小丑喎 ,事實佢好有心基打扮,所以好靚靚,加嘪有勇氣参賽,大家支持支持吓喇
) R8 {, Q* P* S  a( F
! T$ |; o# Z) ?5 c, \0 i7 x 6 R" ?+ `/ g+ b( Y  v" t
我邊到有指名邊個呀, 嗰啲前輩高人, 點敢嘰紇呢: C$ X5 d7 s* R) K5 y
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
" ]: A, Q: ?$ Z  Z+ D
; l* R& V; c6 V5 S$ L* Q01:13 果個心儀黎- -?

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-23 20:07 發表   % v4 r8 m2 ~& h) m+ `( H1 z0 d

9 \" `8 ^, w: o4 i* `# V$ |# e
9 G1 l: ^! v( T/ n+ x7 }真係見仁見智 la .... 有心機又不一定靚.....
+ z) \/ U, ^! @0 s# x. T" X
4 W7 O5 [5 ?8 {0 Tmaggie 真的也很美~~她被人恨評她內心也不好受~~  A. u6 s9 U4 K% [# X: r# P
咁妳靚嗎? 哦~~我知網上人人讚妳靚~~8 f1 W* ^" X6 `) P$ k
靚就去試試會不會被人恨評丫~~" q. E, }4 e" [- ^
閉門做車~~抬高自己~~扁低別人~~可恥可恥~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 23# adam5354 的帖子

Maggie Leung 個人好麻煩,同他有親關係遲早一定鬧交收場.
/ L' R7 U. m4 ~他的 "往事"真是無人不曉.

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 20:09 發表   $ u* q& X" _0 ?) \
最弊甘有心機浪費曬,人地要騎呢,唔係要打扮、儀態好,方向唔同,不過其實這也反映HK觀衆嘅口味
  v1 R, B/ {- J, V% H9 g5 k3 L
3 I0 \- [% G! L7 p
表面儀態好又點,可惜他的內心+對人處事態度真是......
4 w% I) G  E2 I與他曾經交往過的人都知.

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   
: D  a9 s0 o1 w  @http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&mode=section&id=all&range=d&dv_iss=20110523&sec_id=462&art_id=15276188&av_id=152774711 K% Q) `, @" Y
/ Q6 _7 T$ J# H4 p1 a# T
01:13 果個心儀黎- -?
! r! R* E  l. R  {

; G+ k# u( D9 d. W) Y4 g7 i, J哈哈天大個笑話~~
, {2 {% b- A  j% ~: w好好笑呀~~~~~~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 26# adam5354 的帖子

一D 都不像心儀,
; h$ N" W7 J5 o& M7 x6 I, o# C) a) F$ I而且心儀連CD 影相都唔比其他唔識的人影.
9 s7 v* ?2 z+ T7 D4 m9 O怎會"出風頭"參加呢類比賽節目,比其他人影他呢?

回復 25# ae111 的帖子

人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 21:15 發表   & s6 a8 H: B2 E+ n3 A3 j
人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
1 a3 t, `# Y# Z+ e) U$ c$ A3 J9 d$ B

6 A7 G" }# e2 o' o) p4 a& H我咁睇, 節目都未出街, 你哋呢個圈啲新仇舊恨已經蒲晒面, 如果人哋電視台有人 monitor 緊呢到, 幾難睇呢, 真係笑大人個口呀
2 w0 s3 X) {/ J1 A
+ M, ]/ Q" I* j& {5 Z4 q$ s再講, 呢道同 CDFamily 應該出個聲明, 表示正密切關住節目內容, 如果有對CD / Cosplay 圈子有甚麼不實或者過火描繪, 一定會提出譴責.* |! H8 F  g! F# K; ?4 G$ i
% t  d$ x8 @# i1 @$ i
不過算喇, 我都係早啲唞把喇.
& a6 @3 U% j, i; `1 T
( F2 O) T( C5 h[ 本帖最後由 iamonheel 於 2011-5-23 21:39 編輯 ]
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   
8 y6 C0 g/ f2 R! s' I: I. J( j6 Ahttp://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
# c) P5 O! r" s- U/ d. Q; g
3 f+ E( f$ r: b7 c  n01:13 果個心儀黎- -?
0 I, l8 n8 }. N2 o5 h. F5 C# d* {/ w
心儀靚好多
This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

引用:
原帖由 涼宮春日 於 2011-5-23 21:49 發表   . P% T6 B$ g* p5 {. t
! ^4 b/ |& E! q* `* G) v
心儀靚好多
7 f! K" c; V# H6 H. n
4 {- d9 s' E9 C4 k
絕對認同.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-23 21:52 發表   
* Q! S5 G) G& M
* r0 {: L; K# ~1 ?9 V) l3 @. d
. K0 p0 R: ~. F8 K絕對認同.
  V9 m, G' O$ H' M& H' c3 F哦~~緊係好多仔溝啦~~

只能說...留名睇死士2 A" M6 B2 Q7 j% w$ f/ z

+ s0 ]0 @5 O. W9 ^5 z$ N/ ^3 r一睇就知...TVB根本唔會正視呢件事, 監製本身擅於make noise, 由美女廚房系列可見一斑& s7 k* Q9 H. k$ {4 D5 a5 [2 [
make noise無罪, 但文字媒體報導失實就係問題
$ B% \5 _$ t, Q但香港主流社會係傾向將將小數同化, 而TVB本身要笑匠多過台灣或者日本ge “真實感”, 換言之...絕望
$ I2 f: k' @: Z3 ?  B$ @  d我都係果句...set高權限啦, 我唔想D硬膠小朋友入嚟做判官8 e  C- ?# Z! F" I9 Z5 a

2 E' Z: V8 H0 }+ ~$ N- C* @: e至於Maggie, 唔多講了, 花生當年食到夠, 呢個人做ge 野...見人見智啦
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   6 C, n% ?4 e( k8 Q6 Q
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
% N7 n' E  m8 l2 I2 G. |1 Y) G- a: j! u3 z
01:13 果個心儀黎- -?
- b( t! _, z& c: r* O0 ]你唔係話maggie leung似我掛?' y2 }1 E9 P5 P( a" }

$ a+ H. {; v8 Y3 {9 e3 |" N[ 本帖最後由 心儀 於 2011-5-24 01:19 編輯 ]

呢個節目一出街,我地就仆_啦3 l9 B* C8 H9 f3 ?* C& N
因為一定引起爭論,, T$ `; N7 a8 o" l% a+ ?
正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,
4 k  Q9 G- I  A* _3 s: E( ?' ?( iCD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地., g1 {1 [; {8 Z# i0 _# ?; V# q

! C; a2 r2 q3 T+ x最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一句:要有自知之明,找台灣/日本D高手照個樣,要出位唔係得呢D方法既
什麼時候才能跨過鏡子的另一面,尋找另一個靈魂??
偽屬性賽高!!!

引用:
原帖由 pingu142857 於 2011-5-24 01:23 發表   ' S. c4 e) M- {. U5 ]
呢個節目一出街,我地就仆_啦
: l3 H4 S  y6 _1 `& y- f. v因為一定引起爭論,
- j6 v8 t6 j7 x0 L正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,
# b6 n+ W: f/ R7 w' ~CD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.
; S' C+ L# v: @
6 ?, O  v- ~9 f' F最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一 ...
3 \; o9 P3 I1 P2 o# H: a. M: J視乎節目方向點走
, {  [; t" h9 ~# w) S如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮- [  V4 g, y9 t+ s
果D就叫搞笑反串- d5 E9 P' d- {9 y0 N, N, `
根本同我地CD係兩回事& e# N9 P5 n7 X- |/ r
對我地的影響心應該不會很大8 T5 v6 y' E3 f
監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加% Z# ^9 s) N8 B. y
如果搵到D紀香等等有質素既參賽者返來+ N' k( z  d6 b5 K  x5 b
咁對香港普遍市民對CD既認受性有幫助都唔定
, l' p" f5 B* \6 W2 Y7 S( L& D! U* y; i$ {3 a) R1 ]. E+ l" r
最怕都係有D香港真正既CD,但自以為是既人上左節目) G2 J; D2 p/ C/ |
咁就真係影衰曬, O; C9 m4 S2 T" y# r+ j

+ R- `5 ]  A, l5 Q% ]8 `/ w[ 本帖最後由 心儀 於 2011-5-24 02:02 編輯 ]

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-24 01:54 發表   : ^* m% C4 T4 y( w
! v3 q" w( g+ t* m& `- |
視乎節目方向點走* b4 h& x& r5 ~& U) k! ~
如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮: p: _4 K+ ]) p; V. X! p
果D就叫搞笑反串% A4 O& \% {2 c# z7 ]
根本同我地CD係兩回事4 m! r9 T1 ?5 \1 D
對我地的影響心應該不會很大9 E, ~/ m) H+ q  r1 C
監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加8 ]  ~9 P4 `& [4 K: e% R
如果搵到D ...
. x2 a& z4 U# e; z* m6 u真係最怕香港上哂嗰班騎呢怪.
! q4 w4 r& E! _但監製又招到神人番泥...咁就 # T" {/ X7 Q  e/ a  Z. y5 s
+ D2 ~! [4 N- B" `  o  @
PS:死士絕對唔係死得冇價值
8 ~3 w4 n: K* N$ R6 l' l只要有一個清泉,其實已經好好...
  c8 O' V' U3 t1 O2 F話哂香港過去的想法係如花... ...
) m5 z5 `9 x5 w; b  d( [  W認真的話,差極都唔會差過如花

古今多少事,都付笑談中 =v=
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Rachel 於 2011-5-24 04:01 發表   
- T0 p' P" d8 D3 [2 O古今多少事,都付笑談中 =v=
7 t: {' k9 X: R9 c1 ]
你問了沒去嗎

引用:
原帖由 kogptw 於 2011-5-24 04:03 發表   
1 t  n  m. s: E* O/ U" R0 G/ d9 W( g2 \' d. _5 ?
你問了沒去嗎
- u- ]& [: G  n$ b4 l3 P7 [% L' E
要OT,冇時間去1 y! o- _, D& Q! u
就算有,我寧願去影航空母艦好過 XDDDD
6 F; A3 @! F% ^3 c$ @
# v  v- o9 X2 H/ C0 k4 I其實小R都e左相比佢~
  k- _* `; G& s唔敢send校服相去 @@
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...