嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
7 H7 `1 m1 [7 l* Q6 i我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看9 Q1 S2 ]6 U0 i# }) ?
有條橫線實在很難看- |- y! P1 A, Y9 O$ W" t
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   ; v5 u3 p# L& S! K4 I
不知大家喜愛那款呢?, F; z+ b& C" a) e  i
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看: }. P7 a2 F# k) r0 {, C
有條橫線實在很難看
) v9 `+ R, {' v* s1 D大家又點睇呢?
* a# y& _+ u6 m  Q" e8 [8 I( B0 o" l# u; N8 X: O6 ^
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   
. q# D6 z7 I5 }' h& a9 O
( Q( E6 y  B2 M; \7 a
* I; n8 e, k2 `女人衫少會有橫線
! ~3 a0 t- w! D' u0 T4 l. S) b9 Y
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   2 M% N4 v( d( g* A6 x
女人衫少會有橫線
6 Y) P( Z" b( \3 L, h4 |* p
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   + {: }1 H" Q  y3 |! @
不知大家喜愛那款呢?
  P+ d4 W( a% @, W. p我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
: r' F6 F7 _/ f& E, U; G& p有條橫線實在很難看
4 s* ?  l2 S+ J. q5 S( L( |大家又點睇呢?
  D, K6 D) y' o. @
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   ( F) n9 d. ^; j; @/ i6 G% G
% v7 A& H/ p6 Y7 q& i3 }
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
6 n* E" L6 D7 O! _/ r
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
1 w: X! J* ~7 `3 [男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
" J  {( g7 w6 r, v8 c% S: w但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
5 G6 t, q! j; i$ Q% K所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝0 b; G0 p2 I8 _  S' y6 U9 l
# w- z" a. |3 i3 I  P; d

男女恤衫大不同啊1 J, C- D9 `+ }' W; m8 l/ d
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形( i* i0 w6 K4 |) ~! }
男恤衫就唔會
' u/ ~  t4 c; \  X! I0 t: P4 M
2 H% t' O  f: h, d( v6 N% r同埋扣紐方向都唔同; v+ A% c; E8 ?0 @  @
4 x' ]$ T  ^0 `: s
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料. ^. [5 b* H0 {# L( ~

! r6 }) p% \0 K8 W[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的$ E# w. x: ^' d  e1 [0 C
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身! K" T% b& n; @5 l6 D
加厚也提供保溫作用! u3 L; C1 j0 h( d/ p
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線- i! d* Q% ^2 S0 D
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
" E4 `/ _8 Z- ], [& O) L* N9 N位置剛好被西裝外套遮蔽& A3 q8 ~9 N0 _: P" v
以免影響觀瞻
3 d+ B( d8 u% j% ?. z- k0 [" ~9 q& L$ |' h  X" [

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
9 {' t* Z1 u7 \" _, S! i: f4 H男女恤衫大不同啊/ }) s& S2 V8 C- B* Q9 @' e/ a  V
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形; x: F5 Z7 Z7 n6 x
男恤衫就唔會7 e% o* Z. y% s  e  b4 v

) B  s4 h2 U. e; P  c: x2 y# T* G$ x3 i同埋扣紐方向都唔同
( O1 \9 K8 F& N( s
% }; N0 {) P; X; n5 s5 F+ H恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
7 |5 z+ C! b9 Z' b$ }
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣3 z  F6 l( r3 g) F) x% _
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
; f! e6 f7 F# U2 \/ D$ [男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
  T7 [% s( H! ]2 y% s- _因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身* R1 u. d+ n/ h' b6 c
加厚也提供保溫作用
8 C! i7 Q  D# i# ~8 e肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線4 Y" J; K7 K" E  F
這線同樣地也出現在前肩位置但較高& e1 p" S. z0 e1 Q
位置剛好被西裝外套遮蔽5 r" X- z4 K2 m/ l& f3 ^
以免影響觀瞻
# J6 \/ ]/ T9 |. X2 Q; e' Z很詳細% L" y0 X  z1 s
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
0 `3 L4 i  W+ l3 v6 e$ I/ ~
2 V  H/ `% p2 I$ ^5 l就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
. @0 s0 X& D1 S8 h) n3 q1 J3 N# F7 C7 u, i3 S2 \2 P
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
) s' b' }) W$ B, B  J  g) J
/ f" `0 g" ~) k3 O. F
( g% e6 e, v; k. u1 ~1 u特現 , 男仔橫的身材 ?
% v9 C  A* ?" L, Y  b, @
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   ( i5 n$ r9 Q# ]* q6 p& h; q$ r
* G$ T, [3 ?( s3 r4 s7 n1 Z
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
# N) z' z! ^' u* Q3 V6 U但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
( A9 V" m9 E5 u8 Q& \
# O2 M. P9 n3 b咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   4 [: C: q! b% I+ r/ \/ m, S. {

, A. e& p0 o: {  T! [& E! |& n  s% S' d% C$ ^6 V5 V9 P' l
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
( i: F! P9 D; o0 C4 j' D
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意4 y2 A. {9 R# k( ]0 v
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   6 P, H9 H" V" s6 g4 [0 V0 p8 P* u
& q  u) w  k/ w. I( ?# Y* X$ E
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
% B  M2 `2 v9 I( }: \& \背後拉鏈就ok
/ c: }+ b; B+ Q* J7 t

) p/ |: w7 N9 p背後拉鍊引來暇想