嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Yvonne Potato購物記

Yvonne Potato購物記

O係呢度爬返之前O的文,尋日又問過大家意見後,今日決定去Potato買鞋.% e6 O2 @! f1 T4 A; B& Y
初初去到,仲係食飯時間,舖頭有其他人睇緊或者試緊鞋,所以都係等一陣先入,都差唔多兩點再返去,終於舖頭冇人,我就入去,sales姐姐好好咁話:"隨便睇,你著乜O野size?"咁我就揀O左對長boot同一對高跟鞋,過程中兩位sales姐姐都好有心機幫我呢個乜都唔識O既人,又同我講好多其他姊妹去買鞋O既O野,令我個人放鬆唔少,又讚我,真係好好人!4 H$ J& D' |1 ?
對boot一試就O岩,係唔只個size O岩,仲要係個筒都O岩,真係fit!
* m& X, f1 i+ l% D3 w好多謝兩位sales姐姐,多謝你地!
, Z6 ?% x2 M; _8 k5 E" Z
3 f3 m  t5 m* {$ p3 i$ O2 ~[ 本帖最後由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:08 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
Yvonne 姐買咗幾多錢?
回頭已是百年身,我是中年肥師奶

係唔係銅鑼灣果間?+ q8 b2 ?/ ]4 J) |/ V  h
買真係唔易!次次都擔心吊膽!
3 H' C. A) m1 `1 o. }好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!

引用:
原帖由 芷桐 於 2014-9-26 17:01 發表   
6 v) Y7 q4 g4 z) fYvonne 姐買咗幾多錢?
4 L6 l: o/ M  o$ \6 N超過900元!大出血呀!

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-9-26 17:05 發表   " J# `% h8 D9 O1 L& b, y
係唔係銅鑼灣果間?0 G! ?, [5 r% x  J5 E8 j& u  d
買真係唔易!次次都擔心吊膽!
, K/ T8 H: n, h5 l# n1 t好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!
/ H' s/ ?9 I$ _8 n
觀塘廣場M樓,sales姐姐好好人!
; H2 T% }4 F: ?: ?你去睇睇先啦,或者都有O岩你O既呢!我而家著緊對boot,感覺好舒服好正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   
4 b$ \; f2 g; L
* S) k5 _3 m! Q" r- V: ~! {超過900元!大出血呀!
9 i3 b1 o. X0 z2 K4 z. O

& p1 W  E: A. t+ h+ p預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
我是乖孩子,我不說謊話的~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-26 17:14 發表   3 I+ `( }) c9 V! Y9 \7 K2 Y
! _9 E$ G: P: w: G4 l; h6 ?

: U' p- u8 m3 C0 W7 G預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
& t2 I" c; L  H2 t我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:17 發表   8 e3 F' l/ Z/ N  s! e
0 K1 Q& x; V" t; F5 U( h: b
我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁
0 J) F5 ], u. e! m/ T. m% `
0 [, U5 y5 U& B$ W+ e
我就係一開始買野...特別係買裙...  J. v5 `/ S! K
只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:24 發表   7 y  }( V7 M6 Y

+ _4 c% y, P8 F0 c# `/ p. n9 B6 c1 y
我就係一開始買野...特別係買裙...6 n, n; }, j, U% R% \
只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
. {1 @$ ]9 `! V3 q! ]6 [  M4 j$ u6 f我都會控制O下自己...因為我已經冇乜位擺cd O既O野...

回復 9# kidnappedyvonne 的帖子

唉...我今個月已經比預算超支左近1倍...
) A- a/ E- O3 j# U) ~" h0 z下個月必須忍忍手至得
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:55 發表   
; k. ?. V% M! v- f, F1 {* K8 ^唉...我今個月已經比預算超支左近1倍...   M( a" j8 o( z  r' v
下個月必須忍忍手至得
; r) R9 d' N) B) U
你買O左乜O野呀?有時買多O左係必須O既,因為有O的衫可能下次去睇就已經冇O左

% h1 P* d3 m1 ~- b; w9 N4 M( y
Oh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-9-26 19:40 發表   : `/ Z- ?6 M( @+ Z: K

1 D" _7 P$ Z$ l1 qOh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉
5 ?& u" v/ l  m) w8 P我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 20:50 發表   " @8 C1 q0 I# F

M7 F1 \8 t# ~8 Z我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!
! V2 `. |; t$ }9 k! d; b. v
, u6 c4 }: ^6 u  F" y! m咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 00:55 發表   " {: c2 l) f2 U9 J! W2 e5 b" J
# |1 C  h& t. C0 [
/ x" q. v  D) q8 @6 y
咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?
+ R8 h+ _) \3 `. J' ~, G1 b
之前我O係觀塘某個開倉買O左三set bra啦!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   ! g( Q4 m, u0 W" L1 d

1 O* l0 C7 a4 h8 G超過900元!大出血呀!
9 f; Z2 J+ |' m7 ~2 [
2 [* G0 z* r) r7 v1 j: y成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   
: L! T: q! ?, n0 c8 U9 i7 f9 Z$ t' l* W/ Z- v) K
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
6 f3 E: ~# Y8 n/ Q, U8 O+ I6 d) a  C% P% G
初時係咁上下, 買得多就知價架喇.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   
9 p( k8 Y8 U( n4 T$ W- ]9 f7 J& n5 J6 F3 q$ Z) P1 L' u5 b2 k

4 v3 l# j# K9 G5 ^成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
& \3 U7 u7 f+ N# C
款就我自己揀O既,我的確係冇睇過對boot個價錢,因為我實在太鐘意個款,對高跟鞋就有睇,所以又唔可以咁講O既~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 01:21 發表   . l# Y* T& x5 \, r! V* f& V) I) Z
; h+ p- B# L4 N' ?4 S1 z

0 f( o: s6 ]' v9 n初時係咁上下, 買得多就知價架喇.
6 n& C2 s$ ]6 B  e
冇錯,今次我又心情有O的緊張呢,始終都係第一次

回復 19# kidnappedyvonne 的帖子

都是那句,買東西時我只是穿上男裝的女生,上次買bra的時候,超好人的sale姐姐也當我是普通女人招呼,還教我bra bra知識,高興死了
回頭已是百年身,我是中年肥師奶

最近訪問的版塊