嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-14 15:29 發表   
6 C3 k+ a/ G# Y& K5 N, h我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈
1 {  U* |/ c+ t4 C" s% h; b

* j. |5 N  U. |  X! FGood idea^^
1 a5 E" P% @8 j0 f' a' G+ H  [我一定會去

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:35 發表   - Z1 E1 d- ]* C; b: c& `
! i* i" D9 |; L# o3 O& ^, A, q
我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...
  G& R$ W: g5 F3 k, Q) p9 q明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...
  Y2 T. O: |/ _: n5 A
, _- h2 c6 [" M) f: Q我覺得膊頭橫不太適合穿蝙蝠袖...
8 c6 g4 X' z: p2 [& c" l) f: V因為視覺上看起來看起來會更橫(囧" O/ x" k  W  n( j# r
多穿一點V領 大U領的衣服比較好~~~

其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:39 發表   
1 ?7 J5 [& J! f1 c& d& T* j隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..! W1 ^! @5 Z( A4 a: m
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...
7 P9 I. P9 V) P8 q9 l6 C( c3 r1 Y: S$ F: E% i
不能同意更多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   
5 @4 _$ {* k* B; }3 m4 Q( \$ k0 B0 Q1 u8 [* G
; l4 A$ Z/ }2 C6 U6 v* |
我覺得你身材好正丫
$ f6 {: R8 m6 M: a# ~8 L& G176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
1 s( `# a1 B8 k: s1 u: @26腰差唔多啦,你有返咁高
* F9 \5 ^, ]; E! V38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
+ Y0 F" }( q3 @6 o6 W9 I* o/ S4 A5 `  U0 l4 ~& |9 S
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫; b4 Z3 A5 g3 U- n' q! B
都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
3 p1 a( s: y$ G/ N2 W" i3 o

8 A6 v, D4 _9 a- U! Z過獎了.... w! q" j  l6 O
高過170的女生在HK絕對很少見 , f) v; \+ B4 C
腰圍方面...我想減到25吋就剛剛好了
  X) i4 }5 l3 M8 P: O9 O膊頭橫才是我的致命傷
1 g. e* s8 U0 L9 l因為沒有方法可以令膊頭變窄的 Orz  F% s, Q3 j6 v6 v9 I
唯有從衣服的配搭方面下點工夫~"~% I: P/ F: V! e- {: M- h

, \' l# J. m+ X, {( F: U' _不過有些衣服的F size我還是穿得下...
- o, C3 X' h6 ]: p& Z只是看起來很像衣架子而已(囧

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 01:38 發表   
; e; i! X( s1 t- A( _' b. R* k) W6 e$ a; N+ q
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...! R4 H# v% i* z" s3 U/ m
通常model或者外國女仔先有咁高8 [. M* M. s+ Q1 O% w
女仔一般都係15x至16x cm
& o5 z9 m7 G& E2 L  H# i5 i) @: Bfree size的衣服適合呢個高度的人著
! x) ~- P8 i$ U) V  i同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...
+ X/ ?5 i3 l" @" b. N  z# v  q8 x. z, E
對呀...我走在街上看到大部分人都比自己矮小
# o& q3 ?! G1 f0 J( y5 J" h感覺自己好像變了巨人似的

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 21:51 發表   
: F2 x2 N' ]6 O其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?
: i' D8 y3 N- e5 Z; ~7 s

; X! p0 e. U  _- q4 `應該都有一點幫助的...6 P7 B9 ~" ?5 e' H+ s6 {
所以目前在留長髮中~

我...180, 43~44碼鞋.

以我個人經驗, 難買到合身衣服可能是因為在網上買衣服的問題, 我曾經在網上買過二手的女裝, 有牌子, 不是現是一般網店賣的那些, 呎吋是沒那麼小的, 38碼(大約係細碼)的穿上雖然可能短了一點, 但不至窄, 我想以我身型, 40碼甚至42碼會好一點, ' w" W0 @3 V$ M+ ^0 e
通常網拍(不論淘寶還是雅虎, 其實大部份還是內地貨)買到的那些都是所謂既free size, 很多時呎吋實在是太小了, 正如樓上有位姊妹講, 簡直就像是童裝, 如果穿不下就要跳到那些所謂肥人碼, 但那些衫碼...也好不了多少, 可以有超過100的腰圍卻只有38肩,   我很瘦也要40肩...        總之要就無左中間個D既呎吋
+ s% j1 I9 a1 Y$ T# v不過要到街上買衫, 勇氣同預算都需要, 前者唔講, 後者嘛, 在網上買的通常很便宜, 而且可以隨時隨地在網上慢慢揀
2 B7 }$ l" I) h# Y3 i  [4 C( z1 T+ _# \. T, Q$ O+ {" I- J) b, B
我的身型嘛...     身高178, 腰大約是28/29, 不過27的褲/裙也可以穿得下, 倒是鞋, 很惱人: 45碼 8 D- G6 q9 @  G1 i: N. }
. C: o) N2 R  X( s  J2 b7 o
PS: 其實而家香港越嚟越多高既女仔, 170都好多時見到, 睇你係邊區搵啦

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:34 發表   
6 X+ E, `; x5 B1 T3 S- c& b7 h$ q, s. R) l0 |/ m8 B
, {* ]+ g$ r  O3 c
我跟你交換高度吧~
, B1 ^4 J8 `" Q# F4 S' F

2 Q; o  B+ c" p. Q+ m; q/ A7 v) |! x2 k& i; I: V. ]. L
  你會後悔的~

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-17 13:48 發表   * a1 r/ R: n# n% h6 O

) Q8 F( }/ X; `/ J
2 P* R: ]9 W/ }5 [$ Z7 b應該都有一點幫助的...# o5 f# l# }6 q7 S$ W. m& Q
所以目前在留長髮中~
+ t6 W, l7 s4 ^# {0 W唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?
" B- V3 v6 ~2 {) z係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-19 01:52 發表   
9 L; m. z8 e+ [4 V
/ `" D, ?6 e# s# j- u+ ?" J5 j+ F唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?3 `! {. D8 {4 Q. B4 t/ K# Q2 N
係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?
3 o& @" g9 M3 K6 |0 E

( R" H7 {/ D' g* Y' e2 M遮到太多膊頭會好似長掃把
6 a( C( d/ Z7 m: v% c留長頭髮后前面兩邊垂向中間,搭到A型衫、裙就可以中和膊頭寬所構成的正V身型,膊頭位用公主袖就遮到  @3 u! g9 l. {

1 M# D) M5 _( @3 T或披肩款都可以考慮,總之將你身上所有焦點移向前中偏下,就膊頭感覺無甘橫; Z3 ?* \1 j5 ~. ^+ r9 k: h' o( u

B  c, ^! G6 I8 P" o; V% D5 |) n3 v9 k3 e4 V
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

好高丫

我買one piece內衣件野短而我身長,著5到.
) b6 Z7 k$ s. d1 M( Z) D1 [我183mm高

引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-4-19 01:18 發表   5 L  E9 Y* y; C/ b' H
1 Z  A8 z- j7 q) x. \
, g6 @- [% ]/ x0 E; ?

# x& H1 T( S( I7 W& Y. q# f& w) E  你會後悔的~
: p" m9 Z5 u. ]: L# z
" y7 y2 I& h4 X& a我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點><

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-19 22:34 發表   ' E' W7 q! p  v5 E5 [7 H

( V2 }/ H5 e$ [4 p0 w* X1 a4 I- |2 q+ w9 Z) L' n
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點>
3 {) Z+ f) b3 G6 F7 N' F9 F/ m, _$ n7 y% ]
我焦點落在你腰
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

向各位學習中~~~~~~~~~~~

我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.

引用:
原帖由 NikkiWong 於 2011-5-7 01:47 發表   6 x$ c+ M- _+ ~; Y. @2 h
我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.
" F( A# x3 a8 L3 v; g7 {- G! M$ J7 \+ \- x' e
我應該跟你差不多吧@__@3 v* ]4 w$ j" ]6 D2 ^
只是38cm的我穿得下而已

還可有穿連身式的長裙嘛?不是嗎?

最近訪問的版塊