嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   ) d3 z3 d% h: {  m- p0 z
我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!
2 ~  w0 k( s. N; N6 n" t女面比較貼面,所以比較焗: f& @" f# |7 D. k7 d2 x: f$ W

& a; o/ U1 `+ t* M6 n1 q% z% D; g0 \以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。
% D# K4 V+ R" B: h: `4 _2 a) i* @+ ?
/ `2 n6 S( j. ]5 B2 U% I可以隨時pm我玩女面啊∼
2 u, A+ i& k$ b' T4 N6 ]. z9 q1 n& ^" J2 C, X) m& G
+ [. I- ^! p0 H0 v3 c) ~

4 f% f6 T+ ?/ @; C- G: q呢個? 咩價錢? $ s7 z7 \+ c7 F' p, m5 @, j
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
, I# }( A5 ?$ m3 i: e
' s7 i( M4 p# G7 r
  q1 c5 {' A* X:large
  B* p7 t$ R/ s4 f7 p! K2 m0 W5 t  L. |  g- I) N1 K' \' \
呢個? 咩價錢? ( _2 U5 c) K/ ]9 `
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
7 D! \8 v: W& l! [- u
+ G, u- O4 I, K/ o呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
% X$ [. F# }/ j
, B9 D. D, v% h3 u4 Nkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
. a2 _& _$ O) }. ~( h$ f* ]5 x$ u' p4 O6 U

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
6 A# m8 x6 h0 O( g7 ?$ J0 d; B7 V6 |0 y9 e' a0 y" S$ m1 [5 w' B: f
3 ~0 s8 d2 T4 c5 O- N/ M  X
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。: a( S* i$ v7 Y3 r1 |
& g0 u4 \- X) Z: G: q! G
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
) D( v/ G% E- J' B0 K
( W  U5 D/ k) U! h$ z0 M多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   7 g' r/ j" E) i% v3 ]% u' H" S( x
; u: U5 j) o, {2 t3 l! B8 E/ I
; a" _  f3 L. q* ~
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
% z& Z0 E7 i% t$ l# k  W

8 S* c, _' N6 g8 P/ |/ ?2 ?你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   ( e  P5 D' d& M
! K3 o. n& g6 c' F. X+ R

! D; k/ r8 P2 o( Q  |, ~! J你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
0 K8 Y3 _/ U5 b# d# z" q/ t# L7 I4 T7 z
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
0 c2 }# Q2 L+ |! o7 g* V5 r3 k我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   & @7 x" ?: r2 y( f& i- j
# U& B) [$ s% H: M0 N5 F5 [2 g' N

, P  [' T$ _' ?2 h* n我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具& I8 p( l  c, ~, Q0 _! }- y
我見晴4算係比較好
' R) q! q' H0 B& A! \6 S  R# L

8 s0 C$ u7 U, n! p5 Y6 M都係睇下你想點玩,係房玩定出街。6 T# `3 k+ x- B/ ^/ e0 c
, H$ w8 q% E# ~3 Z
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   7 y- c8 ]. ^4 D! i" ?. y& {

: S: u/ U% p2 o6 K, g, {" |
) [/ N+ b6 h' a5 d都係睇下你想點玩,係房玩定出街。: z5 y. `' |; h! K& J+ N

' E7 e) N/ m; _  X" x8 V我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
" m1 R' O+ @: T: M7 _

& D- U- r: @/ k講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
; ^# w0 z: E6 o4 S  \/ ^5 @你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   
$ t" R' z, b! c6 i$ _
9 x: C2 a( C( A9 P8 Z) D9 q
2 |: d$ @# f+ y) J; a: \講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱( \/ L, Y+ [7 \0 y4 ~& J- O5 N! f
你有著出街玩?
, J  \3 |, c) a, _

0 e% G# r, l! B. l: B$ R有,但有人陪先會出去, s* Q) A# z& \- e* E" v$ g
通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!2 X1 I( h& t: H9 s9 y
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。8 l/ B( n3 {+ k6 A
0 a3 k7 d+ Q5 B) o
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   7 u  Z; U, l- q+ i: @

$ [" t" O8 q. Q: S9 [: y& U( ~) Y% T7 Y. r
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾8 G% }# u5 k9 g4 _' N' Y
不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯7 \0 f+ L/ o$ s0 A$ T  `6 E" P
1)每次用前用後必須清洗及曬乾( J, e$ H6 H1 t6 T4 t% j4 q" p
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭2 }) F- w- h8 m  j& `* F# D  E3 r$ ]' V
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題): i4 f; l& x" t( g4 {5 f2 O# M
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
7 O- t0 Q( s/ {0 H5)視野受限,不過問題不大" X. J1 Q/ W+ c1 x% A( K0 @" S
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
5 B9 L/ ^1 {& X1 M% Q* c8 V  S! t( [7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
8 ]! |& W) V4 C0 H# u) p! {! o% I8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套

最近訪問的版塊