嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧
) h0 j2 [/ ^/ C9 h, A" z6 g大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
) b, Y: C6 n* v% D8 O. V本人比較愛美1 T- R; S/ i! V& y8 J; |* Q- b8 A
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
3 l2 e9 @/ r$ ~5 }/ a( @5 q. Z所以一定要化得輕手
$ k% j- N9 N& `( B有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
: O, X( g' B* q# u7 B& z我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
  \: i6 e/ |6 f( ]2 ^$ O. S但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用& s9 u1 S' d- }, Y# z! F* M
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   ; [7 w+ `2 u" \& S) t( |$ k
其實有的@@"/ |9 ]+ W# V2 |* P
本人比較愛美
) P2 s; a5 ~  Z/ B就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
' X0 I- Y% n- @/ u9 Z+ u% p! a所以一定要化得輕手* l$ Z5 g9 ^: `) H! a8 m7 a5 i
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
" z7 g  g% f2 T/ c3 U1 H我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
: f/ r) ^  K. k/ L. D但其實機本 ...
& x8 J0 q- V/ }9 e. k6 W6 b
香港好似好難找吧
& ]2 _4 e5 L) Q) L) _$ Z淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"- D" ]% g, }% ?: ^# D2 Y, A2 }
很多地方也有哦4 ~1 _" W9 ?+ y; u* B6 t+ Z3 f, m) ^
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   . J) |% w7 R$ m7 l! D
這就是在香港買的@@"2 |1 Q$ O: B8 g- B1 P
很多地方也有哦
% A9 U1 [7 ]1 t0 L* V* Q有興趣可以發個圖片給你看看
) {7 T% L2 l6 d% G3 X
我比較想上網買~
" v) E. d/ D8 S' O  I+ W出去買怪怪的~
' H  G1 \- B! ]$ [* b/ |; W想用男士用遮暇粉底等等來化妝
; ~1 i6 K9 x- ~/ \& r: G比起用女生的效果會比較好吧~
8 f! p4 Y# N4 j  {- N" D到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   9 j7 @* e* w. y) [3 ?
+ z. l% M, \6 g: g6 o
我比較想上網買~
1 L1 e: }2 }! v3 g4 J出去買怪怪的~% C0 S, t3 K/ Y: ~, {
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
  S, E" X, u6 p5 j% @. Y) _比起用女生的效果會比較好吧~
- e# \+ h4 x! H; _: _6 v到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
9 @, l2 h# l0 o. S# {8 M9 a
遮暇的東西好像沒分男女吧
, G+ a% a" \+ a其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD". y$ P5 \' h0 ?. v( e
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   0 G/ H9 T7 l5 u' m

# I  ?( o# g8 i2 ~8 X遮暇的東西好像沒分男女吧
7 {4 `' u# U7 i其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
9 z0 W. A+ S. T6 V. L價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
: k# E0 u* V# |5 d比你講到好想買添∼
) y0 o+ |# w. a# M; ]) V; s請問有無多d資料呢?$ n4 e5 |, Z7 b7 Z1 l5 n. u$ Z
不過最近用了很多錢* G' U. R% }) s1 E) @& N
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   8 a; i# u: N, L1 v5 o
7 h! E/ F( d) q* f; w
比你講到好想買添∼1 ?1 a5 z4 Q! ?: D8 ~' p
請問有無多d資料呢?# k7 }$ X! T& ~( N6 `1 L+ D& d+ r
不過最近用了很多錢5 x; @3 h# J" c$ K! v
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
- l+ `) i6 D: n1 t  H" c網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
  @' x" Z( p1 ]7 p7 Z8 q/ }# Q  C( e4 p! c* z5 f7 Y
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
3 s; _. j) ~* ^* L  k我平時化妝唔用BB cream
* f# |% F! ?; p如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?  D- b1 @" _9 k/ w
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   # `* q0 L6 `1 b4 a! L6 |

2 l$ ?4 T4 a* u, f" r我平時化妝唔用BB cream
9 H! Z7 ^/ y- d0 x, X0 {如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?# d6 {( p6 n5 s8 x2 p) M! `
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
- W, ~) l- ~1 [我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
7 }5 z& `# a9 O& y4 i  K8 E7 N8 O2 x8 ]5 {. r# i
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
- |- ^0 m. Q! N) `5 ^  Q. ]; N* |+ X  i1 y8 [3 S  O
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
0 d0 i& f& u) ~2 t: L& \1 ?5 [0 A
1 H1 J+ V: M. M9 y我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉1 a5 @' y9 m6 g3 @- r$ M* {1 a
: T/ h  Q9 j, s; z5 C' m
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
; n7 c. e- z+ b: G
) B% X7 K4 c7 p/ Y2 D6 @( h5 a嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
: m& A! [) V6 u# A5 R
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~. e0 L4 o( u# L
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   % @3 @  y$ q( D* S; J  a& g3 [: P
4 y- q$ f: V# \+ y
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~( o1 q/ I5 b7 ~
多貼一些吧我想看
/ E1 }8 B. L% _; g6 C4 Y* A
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   ' R" X0 d5 A! J6 ^
& a, D1 Y; K4 H: j9 ?6 U6 @; o, J
又唔係好睇,貼黎把鬼
; o+ f$ X5 ?$ o8 D0 m5 W咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   . U- k- t) G& |+ `0 Y4 V2 W

1 D; S( ?) W2 |' d, d網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
# K* F' y5 A0 z
" l/ e# h4 w8 r" s" N7 ~! x- W "卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
. f7 x. k6 N! q( E* {$ W$ Y, h# H
0 L  i# d% f( @8 _* G$ {( h我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
) e7 @% N0 l2 U0 ?& E
+ n. m& U) n. F; r# k呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
, B8 _8 g# E; Y" t9 a
) J" j2 V( R9 @/ H# k3 \嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
3 b1 ]+ _) s2 `/ H5 F/ a$ ^% b8 J3 g& d# q
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   
# {4 b* X& c) H* m. {6 h2 n3 R1 J; @! Y; g4 }% l( X

& E, ^& X  |7 [: A5 \0 [6 yBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
& i0 Z: u+ D- R我都是分開的耶~$ p1 l, ^. J) ~6 ~
底霜是濕粉嗎?