嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

留長髪問題

留長髪問題

請問各位有無留開長髪、行街時比D学生妹話好核突等難聴的説話 " K, K1 r& L* E5 k# R
如有的話、正確的做法應該怎様對應?罵她或當聴o吾到?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
長髪留左十幾年都冇聽過有人話喎+ I9 `# `: Q: F8 N  N
反而有人讚過我D頭髪靚# D! _: O$ t; q
不過我每三四年就剪光

咁係唔係你留得唔好睇先
' M% h3 E0 W  u' q8 r* D7 q4 V我以前頭髮好長都無試過比人咁話

其實人地點講無須放在心上! 每個人看法及價值觀也不一樣! 善意的批評, 接受了便有改進的空間! 惡意的批判, 記著它會令自己不開心, 及埋沒真我的尋找! 如你覺得一些事或一些情, 難為世間所接受, 亦覺得難過自己的心理關口的話, 還是放下這障礙, 別浪費自己時間! 如果是我, 我會不理會旁人指指點點, 因我的頭髮還是在我的頭上, 這樣做我沒有影響別人, 我亦不想因為別人的看法而埋沒自己的意願! 因此我個人覺得你想點就點吧! 我第一個支持你! 就像CD一樣, 為香港一般所不容, 我們所面對的問題, 還是有很多呢! 但這是我們錯嗎? 只要立身處地不妨礙大眾, 這又何仿啊!) b8 X3 s9 [8 J1 r" X; ?& Q

3 l, J& H% t, S3 Z" F) s  o) M我本來留長髮過頸! 但後來發覺負離子都唔得! 日日"奧米架"! 嬲嬲地一0下剪短了, 去0左"彌敦道9號"剪! 5 T' h2 j5 f+ q2 {5 _1 H, _9 x0 |9 E
而家類似呢個髮型
  [4 J8 j! H  \( B
# ^5 P1 q, E0 |# f; m& R% T[ 本帖最後由 CECI 於 2010-9-25 02:26 編輯 ]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

我的長髪留得無問題、女性朋友都話靚。
8 B9 `5 t' y% g2 a% D而且我又不是披頭散髪出街、通常都有扎起。

回復 4# CECI 的帖子

去"彌敦道9號"剪  聴聞剪得o吾錯

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:15 發表   9 x1 P$ z) M, i% m* O! g/ Z
去"彌敦道9號"剪  聴聞剪得o吾錯
' B( d1 W" O. {' M3 P* P, }

7 U9 ~4 Q* F5 b* t4 LCharmy你話喇! 上面個髮型唔似在"彌敦道9號"剪0羊! 個個都係咁問過Wor?

回復 4# CECI 的帖子

妳個髪型很好 彌敦道9號,等我記底先。* t% d5 g2 z+ ?+ q! @3 B
好多謝妳的寶貴意見 聴了妳這番説話非常高興、謝謝。

o合o合o合,無錯、的而且確這個髪型只有彌敦道9號才可以剪到。只此一家、別無分店.

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:39 發表   3 o% W' F4 W1 s% Z3 c0 N% t' B
妳個髪型很好 彌敦道9號,等我記底先。6 R9 F4 O" D$ j0 U! L
好多謝妳的寶貴意見 聴了妳這番説話非常高興、謝謝。
3 m$ ?8 w, _- u& i0 L! A
1 Z4 i+ e) I. z. l) {' Z不用謝! 好姊妹麻! 我參與CDTV的日子不長還是算新丁, 但個人感覺這裡給人很溫暖的感覺! 這裡姊妹的意見每每比較中肯! 希望你也有這感受吧!

這裡真的給我有溫暖的感覺! 好高興認識妳。
# p4 }4 o  J+ s& o* e8 E: }0 T4 d我以前在叧一個CD論壇,發問題又無人回應、又常常發生罵戦。

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:54 發表   % _* V* y2 o5 T+ p1 N* G7 ?1 M' ^( P
這裡真的給我有溫暖的感覺! 好高興認識妳。 / G# ~  {- {; G; S
我以前在叧一個CD論壇,發問題又無人回應、又常常發生罵戦。
* V9 [& K2 K3 `3 k8 z
4 _! T" d) K, ?8 q3 x% g2 O 我也很好高興認識妳啊!  我也覺得那邊比較冷淡的!

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:11 發表   
/ A. k6 Z) |& V6 L7 J我的長髪留得無問題、女性朋友都話靚。
! a1 `- Y- C& W% }: X( j而且我又不是披頭散髪出街、通常都有扎起。
/ ~+ M) m6 v! i0 E
咁咪得Lor,驚乜野姐?

未試過比人話核突WOR~但會比人勁勁勁望丫~XD

當聽唔到就得啦
: y2 B0 l, ?* m( \: ]使乜同佢解釋咁多

引用:
原帖由 zaki 於 2010-9-25 15:47 發表   
6 s/ C7 u8 ?: u$ h# R未試過比人話核突WOR~但會比人勁勁勁望丫~XD
8 B1 }" {+ X& O% ]

/ Z! k1 T3 s6 W! U$ v! G7 |Zaki你比人勁望係因為靚麻! 你冇可能會比人發現係CD!

話說十八年前 (sorry 老了) 我一把長髪 去到邊都有差佬揸身份証
- @/ h5 E. r6 u) h# \+ C2 n3 B4 I問到我就話(我響外國返來放暑假) 佢見到我D外國銀行卡 就放我走
2 v$ J4 P' O! I# }0 w8 c今時唔同往曰
/ i1 ]7 ?! u5 F6 x9 ?; E你比D学生妹話好核突等難聴的説話  都好過我比差佬一日揸三五匕紜

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-9-25 22:56 發表   
# N' |1 H0 g* Z1 P* Y話說十八年前 (sorry 老了) 我一把長髪 去到邊都有差佬揸身份証
0 T$ R! Y" W% I# v6 D- K) j問到我就話(我響外國返來放暑假) 佢見到我D外國銀行卡 就放我走
5 v- f4 n. i3 }3 O9 G2 y+ X7 M% `今時唔同往曰) C/ p3 I) ]1 m" l/ {5 E
你比D学生妹話好核突等難聴的説話  都 ...
* v  m+ ], l5 H9 O; b) ?
3 L8 p6 K% A, x: J
長頭髮都要針對性咁查ID有冇攪錯呀! 又唔係做賊! 長頭髮犯法嗎? 過份! HKPF

可能因為當年冇人長髮 少見 似為我響深山出來( 我往西貢)
. O9 c  n  O! F+ ]1 @/ t好奇怪 響我末出世之前D男人都係長髮 仲要電卷 加上喇叭庫
- W% e$ K& w1 n5 S* `) Z4 `4 g  z都冇問題 (睇返老夫子D人物)
# ^9 F% u- Y7 @1 [) r3 ^3 Q! i# f; r
問題係時代不同

引用:
原帖由 Charmy 於 25/9/2010 01:54 發表   
. D* @  q$ f& d3 c, K9 D# m- A9 w請問各位有無留開長髪、行街時比D学生妹話好核突等難聴的説話
# ^" F3 m7 ]8 E如有的話、正確的做法應該怎様對應?罵她或當聴o吾到?
% z" X1 u% x% k7 K* y難聽說話唔多唔少會有, 只係你聽唔聽到6 L+ Q; a$ Q: @, ]  H
無正確做法, 正常做法係唔理, 反正成條街大把男人留長髮
% g3 n. V9 M/ Y
5 w; S% x  h0 _9 X& l" R8 P
+ O) Z" B& {' ~5 d6 Q平日的Apple常被髮型師叫我留長少少, 什至想我留到湯川教授的髮型* b' N6 [+ f& i  U. N
但我怕熱...
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD