嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   / E; ~) C/ V" F( l& ]/ b; I

7 R) T3 g- D# [: f
: g( L" Y1 Y2 l0 j2 n1 r你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......& X/ D1 K- P2 Z7 k4 u) S
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉# g( e+ T, T+ v1 @
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
( U# g8 @. {- B) U9 k
heel姐明白我心意
- X; y" J; }5 x, a% X因為見樓主選地方有相當的考量
7 ]8 o# d" B/ F/ u3 K2 S+ [8 F" b& W不知道矛盾存不存在他心中
+ e6 n" _3 R. e! K. H( Y6 N/ O如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的! h/ Q. d4 {/ z" k$ q: ?
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
$ f$ J  W! i# Y4 b$ |
& t6 _: M- Q! A7 u! e$ cheel姐明白我心意
0 L* N9 t' r  N: t$ u3 @8 o因為見樓主選地方有相當的考量5 z8 M% i2 C3 V8 ]* L
不知道矛盾存不存在他心中% W! g* R1 ]4 G
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的- e$ ^0 R- }9 W, T7 P6 R) B
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
0 L7 T% r4 A6 E6 m2 d1 Y
* j! a- N+ G" l& p) U; D"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   * A, L5 U9 a5 R8 t. n

- t/ _, i  z& I6 p8 y* C9 ]9 f* |: U' E' i! {% q
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
7 t0 W. K  A) t, ^自己搭車行路去
. O3 G& i& e7 E: e# E/ `八月大熱天時去到都出曬汗了
4 E" Y. T+ L- e$ I2 z/ \夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   
$ B0 O4 M' O7 I
" S: H( x  _0 z自己搭車行路去 / d. I) ^, ~# a: C- d4 ~8 L4 V% k
八月大熱天時去到都出曬汗了/ f" G* k3 L( f! V3 J
夏天真不適宜外拍的了
1 I( T  U5 @6 U/ s* n) R
/ Q  t: L  E! Y2 B6 E之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 ! o  F' \7 S2 K
. z5 ?) A6 p4 R! Y- i! E( E
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
& A, j' y) A  L" f5 \& R
- z) o* o' I2 p" e2 T( k1 P" W: k. v' a3 ~
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
. z" {2 e0 V5 `" T$ e; n9 |* t& W0 f$ P& q8 G% i
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
5 c4 `7 ~) m, t佢地都根本都唔介意∼# y3 r4 f0 o  @6 @$ j4 s4 i3 v
所以無所謂
- ]+ p7 P% u5 ]有d可能雖然唔係太pass) g% o9 a- x! P$ l1 h! z" h& i
但影出來落落大方( V% |) b7 C9 k. g( \9 M# g
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   9 F( h2 I8 O) h3 Z
% }8 e; ]' p* B, |: T* |
& S' p  u" M! ~1 H
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 " I. E; \6 Q! T0 F: ?

; b8 p2 h& F: G& L8 ?話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
. }% h1 }5 Z" _# y- X0 j6 P& y+ r' W
* {5 u! _0 Z& ?& b  KHeel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!/ W6 `/ d8 A6 j
另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   $ z  b9 F$ V1 Y5 r# {# z6 P' X
八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
& A+ U- G# L" C  w9 m: L

* V% U4 \* \+ g$ R' J) k 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
+ r7 O3 E* s* b即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,( M9 L/ A* t) k4 R$ e, u% E
heel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
$ I& k5 N. Z0 f: P* g5 a& `: I1 o
/ V$ g4 G3 n( e# D. q/ W
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
& z+ J" O8 S. A/ W& G% Y9 m; A7 o: `( n" [
如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
+ ?1 a0 g0 _$ n: c7 d
4 F4 G* k, ^, f- r* T  [不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
  c' N4 E' G0 f0 E  {- E3 n: Z" h個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   . r' {& p3 g; Q( A( J, e1 j
其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...+ q. h. M9 k# Y: |$ m
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
8 \% F0 ~/ N6 H3 A  e/ @9 L我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
! l0 z# F+ r; M+ \! B& Q+ z( {我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"% w! h4 W! F7 G0 \6 m; r
當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   6 S& Z) k2 U: \; K: q# c
我也有點興趣...但可以怎樣參加??
5 A! f. ?0 W% I, x- l我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@". k6 g2 i+ V3 k+ `8 b0 \
當然也要看你怎樣搞啦~
4 \& N+ g. f$ L等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   
9 A3 N, D8 T2 h6 b5 T2 K8 l+ E) R8 Q/ `7 X
郊野公園就好少少 ~
: t6 J4 _6 ^8 k" |唔一定...
3 `6 w. [, A# n# h9 _平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排) H" O. G5 E9 i( y4 H' {  ^
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表     {" K6 |' t+ [4 {5 ^
/ `" I" f, G2 z/ _" `; ^  x" p
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
2 s" m! E* }7 O7 k3 e9 E* U
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
- o# Q, H1 ^0 j% \( I' p/ O2 h/ _1 n3 }9 w! L. X) u  d" K2 x
唔一定...; j: d! v1 f& U& A4 g
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
4 _4 y: E/ Q1 i1 _/ n1 A- A反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
! I2 S1 h& t3 G* m& E
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~0 N  _0 Y& I1 u+ n5 t0 r5 [! T$ F
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   , C' r$ Q/ ^4 B0 q- I: x
/ n' v3 [+ N& |7 Q
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
" d$ \8 E6 ], ?- i0 n; X
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   " F" ~. d' ~( [1 E4 K
0 T& m2 l9 U5 {  k4 P2 K
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
  D" N  J% C3 u0 N) w0 v8 g
哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
5 M4 t* i  F7 k2 s: t! t6 w* e3 a/ S7 i
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
2 {/ @' `$ @9 L1 v( y7 Z有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
5 \; Q  D; L, J2 F. K1 `- Y連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香