嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?6 k% {1 Q+ T" H0 t
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
% [/ {, u: x" R有條橫線實在很難看
5 L% S9 w- C6 |" T, d- f: d大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
% N! T! ^. x( r' D) n# h不知大家喜愛那款呢?
, `" k! k6 C% V: H我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看. I4 L7 j; L0 O; ?7 F
有條橫線實在很難看
  t' [9 `. L. `3 h7 z  {大家又點睇呢?
" N% w2 P+ @$ r" H, K
; l  S, D7 f# R# P; T- Q: k
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   ; s2 ~$ k" O" S  n+ Q9 Q
$ c0 @1 t! d" M/ }, R( Q

O/ ^' E: `0 v7 k* ]' z女人衫少會有橫線
) t/ `. B( t0 o: P# H( l
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
' `6 d* A% @. u$ `女人衫少會有橫線
* j# ?- u! l1 @9 L5 p& r, @
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
) }3 r% d, y8 n/ M/ a不知大家喜愛那款呢?
5 F: V6 }5 r, s5 Q; {9 b我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看; I! q0 j* d0 t  r$ U9 _
有條橫線實在很難看* [) N$ @: c6 K1 D
大家又點睇呢?
0 l/ Q! I+ @% P6 k我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   : B1 |/ N+ n" \6 [( n5 T3 }) v' _1 N
; \" Z! t* x( ?+ F: |9 t2 _
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
" p7 [" X; G" {1 S
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   , z0 D8 a8 V8 y- i
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
$ `8 w6 d" h6 G1 a
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看3 E/ q$ T( N, [+ }+ U  k! W
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
2 q, S, U% R6 Y5 ~: S! f3 s  p2 W1 K
" A" C0 }* R  t. R2 G. U0 ~[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊% h+ e6 w- p' |! {; ^. {
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形4 l' \1 y7 s4 ~' F5 ], W$ |
男恤衫就唔會4 e. A; p- u7 P
' Z/ Y% e" k2 @# m4 H2 g5 s
同埋扣紐方向都唔同9 L- U- ]$ i3 W9 Y8 Q/ G; p; [

8 Q$ K3 i( g; W- e7 D  g5 x恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
0 h0 v- L0 l  S" O1 }% W( O/ ~6 e2 I) |2 r& P

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
, Q+ f2 m. ?% ]1 J" X/ z) I' n因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身! l, f0 n5 [) H# d' P/ ]8 D' ^/ b' Z. J
加厚也提供保溫作用' F% _8 L6 G% V6 ?
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
; h; W0 }$ Q- u% i8 \# S這線同樣地也出現在前肩位置但較高( v) M$ ~7 _  V8 L. ^
位置剛好被西裝外套遮蔽; C8 ~. C: w( O* |# e- e
以免影響觀瞻* g8 I8 o  Z7 k( S$ w
6 e, ]* z- a+ D

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
" Q; B' M/ X- Q3 D男女恤衫大不同啊# N% o1 o6 ^2 T0 w1 i, ?8 a4 F
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形9 l0 ~, K" }$ V8 g
男恤衫就唔會
  N7 T! z1 e6 L$ c. M( p! i% j) H: z7 t' u8 F" r  ], p
同埋扣紐方向都唔同% r5 n1 l& Z8 w# R) `
) p) \$ L8 ?$ g+ n) `) d3 k
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
; k: X4 ?, y+ E: m- X我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
( Q& i$ Z( q, i; A! h+ W: K! H但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
: V$ }& I! d, R男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
- s. X% H! S9 m5 i* w" C因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身9 y. x1 R) z  ]5 G5 P# @. s
加厚也提供保溫作用
. b4 ]) f) Q* ]+ d肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線) o$ a& s! @+ g( C
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
6 P& y, d1 ~5 o位置剛好被西裝外套遮蔽
# x4 y+ E3 Q+ o0 T2 V& E, R以免影響觀瞻
7 G; z( t" Y' }3 k( t+ p1 m. C' N很詳細  [' p: b' F% z5 w, J
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   ) `3 r3 d9 Q1 D$ G, t/ M
5 l1 c4 [4 ~0 ]  n" B' a  t7 w
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
( V- E  f/ f0 E5 `# G( S# S2 y; v5 e

" M! d# {5 t, ?8 J0 ~/ s6 I特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   0 V& {7 I- R, s  ]' q
7 t5 F5 w( c* e; ?
0 v. c- g# f. J# E( d* ]+ z
特現 , 男仔橫的身材 ?
& G. p; i. ^# J! r* z
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   $ c( Q5 f' s8 U  `! L

7 r! ?1 \- q7 c$ D- C+ \, y我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣& {( T- W7 K# h+ W, U
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
5 l1 `5 p. f  B$ }$ w/ e' {3 U
% ?- G2 S  n( W
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   ! H$ R* L# A2 I( @7 Z: a1 w
- E3 C8 O8 y- N. [( S9 n

8 g) u. x' U8 d! c8 N; V咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
1 Y( G8 H) @2 V+ \  W* C
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意; g' @8 h2 k. m1 g* O* n$ t% V
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
* T$ a, g8 w4 J9 h: a7 m
% r' k( Z- r0 z' q- R: d0 Y校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
, P) c( b4 n/ x, q- u4 v背後拉鏈就ok
4 ]6 ?* j0 I7 j- d; g8 s  G/ G( v/ f6 W2 p0 K8 d8 ~$ g
背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊