嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
' O. y* @! ~2 {3 \7 X  L我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!# c8 I9 C' ^% k$ w$ s
女面比較貼面,所以比較焗( i* ?. w$ h4 B0 {5 ^
3 F# f, B( O9 |1 {( g
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。* P. F% Q  l% ?

6 o7 [. w$ I" G* Y可以隨時pm我玩女面啊∼
( r' n4 }" q8 e* F" q. L+ d
- ]. d1 i7 n6 N, m; C' A. B' {$ m7 k

/ }; e4 [5 ^1 c7 K
; ~$ P& {- K9 F* H5 |; K/ g呢個? 咩價錢?
: f7 M/ d- E  k鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
9 T8 q# C! C7 K" G' k5 `+ N. T. @& z3 `; e3 Q
/ b0 f, C8 D5 J  s" i& _
:large, x) j; J2 d. t/ n

3 |; z4 R$ f5 M) a& \. \呢個? 咩價錢?
8 e% a0 @8 S& e( m9 [鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
" L  s0 v# `( |) }0 o

' }+ z, s9 Z5 v3 c/ `$ e" P呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。' I5 I4 q3 h6 ^& v" E. ]
  m* r5 E$ f) Y5 ?
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。2 {) c' B$ E+ s& h  ~

! u) f+ W0 d+ A- A* }1 O9 p[ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   . t/ p4 ^  e( z9 |! y+ k# F

( h& `. o, D  x3 _
0 p8 D4 `" b  N5 K6 F呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
3 P( f. {/ V8 D3 |1 q2 g' F3 l* o
9 U5 S! p  f% Q5 a. K- }' m3 ]" Ukig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
, z' x) B! ~# S3 ~" b# l6 k
( U5 S) r+ E" x' b
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   1 @) H) l7 L# ?& m( k/ o1 `
: i3 ]0 v5 H  U* P, Q

' U9 Q5 c: q) U- x1 l多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
* }5 r" Q+ B% S  M7 q: P0 X  c
, T' g3 S; B5 ^% O- P你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
0 R% X, d% A. h* f; ~0 Q
9 ?* Q: j4 t1 |1 o, v3 T; I0 r, c, n1 L8 ?- `; Q5 E  @
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
1 s' v  F% g2 w8 P& d) h# \, R
7 g& _0 h; C4 W/ W8 y5 c* l4 }我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
7 [& b. J! M# |0 n2 g& k& H我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   . ?" R7 O0 e" J( x- Y
& n# [4 z/ N0 h0 \" D1 X" w. r

v) \* _! J" W1 [" ^我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
$ X# ^4 N! [% C0 T! a% d我見晴4算係比較好
4 o! u; f, @2 ~7 g

" y7 C2 h( n' Q5 T都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
4 e. K! ]0 \+ l- [4 q
2 @& A1 ?8 f+ D5 x7 ^; G我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   
6 t( {5 U( N$ Y' k0 l2 D, \1 S( m' f. t8 l9 b/ O, l) B' j$ ~" R5 t' V
5 P0 S$ R+ \8 ^. m4 [* {) y' V
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
; B+ i8 I; _% |: d% S: S0 _' [. e" i/ o- D: N8 w
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
. f5 }1 Q/ M; |7 f
, F% A) o6 [4 X# R. n& B$ F. [( ^+ X8 l
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱3 c& G4 a6 }9 U% _. d/ w
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   7 P# J/ v0 |; ]/ j0 {2 @
  g. E6 T8 e' B* I, W! C
7 ~% }2 g+ J8 a0 \! m& k" `
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
) _! s( ~0 K# S" s) l, E你有著出街玩?
4 O( B( `: t! P: Q3 d) j! k( W
0 Z6 m" H7 n9 ]2 z
有,但有人陪先會出去
. W; b2 s! u" L3 P, N$ X  f2 n通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!: K; w, \' _. ^+ [1 q# Z2 a3 ]
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
1 J* Y) ?* U9 |! l3 |
8 I* h+ M3 i% a( ~3 _- T( M
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   & f8 P- z5 j. L+ I

+ |, ]" b) A; L2 K8 I9 A3 y- D' N+ e) l) m& p# U
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾* v. B: T$ t# f
不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯
/ i, c; Z  J( l1)每次用前用後必須清洗及曬乾
1 P1 V7 d  F" U7 [/ w0 A  T2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭& u. z" p9 _' S$ {
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)2 _6 ~3 j! X, ~/ i/ G
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險1 c: M* {8 V/ n6 k
5)視野受限,不過問題不大
6 j3 k6 J2 q9 ~4 T( \" d  Y* G( ]6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)5 S; B! ^$ |) A$ ]+ c$ y, ?
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
) F$ V3 d$ z: b, e* ^+ f8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套