嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

POST處理問題,,,,目標帖子pid即係咩

POST處理問題,,,,目標帖子pid即係咩

HELP 各位....
覺得好的就按一下感謝吧~~
add我MSN啦大家

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
每個post/reply右上角
8 [( K" F1 @0 u" a實有個數字寫住e.g.「1#」0 H- v9 W/ x6 A6 J
禁一下會提示帖子鏈接已經複製到剪貼板; t) L! P+ t, Q, x
然後開notepad選上
( Z3 ]+ V# T% k& a' {5 Q你會見到條咁既link:
. s, B! L! g# V2 M5 {6 ghttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13748&page=1&fromuid=17619#pid2463262 ?6 H; e4 f) \* n9 |, o

9 `/ g' }9 c3 c6 D; J/ YEDIT: updated for #11
  R- r  [/ K( v( P
& x0 f+ `2 s7 f* R' ]7 ]: X& m[ 本帖最後由 JG5446 於 2010-6-22 00:16 編輯 ]
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:50 發表   # i8 L* z7 H) S
每個post/reply右上角# o8 k7 |8 o% o& J
實有個數字寫住e.g.「1#」
7 j% e- n# r6 d- d禁一下會提示帖子鏈接已經複製到剪貼板
+ O4 |7 J$ c  J2 u7 z然後開notepad選上4 `+ V9 [0 `8 R" F
你會見到條咁既link:
) g: y; P5 U8 p, A7 Phttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13748&page=1&fromuid=17619#pid24 ...
  a- \- {% Q! F. w: x8 r
0 d3 J  T. w+ t0 b3 v2 i1 ]  u  {' g係咪即係每個帖o既獨立id呀?!

例如我打左個PID,,,但佢話相關資料填寫不全,請返回。
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:56 PM 發表   & k( D& }) D8 r" @* X- h

7 T) |) l% ^4 V) r
' N- S# Z! z0 o8 ]) l5 R$ O8 v  k係咪即係每個帖o既獨立id呀?!
每個版有獨立id
9 ?3 }5 F% D! d) ?! ^+ A每條thread又有獨立id0 Z8 }" D! Y( d! N
每個reply都有獨立id

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-21 11:58 PM 發表   
- Q; {+ i' I) C6 q例如我打左個PID,,,但佢話相關資料填寫不全,請返回。
只係果幾個數目字?

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:01 發表   9 e) m2 d1 w) B
只係果幾個數目字?
% R( p* \* F0 y' E

& Z" _4 [2 M3 l* n$ k係呀.....
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:03 AM 發表   
. n) O: t; z' ^: E/ E' v" }
2 k( m0 U: S) [: T( E3 @: G7 d. j0 I/ K
係呀.....
你用緊咩道具
) Z# ~9 e: {6 x9 F& c) D; T同埋
( d5 J5 \" w/ K* K$ ^6 y係pid定tid?

原來係TID
add我MSN啦大家

咁即係,,,,點搵佢出黎
add我MSN啦大家

留意#2入面所講

睇到哂....學生果然係唔同D
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:18 AM 發表   0 O: z- h' Q" C" S0 p; Z  u
睇到哂....學生果然係唔同D
讀*片既學生

唔好咁講...2年前會考0分既大有人在...我!
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:22 AM 發表   
$ Z1 e! }- W! {( R唔好咁講...2年前會考0分既大有人在...我!
會考高分=/=好好世界7 C7 \- @1 ~1 O; ?! a/ {
「高分低能」者大有人在0 w  w" S: |. D8 X, o
幾高分都好,中英是但一科F就sayounara

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:32 發表   
# G/ ^4 \- ]. m0 B& Y  o會考高分=/=好好世界
' D: X# i( u/ y% R2 b" A- ~「高分低能」者大有人在7 r  b' ?; j1 p4 d' Z9 O8 r5 b
幾高分都好,中英是但一科F就sayounara
9 J5 L$ U" N5 W' ^" w

" ]/ ^4 A  r+ e$ L7 D哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 00:34 發表   
$ x: u+ F0 C! Z4 @5 _- B  q4 U* h6 Q  ?# x# J

3 {- v# D9 H: L& {; W  o哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
6 g5 d5 Y6 d  c' V1 C
& c6 j6 |, O6 b. L1 v傾傾o下點解會傾到會考o既?!

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:34 AM 發表   
/ a+ e% g1 {4 w5 P: k9 |# f6 N
3 U3 P6 n( D8 S% t5 e
$ W6 V& Q8 G3 ?+ y) }& m3 f3 P, F哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
最勁試過一個sem走一半堂
# B* i" N7 G" G5 u3 W' t, V當然已經係會考之後既事啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:37 發表   % a2 |' _" B; O+ i
最勁試過一個sem走一半堂 / A: E6 p' z+ c
當然已經係會考之後既事啦
% o: T. O, x3 C5 {. j5 I& w2 o- a

Q: Q( \) i7 A* `講埋大學添呀?! 你就好啦可以讀大學, 我AL成績...3科AS"D", 兩科都"U"...

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 12:39 AM 發表   
& D( D% ~9 \  Z* b) n# L; l" O3 \
  I# T  z  p, q# z, z# L1 h- A0 \8 _* O. ^' S- N( `
講埋大學添呀?! 你就好啦可以讀大學, 我AL成績...3科AS"D", 兩科都"U"...
二線大學既食柴科

最近訪問的版塊