嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

跨性別獨立短片徵求演員

跨性別獨立短片徵求演員

各位, ! j! ]' C/ ?( n& k4 M" b
% a% J9 d/ \  [8 z- }  f$ K
你們好! 我是一個獨立短片製作人, 現正籌劃拍攝一段有關跨性別的獨立短片。
2 ~' v- {! E6 L. ?. B$ C! H務求令短片逹到反映真實這原則,我希望可以找 Trans/CD 來當演員,以呈現出主角" V# n" r* `% O6 u( Y) ?
最真切深刻的情感。因此,希望各位可幫忙參予演出,令這個作品更具實感、更具" v2 ^! t& h! j1 f* G
感染人的力量。我盡量不希望找演員來演這個角色,因為我衷心相信,沒有人比你們
7 j$ M' b; ^8 x' s* u自己更有資格為妳們代言、發聲。. u/ }. V, t/ ~) V3 D
1 _" _, Q* J" W
以下為本片一些初步資料:
0 ^- S7 y8 g! [& ^5 k類型: 愛情
7 b9 \. U2 b# b主旨: 真愛足以越過任何界限,包括男女的分界: J* N4 C6 @% T" n) Q5 V3 U4 n- Y
片長: 20 - 30 分鐘2 }: u5 s; c4 p' S+ m0 c& T
角色: 1 X 跨性別女子 (MTF, ops/pre-ops, non-ops, CD 也可以)
! N1 a4 N. c) i# D3 j拍攝日期: 11 月底至 12 月
9 J* P' @: L5 q8 `! L$ B5 A/ D6 t
  [" J5 w- [# U0 z) K4 o9 D8 i如有興趣 casting / 想查詢更多,請 PM 我, 感激不盡。
1 S* ]  h/ v0 b3 K- {2 Y3 x( H$ [8 D* w5 I3 ~- v( u
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!9 L" x# H- _3 l6 r2 i
我平時已經係用女仔嘅身份生活!
9 @' w/ _1 t( K7 C; [難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!
/ L4 C( {9 \0 Y2 U9 y& S8 P唔知符唔符合你嘅要求呢?

小心點好,

如果唔係環境問題我都想試,我既人生太複雜,2方面既愛情都有,矛盾都唔少,亦有自己既問題,希望樓主成功制作
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 4# ahbee9603 的帖子

完全理解。無論如何謝謝妳的回覆。希望妳活出美滿人生。如有機會,希望可以和你傾吓偈,深化吓我嘅劇本。

好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,
1 O9 ~8 {/ g9 L5 Q, j看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“
) `& G8 Z) a* J6 F" i! B2 i5 y我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。* A8 H. c2 H9 u* F! P! c
或許我地可以見面/ msn 聊聊。3 `1 ~% E6 `5 Y# r# Z; @  B* r
' X; o8 }6 b# K; u3 n. f' ]
再次謝謝!
; H+ s, N4 p1 ^. k
引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-1 00:35 發表   + d$ Q" N$ l" R" V9 ^7 D* k
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!
' L4 g+ J, `1 _5 ?) D2 c我平時已經係用女仔嘅身份生活!
5 a4 f8 t2 r% L/ S難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!
. ~+ M: E: |  r: k唔知符唔符合你嘅要求呢?

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-1 13:56 發表   
. W7 _6 L- x# P% T4 Y2 r好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,1 x; x8 n: g0 {
看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“ ; ^7 o# b7 I% a- N& ]  e$ O5 y* F4 R
我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。
6 S6 o5 U% p3 X' m# \* t或許我地可以 ...
( H, C$ C$ ^) H

4 ?' |' S! h$ r( R+ {  G! b9 sok! 如果有消息你再pm我啦!

我可以幫忙呀
3 F: s: Z: Y1 K# q/ Y" q. j( Z7 c
你幾時拍?

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-3 23:36 發表   
  `) x+ m7 W" V$ b我可以幫忙呀2 a1 c2 Q+ e; v9 k

. ?, A/ a; f) y1 ]" w3 r0 \/ n你幾時拍?
( Z5 u' h! a9 A( P' E% U8 z: I$ @1 o  ~7 a+ A) @' e, ?0 m
你係cd定gid?

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-4 23:51 發表   : Q" q- S3 w& d

7 K4 y" f5 b/ `; }5 x7 |( Z  k- G6 g4 }  u4 _
你係cd定gid?
* q( m- X/ S0 ~  \% k2 D7 u; h, `) \5 K" M% O2 b

. i8 c+ |+ k% E& RCD
8 l$ u8 H6 N# {0 i! ~
9 p+ M6 ~, s" y& f4 K  b. W我唔係gid

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   ! Y) T- m$ \( G3 l5 H, O: t' ?* ^

6 I6 Q; I* D3 E4 y9 q8 {. Q/ f8 [# \" u
" c2 U4 `: @& b4 ~) F
CD( d0 h4 \1 p# U; t2 r$ ]

. c6 t1 t# [. {: i' U& D我唔係gid
1 G) C: ~$ V2 T: t& e; M' v% N
咁你可能會好難代入主角嘅感情喎!

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   9 s/ W; k( [1 {) y% }, L$ G

% x- D7 Z7 w; {+ t1 W7 Y
0 A8 Z; `" \. N' K
+ P) f" V, I$ u) M/ C1 [CD" J0 B3 `& F# L7 V4 t; F
7 ?* B+ `9 Y5 V* Z. @# T4 _7 N+ C" _
我唔係gid
6 D" [; @- p) v9 D- ]8 E
2 \7 q9 ~% t! x# C% f謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。0 H) r- y" C# Y2 I
如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。
+ w; r  L3 G, h8 p但無論如何謝謝你。

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-7 21:10 發表   
5 u; ?  n7 A9 K$ a
7 q  }8 B. ]6 p; k# G
5 u/ E" c! J# {+ k, A. r# z謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。# s  T3 l0 |4 d2 p* j8 t
如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。( f( i" z3 f2 [+ x, g5 ]2 C
但無論如何謝謝你。
5 t8 A6 V+ c) _

/ l7 B; C" a: R+ a2 q- h8 P3 mcd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!

拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/

引用:
原帖由 zaki 於 2010-10-10 00:42 發表   ! U0 a! s% Y* Y. j: o
拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/
) l7 e* J1 W, O: I  p1 W
3 j; X6 o4 s7 ^: Y! {# J% `我諗你應該比我更適合!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-10 00:02 發表   % [# x" j: c6 V4 x% T/ w* q

. _' m; F$ N/ N) \# T+ }' R' ?7 K
' E' \% ]$ w1 }3 q% M- K! Ncd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!
- M+ U/ P- s, B3 E8 e
1 S# p4 K7 [6 v- y
0 E3 b. H) F2 `, O5 f/ Q
可能啦
  C# G9 w' v+ a) g( O
* ?" s7 S* v& ?! X; f( O可以的話,我想睇睇劇本先
. l! |) p. @4 q2 b( ?& c$ k- a. O7 o6 _/ M# N" e. V2 y
因為我己係讀電影6 n' s( D* O5 b; ~

5 E# p5 Q" u* B3 k5 \我有演技的導師$ U2 t* B1 B+ ]' Y0 K. h; @1 M2 [( J

' j  X2 I, E+ D" h9 \& o佢同我約左下個禮拜見面( d& s8 u0 L1 e! ]) ~! O/ s
/ y& V9 ~4 {+ G
如果有劇本可以研究就最好' R8 ^; ^  V0 u# i8 @- u7 K: q
1 Y: n5 t  P& B4 f* z
冇的話5 F# h: i5 D8 u, K; E8 |
9 h( K7 \# |& b- h
給我故事大網都可以

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-13 07:37 發表   
0 N5 ]  W, M, c1 Z, v/ ?5 J" R3 ~, f$ E5 j1 J8 v; d, A- ?5 r* q: }9 _
2 i1 T+ A+ x! t. V0 J; V" J
3 \4 O: A6 i* L% q$ `4 q' a4 }( o5 i' y
可能啦
2 ?7 f' J. G4 T2 u/ h4 x) o+ n/ l! W3 `
可以的話,我想睇睇劇本先
" `! W; T0 e7 V$ J) U  h2 w! w9 G) c& c* B8 L( X$ [
因為我己係讀電影6 \% J3 ~0 ~/ Q
: J- @2 ^2 V  h+ t- L, C; r- Z# m
我有演技的導師# }* v! b6 m/ p3 L* E& e

. R3 C* E" g& e% q" X佢同我約左下個禮拜見面) m, @+ m0 a  F$ Q' X

2 ~# H! V8 e$ D如果有劇本可以研究就最好
  X0 H9 Q. }% P7 C3 a5 z
( v9 x6 C) F& `% }* V! e* I冇的話. f: ^; J7 P6 P+ F! w5 R
- \' M  z: N+ y8 i, M
給我故事大網都可以
( d/ j) {5 h" s, ~, I8 ?
% T( A9 z- n- F- _& m/ o你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-14 02:12 發表   ; j* y) o; E% \$ Y3 H6 e( e

4 J6 c9 V) U* W8 W& [: d# w4 a/ u6 b3 \" H3 k9 @
你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!
5 I4 d7 |+ X7 M" L
4 L/ w" c% k2 }0 v, N  @# m
0 f2 A) J5 {9 W$ u& r% y
好呀~我去問下佢

回復 18# vivalive01 的帖子

謝謝妳回覆。我劇本的第二稿尚在修改,而且要看投資的老闆意見怎樣才能算定稿。稍後可以 send 給妳看。

由於本人十月尾到十一月中要離港工作,有關 casting 的事宜要到十一月中才可繼續。謝謝各位姐妹耐心等待!
1 u+ D; A  J4 _1 F- F+ a& f- c/ {, |4 N, s; _# Q

最近訪問的版塊