嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Yvonne Potato購物記

Yvonne Potato購物記

O係呢度爬返之前O的文,尋日又問過大家意見後,今日決定去Potato買鞋.9 p& O* z6 L* Z/ l7 H
初初去到,仲係食飯時間,舖頭有其他人睇緊或者試緊鞋,所以都係等一陣先入,都差唔多兩點再返去,終於舖頭冇人,我就入去,sales姐姐好好咁話:"隨便睇,你著乜O野size?"咁我就揀O左對長boot同一對高跟鞋,過程中兩位sales姐姐都好有心機幫我呢個乜都唔識O既人,又同我講好多其他姊妹去買鞋O既O野,令我個人放鬆唔少,又讚我,真係好好人!
. j. m8 \& ]) n3 L5 F6 q- W. K對boot一試就O岩,係唔只個size O岩,仲要係個筒都O岩,真係fit!
; K- K+ m; |1 y  |9 F好多謝兩位sales姐姐,多謝你地!* ?8 K) ^( Y6 @  X% \

- o: |: R3 S: k5 o) _1 q[ 本帖最後由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:08 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
Yvonne 姐買咗幾多錢?
回頭已是百年身,我是中年肥師奶

係唔係銅鑼灣果間?
" c% l1 V( b7 t- n- S/ }買真係唔易!次次都擔心吊膽!/ A7 M1 C: u2 s1 m
好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!

引用:
原帖由 芷桐 於 2014-9-26 17:01 發表   
5 g* O/ m) F* M- OYvonne 姐買咗幾多錢?
5 H1 \% h! J  Y超過900元!大出血呀!

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-9-26 17:05 發表   
  ^$ b+ b8 s6 [+ Q) Y& \係唔係銅鑼灣果間?
1 y! N" U( P. ]# _# L3 k6 B買真係唔易!次次都擔心吊膽!
1 f4 Z: O' A, E4 k/ M: l0 h7 M+ y好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!
9 s" x8 F6 V/ b! a: g- ?觀塘廣場M樓,sales姐姐好好人!
/ `, P- T; c+ Z你去睇睇先啦,或者都有O岩你O既呢!我而家著緊對boot,感覺好舒服好正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   6 f* H! D. Q2 o. ^+ y8 R

I' c& v! w. s+ }超過900元!大出血呀!
3 o4 Z0 |7 B1 r
5 s2 j6 [) z/ E& W! j
預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
我是乖孩子,我不說謊話的~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-26 17:14 發表   
4 U! K/ ^+ H; f. u7 B0 |4 Q# I& v0 U
; i) a) G0 L+ W; ]
2 {, W4 w( ?7 V) y預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
# L$ D2 b: Z  i. ^$ q* w: h6 |' ]
我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:17 發表   
0 d/ A7 T) f$ g% y% U0 r5 K7 L( N+ l$ H) W
我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁
  c2 t  H/ t: Q, t
& g+ G8 a7 Q! G- z% r$ s2 {1 J9 p4 d我就係一開始買野...特別係買裙...$ i. v+ x3 J& u7 W+ i
只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:24 發表   ( T7 |1 q  b& `! b3 G6 V8 I7 T* h
' _2 [9 Z) w, R, Z

?6 X& f1 k9 e- Y我就係一開始買野...特別係買裙...
+ X4 f. Q/ A2 u- |: l只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
1 d0 Y9 x8 G4 K1 u' b5 `
我都會控制O下自己...因為我已經冇乜位擺cd O既O野...

回復 9# kidnappedyvonne 的帖子

唉...我今個月已經比預算超支左近1倍... 3 u) n: o" f4 J( S! a$ o
下個月必須忍忍手至得
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:55 發表   
7 C& o" P5 ~# i8 Y2 v唉...我今個月已經比預算超支左近1倍...
9 N- k  z! n8 W$ ^1 V0 v$ _下個月必須忍忍手至得
1 X* x: \+ M" P/ b; i- A! [3 I
你買O左乜O野呀?有時買多O左係必須O既,因為有O的衫可能下次去睇就已經冇O左

+ d* Z% s3 W8 E. c
Oh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-9-26 19:40 發表   
# h" R+ g. P2 e' L
* A2 |4 @8 \4 r: `! {( i. LOh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉
' H8 n* t' |4 n' y" F
我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 20:50 發表   / q, A$ e- ]& c

: y% ~' ]2 `9 O$ I我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!
* `) Q7 ?3 R! h7 u0 J0 p: J2 Q
) K4 K, e' J0 O: H7 Q; }( `; t
咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 00:55 發表   
+ g& M% ~5 `1 [; T/ w9 b/ j
. s: ]/ |" ~- Z" T8 d- i6 x' v: j1 ~" X2 m4 }& _
咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?
5 u" w: B8 R: u$ i0 E
之前我O係觀塘某個開倉買O左三set bra啦!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   ' G7 E; F! T+ f6 O- i: n

/ i. t3 o8 M2 S9 C4 v: A: }: [  z超過900元!大出血呀!
& v2 b) q5 X3 m' Q) X5 D% {
( f6 \" e$ b) }9 p
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   
/ D+ P/ W5 A/ i3 B. j/ F3 {: @/ Y: @) }$ L) x4 y- @3 X' z
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
* Z, A+ I" S# ^3 A* f; p

+ @) i* N" C3 O' D) v) x1 A) z' j" T初時係咁上下, 買得多就知價架喇.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   : h( s$ Y4 o6 e& x" d

" I, \( E; y( r/ Z# w/ S  Z7 T
. L, N/ k( w2 h1 _" k; K成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
. n: ]' E4 O; j2 e7 @/ X! b款就我自己揀O既,我的確係冇睇過對boot個價錢,因為我實在太鐘意個款,對高跟鞋就有睇,所以又唔可以咁講O既~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 01:21 發表   8 i; W- f! \/ R' m  k

8 O# d4 s0 k: M2 D
, S3 v3 R9 i, Q; ]4 L6 J5 O初時係咁上下, 買得多就知價架喇.
/ \0 b5 l1 g/ ^- S# V
冇錯,今次我又心情有O的緊張呢,始終都係第一次

回復 19# kidnappedyvonne 的帖子

都是那句,買東西時我只是穿上男裝的女生,上次買bra的時候,超好人的sale姐姐也當我是普通女人招呼,還教我bra bra知識,高興死了
回頭已是百年身,我是中年肥師奶