嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

最後有咩人去左九展?? (22-5-2011)

引用:
原帖由 jennychan1974 於 2011-5-23 19:58 發表   
% ~7 d% ~; v, A, f: M7 t: G) _7 u8 H6 J6 G# f( k: `
- y" ^+ Y- j* u; ^) g9 a
maggie吾係騎呢又吾係小丑喎 ,事實佢好有心基打扮,所以好靚靚,加嘪有勇氣参賽,大家支持支持吓喇
* j% h, P: E; F
/ @: k  Z  L+ L* E" Y/ L. S, a5 f
' z" s& A: z: H4 V$ @0 f
我邊到有指名邊個呀, 嗰啲前輩高人, 點敢嘰紇呢' \! u& ]; ?4 e. A0 E* S
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=152774718 p0 ^0 c  K" g! p* |
3 H+ X1 B7 F, \# `8 k: f
01:13 果個心儀黎- -?

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-23 20:07 發表   
$ P0 |! u7 q: K" K( l
6 W6 J8 T4 U+ x# Z. L. ~
4 r. ]9 i* Z) z! E! E真係見仁見智 la .... 有心機又不一定靚.....
9 I% w+ ?0 }* G8 a

& p% R! a/ s2 w! a8 n( mmaggie 真的也很美~~她被人恨評她內心也不好受~~4 R! R$ @( r, k* @$ N) f% H; h# j) L
咁妳靚嗎? 哦~~我知網上人人讚妳靚~~
3 @5 ]$ x& f$ F靚就去試試會不會被人恨評丫~~
9 j% k/ I9 y: A. z/ u. B7 z$ p閉門做車~~抬高自己~~扁低別人~~可恥可恥~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 23# adam5354 的帖子

Maggie Leung 個人好麻煩,同他有親關係遲早一定鬧交收場.
, N4 S+ e. s' ~他的 "往事"真是無人不曉.

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 20:09 發表   7 C7 ^% d  W" z$ l$ {: S1 d3 E% q
最弊甘有心機浪費曬,人地要騎呢,唔係要打扮、儀態好,方向唔同,不過其實這也反映HK觀衆嘅口味
8 z4 r" Y8 r9 S* j
; }3 ~5 X' v. b/ w表面儀態好又點,可惜他的內心+對人處事態度真是......
. c9 {; p$ L: m& `: X- Y: B與他曾經交往過的人都知.

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   ! Z. ^1 U1 {9 R! n+ f, t
http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&mode=section&id=all&range=d&dv_iss=20110523&sec_id=462&art_id=15276188&av_id=15277471
! |$ h: F* ~/ A) {( o7 V1 Z' P6 R
6 p1 O0 x, ~; n8 W01:13 果個心儀黎- -?
8 {/ e7 X% @: @& U5 {" P

8 U" G1 a+ T9 \哈哈天大個笑話~~
( p$ M# z$ N) d* E# u好好笑呀~~~~~~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 26# adam5354 的帖子

一D 都不像心儀,0 m5 x/ x$ b7 U2 M
而且心儀連CD 影相都唔比其他唔識的人影.2 ~$ k8 k" `  S' t+ {8 E8 c
怎會"出風頭"參加呢類比賽節目,比其他人影他呢?

回復 25# ae111 的帖子

人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 21:15 發表   5 h$ U, W+ B9 A5 T
人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
7 E% s8 ~# D) s, o
0 M. F5 E1 H7 B  H4 A7 I% K' l
我咁睇, 節目都未出街, 你哋呢個圈啲新仇舊恨已經蒲晒面, 如果人哋電視台有人 monitor 緊呢到, 幾難睇呢, 真係笑大人個口呀 5 z* T$ u+ K) |! t1 n# @
* V& r' I/ E& M4 I/ @6 ]8 m8 e
再講, 呢道同 CDFamily 應該出個聲明, 表示正密切關住節目內容, 如果有對CD / Cosplay 圈子有甚麼不實或者過火描繪, 一定會提出譴責.  J$ R0 b8 V8 T/ C" E1 a0 d% i
# {8 R7 c% I9 O* m9 m
不過算喇, 我都係早啲唞把喇. 1 A' k& Y6 D  s/ o% k+ c
6 `, A( \% K1 X. J7 `' v1 X, _( R
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   7 B  E5 q! g3 D3 }' ~
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
. M& U, H' u: v4 o
; S- Y$ V  e1 R- e8 w$ x01:13 果個心儀黎- -?
! Z8 E8 l: g: Q1 f: v$ H心儀靚好多
This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

引用:
原帖由 涼宮春日 於 2011-5-23 21:49 發表   1 L* e+ J, u9 ^& C2 k) ~; W0 u
1 a5 {3 G  R  a# r9 I
心儀靚好多
$ G+ f7 l. ~$ T, h+ z6 W( `3 M, E0 r, r% P( x8 ^- u
絕對認同.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-23 21:52 發表   ' ?; y  \; f% d4 F* z' s  ^
1 c, q) ]6 J3 d8 S( H, f
$ E, C6 {. r7 A5 T+ \( U6 v
絕對認同.
  |: [. W" w1 m+ z哦~~緊係好多仔溝啦~~

只能說...留名睇死士+ a: q! ~, j$ w$ l, _+ s2 o
* D6 h, ~& _/ ?2 P0 o, D
一睇就知...TVB根本唔會正視呢件事, 監製本身擅於make noise, 由美女廚房系列可見一斑
1 {) S. t& w3 d* h% [$ K0 r5 J2 Smake noise無罪, 但文字媒體報導失實就係問題9 ]$ \0 ?8 c8 G( H
但香港主流社會係傾向將將小數同化, 而TVB本身要笑匠多過台灣或者日本ge “真實感”, 換言之...絕望9 n, S4 Q$ d7 R& H5 @
我都係果句...set高權限啦, 我唔想D硬膠小朋友入嚟做判官
( k) H7 M& T0 }8 c$ k- I' G: \
/ k+ Y8 I: {& C# `& X9 B8 Z# R6 c! t至於Maggie, 唔多講了, 花生當年食到夠, 呢個人做ge 野...見人見智啦
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   
2 o! e+ w1 z2 |/ O/ yhttp://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471+ W2 D/ L4 ?: ^& ~8 \

' h' E$ M# q8 j0 s01:13 果個心儀黎- -?
" z) ]' B4 o% U0 G9 o你唔係話maggie leung似我掛?
2 ]; i( o. I: I. }4 ^7 Z  {/ S, g

呢個節目一出街,我地就仆_啦$ N# ?8 \$ J7 H
因為一定引起爭論,
& U. ~$ [% Q4 K( T3 {正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,: D( {  t6 J* _5 }( z/ @0 _
CD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.4 }! k/ k- ~4 h8 F
. x1 Q9 l! K. P" D# r. E! o* q
最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一句:要有自知之明,找台灣/日本D高手照個樣,要出位唔係得呢D方法既
什麼時候才能跨過鏡子的另一面,尋找另一個靈魂??
偽屬性賽高!!!

引用:
原帖由 pingu142857 於 2011-5-24 01:23 發表   
2 Y+ G! D$ o: [' Y( R* J6 D呢個節目一出街,我地就仆_啦
1 |# @/ p. g5 N因為一定引起爭論,
. E, {) k& q. l$ S4 N5 U7 H正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,
! k& H& p) y( ?7 |8 y2 g" XCD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.7 c! g2 G& E0 e8 ?, [
/ e0 _! q9 N' a/ i$ S4 _+ k" J
最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一 ...
$ w0 K3 v9 x" b
視乎節目方向點走
0 Y2 V4 P9 |9 x8 @' Y如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮! X# k/ |' J, ]/ c+ C! {1 \9 t
果D就叫搞笑反串4 m: p# @5 Q& O
根本同我地CD係兩回事* K* Q; \4 [4 @& ^' u
對我地的影響心應該不會很大
7 {  f! E+ h5 D; o監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加
3 L9 C' b/ M' v* A2 |& X7 ~3 |7 l9 p如果搵到D紀香等等有質素既參賽者返來$ L: K; `7 x) n* F0 ^) X% }2 y; G
咁對香港普遍市民對CD既認受性有幫助都唔定  {4 e' k1 O( z9 T, }- C
0 o. p" B7 O. {( s  T! ~% C9 y. x7 D
最怕都係有D香港真正既CD,但自以為是既人上左節目
" N, P6 U9 b" f8 q; X$ E7 s# l咁就真係影衰曬
8 Y0 P! O7 j6 m$ u8 |- T  P( y+ M
' Z. n8 J) B1 f% |; P. ?- Q( L; D' t[ 本帖最後由 心儀 於 2011-5-24 02:02 編輯 ]

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-24 01:54 發表   
: \9 x+ n2 Y# K3 I/ g4 M. y: ]. w4 m  k& z
視乎節目方向點走$ R8 g- \1 w9 K
如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮
) x+ D6 c- J5 Y果D就叫搞笑反串
3 m" E# _5 |( T$ X# n; e根本同我地CD係兩回事
6 @6 t6 [) P8 p& w2 H對我地的影響心應該不會很大
* A+ C, q' W8 Q) d監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加9 Z2 |: A  o! [- w! I
如果搵到D ...
0 a$ k9 n$ R; P% I+ C真係最怕香港上哂嗰班騎呢怪.
3 u7 A, H8 v) v7 z但監製又招到神人番泥...咁就 $ L. O8 ?, v2 u! T9 m! ]( w0 M
; k+ }  K) s' K7 U( U( R5 s
PS:死士絕對唔係死得冇價值
, ^$ X; R7 v# D: v$ Q7 b7 F3 b只要有一個清泉,其實已經好好...$ f( b" L  Z! [/ Z# J% g# B
話哂香港過去的想法係如花... ...
4 u5 L2 x" m8 Q- F* ?* @& o認真的話,差極都唔會差過如花

古今多少事,都付笑談中 =v=
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Rachel 於 2011-5-24 04:01 發表   9 l6 Z8 V* u) T" s6 t$ O7 S; |
古今多少事,都付笑談中 =v=
0 Y1 n2 b; f8 ?3 z) V+ M- ]你問了沒去嗎

引用:
原帖由 kogptw 於 2011-5-24 04:03 發表   - l) h: o3 i, f0 e. u0 [

( `+ Y; |9 [9 J" Y9 T# {你問了沒去嗎
! C1 ^8 f; ?8 A* W/ x
要OT,冇時間去
/ r8 P  m& p% f就算有,我寧願去影航空母艦好過 XDDDD2 I/ w: ~( F% O+ E4 V
" B, N! T: J% v, y6 X! `0 r: h
其實小R都e左相比佢~
, @& I& A' C/ z3 `唔敢send校服相去 @@
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

最近訪問的版塊