嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   
, |* Z7 H1 ?7 V/ q0 }( ~: r9 S
- h9 U. C/ ?, d) d" G- E  O2 U* @0 {2 i" C; I; ~* I- M1 k) n
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
( p  g! g. q# L光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
& q0 I/ [3 {1 e偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
& `9 V0 I, u1 Aheel姐明白我心意9 ]1 B0 Q& r. r, _# B, M6 W3 O
因為見樓主選地方有相當的考量
' @5 L" q3 \2 c9 B. ^. c2 @不知道矛盾存不存在他心中, ^% g" K( F* O7 F
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的3 F3 i' u5 x+ j- J, |% }* C: G
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
: {* [/ v4 w, e5 M7 K; Y" w6 s0 g) O& j* I
heel姐明白我心意0 J7 Y0 T. t" T6 [# b" ~* `4 ~
因為見樓主選地方有相當的考量+ o; a6 U5 y0 Q! S; a: ?
不知道矛盾存不存在他心中
$ i6 e; w4 K7 r& K如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的% {: F, X" e4 k. l
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
4 T6 H% [- ?, U  g) o. o0 Z
9 m- n( D* N0 v5 R
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   ' T0 b7 r8 l- `: {' {

1 l7 Z  O6 G" J
: f! C& Q4 ?  r, C; h"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
; T* h/ o# e8 j1 h% U) w% M
自己搭車行路去
& C# d6 F6 S1 }) Q7 V9 C( y八月大熱天時去到都出曬汗了
4 ~, n0 U! y8 |: b) K夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   $ D7 C% c5 i( V: B0 J# W: z" Y

# A4 H7 K1 R4 E; `1 r$ E$ @自己搭車行路去 4 ?; l3 b6 ?$ C/ e- C
八月大熱天時去到都出曬汗了
' Y+ [0 w1 f- O) ]4 v7 a5 _/ z夏天真不適宜外拍的了
0 ^% W: p$ l( E0 Z
2 D3 X  M- j$ U* ~' [$ N9 K
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
+ u6 E% l* `9 f  Y; K  g4 Y, b1 w" s8 W
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   , q7 b% y+ G1 y! `

' f4 y; Z4 ~1 P  i* y! m2 c5 v$ {9 p9 i
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
+ R; D  u( n4 {7 h" D: U) S' v" Q' K- A$ T: R" P
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
5 [- T# O, J8 P- m& i佢地都根本都唔介意∼
6 P7 j- [. J: g5 }) r所以無所謂
. I" i! k- N5 t/ s4 P! U/ {有d可能雖然唔係太pass
- a: s2 e$ p/ e* |9 r: I! S但影出來落落大方; P% d6 E4 l! V9 \4 a) d/ Y; ?
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   8 `+ G! ?( h' A( ^0 J0 ?" n/ ^* D6 k. o

0 I5 n9 h: }* o. L$ _5 r$ y+ W; G% Y: ^9 `* b. ~4 l
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 % F5 n$ L7 k  l! D5 l' m

6 E: {6 A' Z, J# _# a話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
. {- o9 E& R0 b4 G: o5 R! X6 m: X) Z+ P
Heel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!
4 y" @% L* K2 s1 C9 Q; Y另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表     q. h) n3 _2 m' n& w
八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
; s$ A7 y/ n, p1 [* V6 ~* F

! A1 `' }, l  ?/ l/ I 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
% K2 y4 a% B& _/ k$ T# C即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
0 b( h( ^3 y7 [heel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
: n" L) w. {, Q& Q9 d  K8 h- i, N( Y" f0 b( G3 d. [, ~

. l2 G& Z2 g/ C  v"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
! ^( z+ W  J, C8 q/ z3 S7 W( ?1 U) q/ y* A& R2 f
如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
+ t. J8 V# Q! y8 e- i3 z+ `" c4 y  \7 `4 \4 c, N7 `0 L
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
: L0 V# H5 H# E( ~( k6 c0 I個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   
$ E% i% j4 T. H, I, n, M其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...( F# N& B0 e) D* L( _" O
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
8 U3 s) w' U$ \我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??) l1 S8 G$ v; P( W$ A/ V* H
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
* q9 T8 a% A# _: H當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
& K# T6 B& i( X0 u* E5 p! S: m4 W6 k我也有點興趣...但可以怎樣參加??
: {4 L6 i+ f  d& _& n" J+ b4 |我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
6 X9 K7 ^  g( t& A3 G$ m: ^4 R當然也要看你怎樣搞啦~
6 A9 e. Z1 `) [# Q, H5 J
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   ! G, p+ G8 i7 g% W  L& a* p

8 M- S- D$ m& W3 f3 n$ v郊野公園就好少少 ~
$ s) J. o4 g3 q! A2 l& U- I( m& v7 J& h
唔一定...) p) ?' R# f& c6 ~6 T: |  `
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排2 Z% r8 e: X* H( k7 u- I+ A
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   , u% U1 f6 ~' `, G

4 z" D5 P' A3 @7 f1 K* n我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
# [/ L7 G4 ?. e- A" j! @7 B! d
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
* f' {0 y9 m% f9 B, i/ I: @
4 I6 e+ j0 i; X- d唔一定...# c7 q4 q/ D! `' v1 N, }
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
8 o* V% H% u- J, Q9 n0 N/ ~  S. `反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
& o2 M7 y1 X" q( a9 a
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
0 c4 `7 d; g/ y8 y有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   
! J: t& m; @7 ~* r
/ [$ R( D& X# v9 l) b等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
; m. p4 L, r0 [3 ^# @( Q4 C) j8 K
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   9 R/ |5 C( |3 A# H/ N* y0 W  ~
- o. S8 P+ z- @& |; v
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
. g) Q* C9 s# {* r- D哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
3 L3 {9 B! l, Q' W2 m: d2 I9 a- G0 x' L- l" T
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
  p0 T! V$ q( p7 w: p( y  B# _/ L% X( ]有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
1 _$ @# p) ]+ c% x% U連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香