嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 38
0 Y1 s% Y0 l! l* ?2 m裙長37
  |+ B- t+ M- B& k& C$ h% L+ i% s) a想問下應該買咩碼好?: `; g, x4 B/ T  Z
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   
' |, x7 o8 I1 V; sxlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   - r, a+ |, f9 B6 w# F: m
* h) Y$ g) w- [, K) ?5 S5 y3 j
) Y/ d' N. F/ c4 h6 z
33 腰實著唔到 36.
' x8 z" Q* j; a3 S: A我 28 腰著都好緊.
8 K  D" u; k" C! u% J: J: v- U, _40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   
; ]7 R$ w3 E* Q8 f2 r5 Z三圍:37 33 38+ A6 v1 b& r! r1 `
裙長37( \2 c* Z2 Q2 s
想問下應該買咩碼好?8 {$ a* n( Y: Z7 Y( s
萬分感謝=)
. Y4 o- `, M: ?& v: i
- N+ D1 I2 z( P& P
(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,
& L% a2 ?  J9 x" z& {3 _! v講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,
! |: A; I( o7 }1 T( g% W4 u9 C如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,
& O, A9 j2 V- Y咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.  F) R, k$ m) g' I
( t% q1 R+ ?+ [0 E5 h
小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   ; c$ `" F: J& W  r

$ F! f* p. h6 W9 u/ s' P" o/ }
0 ~7 X3 D1 k7 |/ {  a33 腰實著唔到 36.
+ C+ ^' u4 d( C& a$ u) `  z8 x我 28 腰著都好緊.
* U% U9 {+ Y* U4 G! |40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
& F9 ?" _5 b8 @5 E- S; H* s
' C% K. p' |3 A( G2 [: E/ h) {40都唔得
4 C7 [5 ~  }3 v% n9 Y" v我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...
' R+ j6 z0 I3 z3 i2 s但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰..
/ a8 C; q. ?" D4 w# q, x8 L試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   - U% l( H. d- Z  l$ _8 k, T  T; r1 @
預定要加大碼喇.....42啦...
$ }7 c6 i6 D. n7 u但係要睇埋你既高度先得囉
4 K+ i& O# s* y- s
我得168高炸
# \8 H/ S& D( I' M9 J; D4 e9 m6 G8 E系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~7 i# Z" Q& G$ z( ]4 x( P+ j6 k
6 W+ M4 P9 j) v. Y% H+ u( U+ ^6 C
40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   
8 R- L( ?; x1 c5 q+ E3 C$ K2 ~
  }6 `  K& S7 R2 @: j% {我得168高炸1 s6 P9 W% z- f- L2 w  r
系咪要改短條裙?
! e2 C; L7 w* l1 |* d4 |

, g: C- Z; i/ ]* D7 O  ?# l" i你扮晒幫人買打去校服公司問啦, 1 d( Q6 M- N, f# E1 ^$ H9 `
個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   ) H. N" w! j( |- F, G
其實我都唔係好明d碼點睇-.-
+ k2 k9 D: j2 i6 m4 n* O5 e記得我半年前上網必左個保良局4 W/ F' ?- @# h
當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼6 X$ a0 J- E' ]% |% c$ k4 O
我以為我24腰應該穿28都ok-.-
. z. g& ^* @1 q: n: [9 k2 X* Q點知比我想像中細好多,個腰位超窄
3 ]1 Y. T2 t7 V" T  W, [到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
" T, @+ j& J- Q  i( V8 }1 S- N
; A+ r% l$ N; H9 I! W1 t% z* K留意, 裙o既碼數通常都係講裙長,
. J' Q& x+ |# p, O; D  d/ p如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2",
3 t9 Q$ v5 @5 B# S38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差), ) c+ X8 |' r2 b! o
你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   * J3 N: z0 n2 u, |# d
咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢
5 N& K& h# `/ T- ~0 \" ?3 u% H) O
3 H( m; b8 U, J5 n9 ~: D" W# S記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服
) J3 H8 r% u& n5 K. k個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -
% Z0 C2 ~6 u( Y8 r2 h/ o
6 _- U! E- Q7 B( g9 f# ]依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
% g& i2 D, Q! f6 x; ~
* L, d$ F1 ^+ ]7 _# {
你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~% d- }* t( w# M, r7 b$ H! b
1 ^2 u3 G% r) {
連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦, ' K5 F( f2 n; n7 x
半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~