嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 38
- P, a9 m; I+ N裙長37* j9 d4 k: L% Z, G$ ~5 O
想問下應該買咩碼好?) y2 j: I1 B# l% |/ u1 C7 T
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   
+ s: c. O/ J2 ?. K2 _9 Sxlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   ) N0 T8 Z; z+ p- Y' \5 |0 e
# S4 N" J! c5 x$ j

1 [+ c, g0 ^1 ?" C' j! I33 腰實著唔到 36., S1 O; y6 L; M! @4 T6 m4 G1 @
我 28 腰著都好緊., e1 P7 Y0 V- N: u) `
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   
7 M  k7 U: {& H9 I. [4 t* i三圍:37 33 38
4 J+ z% C2 L. U# S裙長378 C7 o5 }8 `% }( ^* h
想問下應該買咩碼好?
. v9 K# O* X0 C2 @( m( l6 i4 k% U. a萬分感謝=)
: T& Y6 s2 a' t, h# v
$ n3 U. ]  A# |7 u3 c" ]. l(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,# ^. H/ x, b4 ^: m6 y
講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,4 t  Y; E) I" H- Z
如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,; E9 z, U. E! w
咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.2 J6 ?  K: N5 I) Q# Z. ?4 k0 ]0 t

5 \1 I. ^& O3 W& i1 S6 y" f! j小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   
- z8 H( w6 ?' p/ p2 n! p" X3 I) F1 v) ~# y/ c/ Z, z) j1 Z$ H

. {8 e) s9 r: u/ ?* [( B9 X33 腰實著唔到 36.8 v8 u( }6 p. }: u
我 28 腰著都好緊.
/ Y0 A/ A; E3 S& _: v& M# E7 A40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
$ [" h: I' O3 `% g2 d2 h0 \

1 c' O6 w2 _1 h0 {5 f- Z4 a40都唔得
6 M# N, _' V& Y我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...( C4 ^5 l7 P$ l  b- K; `/ Y- i
但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰..
" G& I4 i3 p6 }2 Y試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   3 P) i; M3 b3 O$ e2 n
預定要加大碼喇.....42啦...
! Q) I( q. Z7 I但係要睇埋你既高度先得囉
; B' U. O, ]& H4 g! b
我得168高炸. W. [1 b) n& J0 y0 j, E
系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~
0 |8 O! B( e% g" T4 t/ z+ N) P/ f% I
5 n0 a8 I3 ?0 u2 V+ E' H40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   ) T3 x$ o9 {$ V0 l9 ^& j
) P# P0 V  [! ?  C, v  @9 U! Q# b
我得168高炸# }! z/ u& I" }: O) N0 Q5 a
系咪要改短條裙?
( E2 U" y& e/ M6 B8 u% C
' U. E7 k* w; @6 {+ i6 t你扮晒幫人買打去校服公司問啦,
3 @% V( o  V! S4 C個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   
5 z5 U' g7 Y6 Q9 ?  M2 e, l" ^3 ^其實我都唔係好明d碼點睇-.-
9 q: V: f4 G* P4 o6 X, n! X$ l記得我半年前上網必左個保良局6 k6 z$ L0 B; m! ~
當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼
% ]' B! e- m0 d5 M% R我以為我24腰應該穿28都ok-.-
5 _* x2 M0 D5 J2 o3 _3 G* [6 Y% c點知比我想像中細好多,個腰位超窄& y2 \) Z. Q% L
到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
$ K8 P2 F/ W& M* A/ M4 B

, `( _$ I6 i: K; B5 i留意, 裙o既碼數通常都係講裙長, 1 m4 [- {, `; |4 A  d
如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2",
, w/ ]; r* M7 v4 [9 v% g- M: |$ k38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差), " x% A5 b0 [3 q7 Y5 [
你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   : K+ Y* f  z* H0 ?; u
咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢' M3 }# E0 q8 a+ A1 O0 a: ^4 [
- J' `, [6 C* k8 e6 E
記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服
; v# z1 d- s0 v5 _個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -, p. l$ }& e- b6 h1 Z0 [
/ K7 l" C6 J. c& k0 P& Z' D
依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
5 g+ F0 z3 @- f$ @' X
9 S% F2 ^( E1 \/ ~3 v! ?
你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~
% {- j  \5 G4 J  A' X) Z( k) T6 p1 Z. ]* }* \7 h+ i
連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦, 7 a" Z- @4 f3 e1 j. \
半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~