嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 38" T7 \5 I! t2 z" `1 H# g; D
裙長37
& E; b4 K) m* ~) m/ T7 b7 _想問下應該買咩碼好?7 r: b9 k* C/ t1 [: c( H8 [) W/ [& j
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   
, B; R9 a$ g  O1 K' p) lxlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   
9 s  o: q' F: z) ?8 U! d& E36
# Y# r+ e0 O5 T  i' p+ I0 b& ^$ m/ Z9 w( |
33 腰實著唔到 36.
; A8 N9 s& y5 i, A/ }  h我 28 腰著都好緊.
/ X6 f& e$ Q8 P* b3 M40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   
2 ?- d5 D# z1 P# n% }. c三圍:37 33 388 q; M& e3 k: r- O1 U% {: \
裙長377 a; `5 [) U* I3 P+ }' I
想問下應該買咩碼好?
% W/ g- t0 G& f2 s7 J1 L萬分感謝=)
1 K, `2 {. r2 w( ]  H
/ a9 G9 l+ `  s! S
(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,
  i0 o2 N; H5 l" O- F講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,; d/ c! e' A" G) \. U/ y
如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,
- i( M# N8 v$ b8 L+ y咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.- a+ O; O2 E, U2 d: |" {
. E$ K. ~. G/ G& w4 y
小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   ; T- u4 g/ H( y+ y' Q9 o

' q) I3 O: B" j" ]! M
- T' N3 U, ~6 P+ o$ B33 腰實著唔到 36.
" K4 {0 d- F+ i. w+ u我 28 腰著都好緊./ V4 E* r4 f4 R5 j: a1 a9 t
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
. v' ~# z2 @) W2 b; A2 b# H
- ]+ g2 z4 `3 p  M8 g40都唔得
! w4 e# ]; P* P  v我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...
& B& F% ]' Y0 O9 R但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰.., `) C! q" B5 d: ?! B
試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   
5 _1 f2 e  k- f5 Z* M% ~$ V預定要加大碼喇.....42啦...
6 @/ H6 \" L8 w但係要睇埋你既高度先得囉
- r3 j6 P& J+ g- t7 `' r# k% j
我得168高炸- c/ l# L7 f) Y$ G
系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~
0 ?0 A1 A. g0 M8 J: _( h( u5 @( I- w$ d# w+ X* S. i
40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   ( a6 K; e+ X* R+ e- v! u$ Y3 _
2 Q, h3 C  G8 N
我得168高炸
, x  c. e9 A+ Z系咪要改短條裙?
! {7 l8 G4 ^! n" V, `

0 W. u" `3 e* j. a& D; _% I+ s你扮晒幫人買打去校服公司問啦,
0 s* G% y2 W  u" n5 X1 X個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   
- w' q. y( M( |+ |其實我都唔係好明d碼點睇-.-7 V6 a+ @& y' A: C5 r) e# x0 l% Z
記得我半年前上網必左個保良局9 e4 [# U+ \' H. F0 Y/ d: b
當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼
0 J% F! {; Y" ]  u; _1 k& J我以為我24腰應該穿28都ok-.-
5 r  z" g/ i+ ?" d8 E& j+ N點知比我想像中細好多,個腰位超窄  _7 v% I% |% u7 ^- E, o
到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
0 |' x9 ]5 V9 O6 u5 J/ A% S
* K6 G. R  u% @  c7 v
留意, 裙o既碼數通常都係講裙長, & F2 s. V  I8 C' ^* p: B% w
如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2",
- N" J4 T" {" ]& o* E& n38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差),
/ h' r& ?5 v7 b6 I1 ^你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   3 o$ \3 h+ B( B3 E0 D
咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢5 N% k; t! I4 g& [

' t0 w5 J6 r- M記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服
5 x# E# i& K7 h; c個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -8 T5 P1 K( x$ W7 i3 g- j; W3 ?* ~
$ ?( O  x% t  k3 m  s. P" r/ j
依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
, H  C: v, j: T- v6 J) k8 q% u" O0 T  {
你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~
3 P/ G' [; E$ O  P) p* c# f) f- `7 X6 e7 `2 [
連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦,
/ L9 I) _6 |0 L半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~

最近訪問的版塊