嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[分享] 我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我係用脫毛機脫毛既,係泰X電器買,脫果時有少少痛,但係可以接受,可以脫哂所有腳毛,連根拔哂出尼,脫毛後兩個星期會再生毛出尼,到時要再脫,以前用過脫毛臘,但係脫得唔乾淨,亦試過用脫毛膏,但係脫哂之後,一兩日之後即刻生毛出尼,所以我覺得脫毛機最理想!
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你買左幾錢到!?= ="

脫毛器我想買好耐
/ @. C* q9 b; u# U$ \+ B想試下係咪真係咁掂
/ G/ v8 J& W2 y# d7 ^不過個個都話會好痛
9 K% R: u* [" n) h. M% f: @7 J+ o有點驚驚
( [+ ^+ _9 L( }( `: E唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?2 h0 v' x& C  W" @2 L: C
因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受

引用:
原帖由 cdtv 於 2007-12-4 10:49 發表 - ^) A2 \: p* H% K$ I7 A
脫毛器我想買好耐9 v/ }: N  J0 ?  q' N
想試下係咪真係咁掂
! L' K- b: E# P不過個個都話會好痛
  J' j9 Y$ p  e2 u5 j0 ?! a* H有點驚驚
7 _0 E( D2 L4 O3 p  e  S: x% D/ l6 x唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?
" W, \. p, F$ \因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受
9 L$ L' `3 V% r( o2 @- S
脫毛機真係好掂,如果你能接受脫毛臘紙既痛,你一定可以接受脫毛機

回復 5# 的帖子

really?!!!
! g1 O& g6 O0 \& @! f. {# z: t
3 s9 `1 W6 _' a5 {then I must buy & try it later
0 r/ R, u. N% r; G
1 D9 L1 l+ t2 a/ MWhich model are u using now?

脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多

回復 7# 的帖子

我用臘紙都要半個鍾或以上
. Q4 p) ?/ A( @+ k: S+ H8 d一個鍾都唔算好耐/ E8 \, c- h. N0 T
可以接受

請問那个牌子及型號?

引用:
原帖由 fung90221 於 2007-12-4 07:03 發表
) ~8 F" B0 v% D: Q/ ^你買左幾錢到!?= ="
) F% |1 q$ U/ G5 H- n4 h我搵番張單尼睇,係398蚊,係今年6月買1 M$ E) D' ?9 x: V, n
7 z3 i: P6 |9 S3 V; [

引用:
原帖由 yoyochan 於 2007-12-5 00:05 發表
+ h! \; _" E+ p$ W1 o  _' E1 R請問那个牌子及型號?
$ L, D( a  }( O' p( mPHILIPS SHAVER HP6407,有圖如下:
7 M  N. t: ~( O8 Q  |  e# M" u, Phttp://www.consumer.philips.com/ ... /Epilator+HP6407-03
+ ]8 N. e1 ]9 y
6 r1 |+ J+ f7 D8 v6 S/ v0 S  w[ 本帖最後由 我鍾意CD 於 2007-12-5 06:02 編輯 ]

我o係第二度睇到有人講話有隻冰震的+ H- O6 }8 U- o4 n4 `
會冇咁痛 ,不過好貴,成八百幾銀

我部脫毛機係三越執笠果陣買的, 好似只係二百零蚊, 唔係咩大牌子, 但有得換拔毛頭同悌刀頭仲有二段變速, 算係幾抵ga la
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

this is really helpful, thank you to you all for such valuable comment.
3 `3 R6 x1 _- E/ I9 O8 H! G3 K

why not check on taobao.com?  Lots of options

thx for sharing

引用:
原帖由 noel 於 2007-12-4 22:45 發表
8 u$ u6 K# v. Y  D! \' n脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多
3 P: F4 T. @  j4 F7 l+ ?. U0 d5 o/ D4 K; k, Y- R

8 b8 B0 n, G! X7 R: [1 g, r' J- s$ Q我想問你有冇剃左先脫?
( [( M2 ^& i) p. f定係d毛長到出黎都脫?

argee 呀~  脫毛機真係勁掂~
% ]9 o0 m8 V3 R6 Z9 D" x唔洗剃架, 直接用佢來整就得啦~

我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛
& _. p5 r" |+ z不過可能做摩沙可以解決到這個問題1 V9 Q, t: U9 c. p
不知樓主有無倒毛發生?

引用:
原帖由 lastphonx 於 2009-8-10 10:11 發表 + I- V$ `- ?7 ~3 G; k& W) c
我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛 9 t$ v& Q/ R3 Z# z5 x
不過可能做摩沙可以解決到這個問題( R! I+ v. r( \" S* ]
不知樓主有無倒毛發生?
除了摩沙,有無其他方法解決倒毛?